Lopušanová má šancu opäť hviezdiť. Mladé Slovenky začali prípravu na svetový šampionát

Nela Lopušanová.
Nela Lopušanová. (Autor: Tumbász Hédi)
SITA|2. jan 2024 o 17:47

Vlani bola talentovaná Slovenka najproduktívnejšou hráčkou MS.

BRATISLAVA. Slovenská reprezentácia hokejistiek do 18 rokov už v nedeľu 7. januára začne púť svetovým šampionátom vo švajčiarskom Zugu duelom proti Američankám.

Ešte pred cestou pod Alpy od utorka do štvrtka absolvujú Slovenky tréningový kemp v Bratislave.

"Počas troch dní stihnú štyri hodinové tréningy na ľade, v stredu budú trénovať dvakrát a čaká ich aj mentálna príprava. Spestrením programu bude prehliadka Slovenského olympijského a športového múzea," informuje oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

Na svetový šampionát vycestuje dovedna 22 hráčok, súčasťou kádra bude aj niekoľko legionárok. Väčšina hokejistiek pôsobí v slovenskej extralige.

"Posilami zo Severnej Ameriky sú útočníčky Nela Lopušanová s Michaelou Sophiou Paulínyovou a brankárka Lívia Debnárová. Defenzívu vystužila Alexandra Mateičková z fínskej ženskej ligy," uvádza HockeySlovakia.sk.

Majstrovstvá sveta hráčok do 18 rokov sa začnú už v sobotu 6. januára. Po súboji proti Američankám absolvujú Slovenky v základnej B-skupine aj zápasy proti rovesníčkam zo Švédska a Švajčiarska. Všetky tímy majú istotu účasti vo štvrťfinále, ktoré sa uskutoční vo štvrtok 11. januára.

"O ďalšom programe slovenského tímu rozhodne práve výsledok štvrťfinálového súboja. V prípade úspechu postúpia do semifinále, v prípade prehry ich čaká duel o konečné umiestnenie," doplnil zväz na svojom webe.

Vlani na MS vo švédskom Östersunde skončili Slovenky šieste a najproduktívnejšou hráčkou bola Nela Lopušanová, ktorá má nádej byť hviezdou aj v Zugu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Lopušanová má šancu opäť hviezdiť. Mladé Slovenky začali prípravu na svetový šampionát