Hokejová osemnástka jasne zdolala Dánov, dvoma gólmi sa blysol Jenčko

Gólová radosť Alexa Šoteka.
Gólová radosť Alexa Šoteka. (Autor: HOCKEYSLOVAKIA/Anton Gráf)
Sportnet|11. nov 2021 o 16:52 (aktualizované 11. nov 2021 o 18:48)

Podujatie sa v Piešťanoch koná bez divákov.

Turnaj 4 krajín do 18 rokov 2021

Slovensko U18 - Dánsko U18 5:1 (2:1, 1:0, 1:0)

Góly a asistencie: 15. Šotek (Mišiak, Krakovský), 15. Ondriš (Jenčko, Molnár), 21. Mišiak (Šotek, Krakovský), 52. Jenčko (Kopecký), 58. Jenčko - 13. Svendsberget-Kruse (Holm-Pedersen)

Rozhodovali: Konc st., Novák - Kacej, Crman. Vylúčenia: 2:6, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0

BRATISLAVA. Slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov vyhrala v Piešťanoch prvé z troch stretnutí v rámci Turnaja štyroch krajín.

Dánov zdolali 5:1, hoci v prvej tretine prehrávali 0:1. Na gól hostí však odpovedali ihneď expresnými dvoma gólmi po sebe.

Dvoma gólmi v tretej tretine sa blysol Daniel Alexander Jenčko, dva body za gól a asistenciu zaznamenali Alex Šotek a Martin Mišiak.

Zverenci trénera Romana Sýkoru, ktorý vedie osemnástku z dôvodu povinností kmeňového hlavného kouča Ivana Feneša pri dvadsiatke, narazia ešte v piatok o 19.00 h na Nemecko a v sobotu o 15.00 hod na Bielorusko.

Celé podujatie v Piešťanoch sa koná bez divákov. Dôvodom je rapídne zhoršujúca sa pandemická situácia.

Hlasy po zápase

Roman Sýkora, tréner SR 18: "Zaskočil nás trochu úvodný gól Dánov, ale dobre sme naň zareagovali, keď sme dvomi gólmi využili presilovku o dvoch hráčov a aj následnú presilovku 5 na 4.

Dovolím si povedať, že tam sa mohol zlomiť zápas na našu stranu. Aj keď výkon mohol byť lepší, som rád, že sme zápas zvládli a ceníme si, že chalani až do konca makali a bojovali.“

Daniel Alexander Jenčko, útočník SR 18: "Zo začiatku hral súper s nami veľmi vyrovnane, dokázal nám dať aj prvý gól. Nám veľmi pomohli rýchle góly z presilovky, ktorými sme otočili zápas. Tri body za víťazstvo sú veľmi cenné.“

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Hokejová osemnástka jasne zdolala Dánov, dvoma gólmi sa blysol Jenčko