Pri všetkej úcte k súperovi, mali sme potvrdiť rolu favorita, hneval sa Kapuš

Richard Kapuš.
Richard Kapuš. (Autor: Archív SME - Gabriel Kuchta.)
Matej Hank|27. okt 2023 o 22:00

Slovan zdolal nováčika z Humenného po predĺžení.

BRATISLAVA. Fanúšikovia sa už začali dvíhať na nohy a oslavovať výhru. Lenže 18 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času prišiel úder od hostí z Humenného a Lukáš Handlovský vyrovnal v Tipos aréne proti Slovanu Bratislava 3:3.

Domácim sa napokon podarilo triumfovať 4:3 po predĺžení, šesť sekúnd pred koncom bol faulovaný Danill Fominych, ktorý premenil trestné strieľanie.

"Snažím sa ich trénovať celú kariéru a som rád, že sa mi práve teraz podarilo dať gól," povedal po zápase hrdina Slovana.

Spočiatku zápas vyzeral na ešte väčšiu senzáciu. Humenné po prvej tretine viedlo 1:0 gólom Dávida Šoltésa. "Prvú tretinu sme neodohrali zlú, upokojil nás aj gól," povedal asistent trénera hostí Ivan Boržík.

Kvalita súpera

V tej druhej tretine sa však priebeh hry aj stav zápasu otočil. Slovan na konci viedol 3:1 a kráčal za pohodlným víťazstvom.

"V druhej sa prejavila kvalita súpera. Góly ale padali po našich chybách. Výsledok sa otočil a vyzeralo to, že to nebude s nami dobré," okomentoval druhú časť hry Boržík.

"Lepší výsledok nás stála druhá tretina, keď súper odskočil na dva góly a bolo ťažké to doťahovať," zhodnotil strelec vyrovnávajúceho gólu Lukáš Handlovský.

Podľa asistenta trénera Slovana Richarda Kapuša si hráči po zvrátení stavu mysleli, že už sa nič nemôže stať.

A stalo sa. Humenné dokázalo v tretej tretine vyrovnať.

"Zahrávali sme sa s ohňom a vrcholom bola šanca, keď sme mali odskočiť na 4:2 a netrafili sme úplne odkrytú bránu. Potvrdili sme len trápenie v koncovke. Nemôžeme byť spokojní a v niektorých fázach ani s predvedeným výkonom," konštatoval Kapuš.

Málo bodov

Aj keď Fominykh dokázal vybojovať domácim dva body, spokojnosť v kabíne "belasých" neprevláda.

"Aj napriek tomu, že sme získali dva body, nemôžeme byť spokojní. Pri všetkej úcte k súperovi, mali sme potvrdiť rolu favorita," kritizoval asistent trénera domácich.

Spokojnosť však neprevládala ani na strane hostí. Tí cítili šancu na dva body. "Mrzí nás to a nie sme spokojní, pretože potrebujeme každý bod," dodal Handlovský.

Radosť hokejistov HC 19 Humenné po góle 0:1 počas hokejového zápasu 13. kola Tipos extraligy 2023/2024 medzi HC Slovan Bratislava - HC 19 Humenné.
Radosť hokejistov HC 19 Humenné po góle 0:1 počas hokejového zápasu 13. kola Tipos extraligy 2023/2024 medzi HC Slovan Bratislava - HC 19 Humenné. (Autor: SITA)

Defenzívna hra

Humenné prišlo do hlavného mesta s cieľom hrať zo zabezpečnej obrany a využívať protiútoky.

To však domácich neprekvapilo, očakávali to. "Museli sme ísť viac do predbránkových priestorov, kde padajú špinavé góly," doplnil Kapuš.

Nováčika dlhodobo trápia zbytočné vylúčenia a individuálne chyby.

"Aj keď veľakrát vyhrávame, na tomto stroskotáme. Keď toto napravíme, budeme zbierať ďaleko viac bodov," zhodnotil Handlovský.

Dôraz a čierna robota

Fominykh priznal, že hráči sa trápia v zakončení, čo bolo vidieť aj na štatistikách. Slovan vyslal na Stanislava Galimova 35 striel.

"Trápime sa v zakončení, nevieme dať góly. Snažíme sa strieľať, len nám chýba dôraz pred bránou," dodal Fominykh, ktorý takisto nepremenené šance pociťuje aj na svojom sebavedomí.

Podľa Kapuša slabú efektivitu cítia aj hráči. "V Michalovciach im nebolo čo vyčítať, len dať jeden gól a čakať, že vyhráme, je nemožné," uviedol.

Hráči podľa neho hrajú na krásu a v šanciach si chcú ešte prihrávať puky do prázdnej brány. "Lenže keď sa mužstvu nedarí, treba góly vybojovať tvrdou a čiernou robotou. Potrebujeme každý bod ako soľ. Pre mňa to je dnes strata bodu, nie zisk dvoch," uzavrel asistent kouča Slovana.

Tabuľka Tipos extraligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Pri všetkej úcte k súperovi, mali sme potvrdiť rolu favorita, hneval sa Kapuš