Slovenskí hokejisti pristáli v Pekingu, negatívny test mal už aj Cehlárik

Peter Cehlárik.
Peter Cehlárik. (Autor: TASR - Jaroslav Novák)
Sportnet|3. feb 2022 o 15:50

V nominácii je už len jeden hráč s pozitívnym testom.

PEKING, BRATISLAVA. Slovenská hokejová reprezentácia pricestovala do dejiska zimných olympijských hier.

Jedenásťhodinový let s prestupom v Istanbule absolvovalo osemnásť hokejistov a jedenásť členov realizačného tímu.

V Pekingu celá výprava absolvovala PCR testy, na výsledky aktuálne čakajú v Olympijskej dedine, kde sú ubytovaní v izolácii na jednotlivých izbách.

„Nebol to len poriadne dlhý let, ale nesmierne náročný deň. Našťastie to išlo v Pekingu v pohode a všetky povinné veci boli dobre zorganizované. Organizátori a dobrovoľníci odviedli dobrú robotu, aj keď sme dlhšie čakali na autobus,“ cituje hockeyslovakia.sk trénera Slovenska Craiga Ramsayho.

Do Pekingu by mali v najbližších dňoch po absolvovaní všetkých potrebných testov na koronavírus pricestovať ďalší siedmi hokejisti.

Ako prezradil tlačový atašé hokejovej časti výpravy Peter Jánošík, všetci zatiaľ zostávajú v bratislavskej izolácii, no už len jeden hráč má pozitívny test na koronavírus.

„Po včerajšom testovaní vyšiel ako pozitívny už len Mário Grman. Prvýkrát mal negatívny test Peter Cehlárik, druhýkrát Michal Krištof. Veríme, že sa obaja budú môcť pripojiť k tímu.

Pätica hokejistov z českej extraligy Branislav Konrád, Marek Ďaloga, Miloš Kelemen, Peter Čerešňák a Mislav Rosandič bola negatívna,“ uviedol Jánošík.

Všetky informácie o ZOH Peking 2022

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»ZOH 2022 Hokej»Slovenskí hokejisti pristáli v Pekingu, negatívny test mal už aj Cehlárik