Slováci mali hrozivé štatistiky. Chýbala kvalita, vraví otvorene Valábik

Slovenskí hokejisti v Nemecku sklamali najmä v zakončení.
Slovenskí hokejisti v Nemecku sklamali najmä v zakončení. (Autor: TASR - Martin Baumann)
Patrik Fotta|13. nov 2022 o 19:15

Slováci na Nemeckom pohári výsledkami sklamali.

KREFELD, BRATISLAVA. Slovenskí hokejisti sa s Nemeckým pohárom lúčia s prehrou 0:3 proti domácim hokejistom. So ziskom dvoch bodov obsadili Slováci posledné štvrté miesto.

Na turnaji nedokázali streliť v troch zápasoch ani jeden gól z presilovej hry. Aj ich celková efektivita bola veľmi nízka.

"Zo 120 striel v troch zápasoch strelili slovenskí hokejisti 5 gólov. Len štvorpercentná úspešnosť streľby. To je naozaj veľmi málo," hodnotil po zápase s Nemeckom komentátor RTVS Marek Marušiak.

Ani v defenzíve nepredviedli Slováci ideálne výkony. Zo 64 striel inkasovali 10 gólov.

Tímu výrazne chýbal typický strelec, ktorý by dokázal streliť gól z väčšej vzdialenosti.

"Chýbala nám hráčska kvalita. Tréner si to nemôže dovoliť povedať na plné ústa, ja áno. Aj by to bolo zlé, ak by to spravil.

Na turnaji sme našli viacero hráčov, ktorých by sme mohli vziať na MS do 3. alebo 4. formácie, ale ani jedného, ktorý by bol vhodný pre prvé dve päťky," zhodnotil otvorene hokejový expert Boris Valábik.

VIDEO: Úvodný gól Nemcov v presilovej hre strelil Wohlgemuth

K slabému zakončeniu sa pri hodnotení vyjadril aj asistent trénera Andrej Podkonický.

"Mali sme veľa striel, množstvo šancí, no inkasovali sme dva góly v oslabení po našich chybách.

V druhej tretine sme mali 22 striel. Bola to neskutočná tretina ale nedali sme gól. Strely boli málo dôrazné, nie tvrdé. Akoby sa chlapci báli dať gól," povedal Podkonický.

Riečického chceli vidieť v permanencii

Slováci prvýkrát v zápase s Nemeckom inkasovali v siedmej minúte. Domáci hokejisti pekne kombinovali v presilovej hre a po krížnej prihrávke Schinka sa presadil Tim Wohlgemuth.

Veľkú príležitosť na vyrovnanie spálil v úvodnej časti hry mladý útočník Adam Sýkora. Z efektnej otočky však trafil iba pravú žrď nemeckej bránky.

V druhom dejstve dostali zverenci Craiga Ramsayho k dispozícii presilovú hru piatich proti trom, ktorá trvala minútu a 12 sekúnd. Aj v nej však Slováci pokračovali v totálnej streleckej nemohúcnosti.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slováci mali hrozivé štatistiky. Chýbala kvalita, vraví otvorene Valábik