Prekonal ťažké obdobie. Čech z Košíc vyzdvihol ruských spoluhráčov

Hokejisti HC Košice sa tešia po góle Pavla Klhůfka v predĺžení proti Spišskej Novej Vsi.
Hokejisti HC Košice sa tešia po góle Pavla Klhůfka v predĺžení proti Spišskej Novej Vsi. (Autor: TASR - František Iván)
Patrik Fotta|9. mar 2022 o 10:03

Košičania zvládli aj oslabenie v predĺžení.

KOŠICE. Trápili ho gólové suchoty. Dlhých 14 zápasov hľadal streleckú mušku.

Útočník HC Košice Pavel Klhůfek pomohol svojmu tímu gólom k víťazstvu 4:1 nad majstrom vo Zvolene a presadil sa aj pred domácimi priaznivcami.

Rodák zo Zlína rozhodol zápas 45. kola Tipos extraligy proti Spišskej Novej Vsi. Po jeho exportnej strele z náprahu päť sekúnd pred koncom predĺženia rozjasal Steel Arénu.

"Bolo to pre mňa veľmi ťažké obdobie. Nedať gól 14 zápasov je pre útočníka veľa. Na ukľudnenie som si hľadal aj ďalších hráčov, ktorí mali podobne smolnú sériu ako ja.

Našiel som amerického útočníka z Komety Brno Petera Muellera, ktorý rovnako dlho neskóroval v českej extralige. Napokon nám to obom padlo v 15 zápase," pousmial sa Klhůfek.

Pripomenuli mu Kaprizova a Guseva

Košičania viedli už 3:0, no sami si skomplikovali cestu za víťazstvom.

V predĺžení mali navyše hostia výhodu presilovej hry štyria na troch. Tú však dokázali zverenci trénera Dana Cemana ustáť.

Už sa zdalo, že duel dospeje do nájazdovej lotérie, keď z ničoho nič rozhodol skúsený Čech.

"Z príklepu strieľam neustále a nechce mi to padnúť. Teraz sa to konečne podarilo. Dúfam, že sa mi bude dariť aj v ďalších zápasoch a ako tím budeme víťaziť," zaželal si Klhůfek.

V stretnutí nebola núdza o krásne gólové akcie. O jednu z nich sa postarali ruskí útočníci Denis Paršin a Vadim Pereskokov. Druhý menovaný zvyšoval v polovici zápasu na 3:0.

"Predviedli nádhernú akciu v presilovke. Pripomenuli mi Kirilla Kaprizova a Nikitu Guseva spred štyroch rokov na olympiáde v Pchjongčchangu. Tí si to tam podobne prihrávali do prázdnej brány. Dúfam, že im to takto pôjde naďalej," pochválil spoluhráčov Klhůfek.

Spišiaci ukázali obrovskú silu

Prvý gól v extralige strelil slovinský obranca v službách Spišskej Novej Vsi Matic Podlipnik. V sezóne 2019/2020 pôsobil v Slovane Bratislava. V aktuálnom ročníku si zahral vo Francúzsku i Nemecku.

Radosť hokejistov HC  Košice po góle Vadima Pereskokova.
Radosť hokejistov HC Košice po góle Vadima Pereskokova. (Autor: TASR - František Iván)

"Nie je jednoduché vyrovnať zápas, v ktorom prehrávate už 0:3. Ukázali sme obrovskú silu, čo je pred play off veľmi dôležité. Škoda, že sme neuspeli aj v predĺžení, mohlo to byť ešte krajšie. Aj bod je však pre nás cenný," uviedol Podlipnik.

Spišiaci mali na dosah takmer dokonalý obrat. Po vyrovnaní na 3:3 hrali v predĺžení dve minúty v početnej výhode 4 na 3.

"Málo sme strieľali na bránu. Rozhodnutia, ktoré sme spravili neboli ideálne. Chýbali aj lepšie prihrávky. Súper naše zaváhanie potrestal. Škoda, že sme to nepotiahli aspoň do nájazdov," povzdychol si spišskonovoveský tréner Miroslav Mosnár.

Súpera mali na lopatkách

Spokojný s výsledkom bol domáci tréner Dan Ceman. Tím pomaly začína predvádzať hru, akú si kanadský kouč predstavuje.

"Po veľkom víťazstve vo Zvolene sme si dokázali udržať vysoký level. Až do stavu 3:0 sme predvádzali výborný výkon. Potom však nastalo uvoľnenie a súperovi sme dodali život.

Vedeli sme, že v ofenzíve majú silné zbrane, ale neboli sme dostatočne dôslední," povedal Ceman a vyzdvihol výborne zvládnutú hru v oslabení počas predĺženia.

Zároveň však dodal, že dostali od Spišiakov užitočnú lekciu, z ktorej sa musia obzvlášť pred play off poučiť.

"Ak už máme súpera na lopatkách musíme pokračovať v tempe a nepoľaviť. Tentoraz sa nám to nepodarilo, ale dokázali sme získať aspoň extra bod v predĺžení," skonštatoval Kanaďan.

Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Prekonal ťažké obdobie. Čech z Košíc vyzdvihol ruských spoluhráčov