Bol tvárou Popradu, titul získal so Slovanom. Bývalý slovenský reprezentant ukončil kariéru

Dávid Skokan v drese HK Poprad.
Dávid Skokan v drese HK Poprad. (Autor: TASR)
Sportnet|25. okt 2023 o 12:53

Koniec oznámil vo veku 34 rokov.

POPRAD. Slovenský hokejista Dávid Skokan už nebude pokračovať vo svojej profesionálnej kariére. Rozhodnutie oznámil na sociálnych sieťach.

"Chcem sa poďakovať hlavne mojej rodine a to rodičom. Investovali do mňa veľa energie a myslím, že sa to oplatilo," uviedol v príspevku.

Taktiež vyjadril vďaku bratovi a manželke s deťmi. Nevynechal ani trénerov, spoluhráčov a všetkých ostatných, ktorí prispeli k jeho kariére.

Skokan je odchovancom Popradu, kde strávil svoje posledné tri sezóny. Pamätný zostane najmä extraligový ročník 2021/22. V nej získal Zlatú korčuľu pre najužitočnejšieho hráča a svoj rodný klub doviedol do bojov o titul.

Ten sa mu podarilo získal ešte v začiatkoch kariéry v drese Slovana Bratislava. V najvyššej slovenskej súťaži odohral jednu sezónu taktiež v drese HC Košice.

Šesť sezón strávil v českej extralige, postupne si obliekal dresy Slavie Praha, Hradca Králové, Chomutova či Pardubíc.

V juniorských rokoch si vyskúšal pôsobenie v zámorskej QMJHL, kde sa dostal aj do povedomia skautov NHL. V roku 2007 ho draftoval New York Rangers v poslednom kole.

Skokan reprezentoval Slovensko aj na dvoch svetových šampionátoch, celkovo odohral v národnom drese 28 zápasov.

"Uvidíme, čo život prinesie, som otvorený všetkému a rád by som pri hokeji ostal. Budem čakať na správnu príležitosť a verím, že príde," dodal popradský rodák.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga» Bol tvárou Popradu, titul získal so Slovanom. Bývalý slovenský reprezentant ukončil kariéru