Slováci zmazali trojgólové manko, i tak prehrali. Boli sme lepší, opakovali

Na snímke slovenskí hokejisti prehre 3:4 po predĺžení v zápase Slovensko - Dánsko na hokejovom turnaji o Nemecký pohár 2022 v Krefelde v sobotu 12. novembra 2022.
Na snímke slovenskí hokejisti prehre 3:4 po predĺžení v zápase Slovensko - Dánsko na hokejovom turnaji o Nemecký pohár 2022 v Krefelde v sobotu 12. novembra 2022. (Autor: TASR - Martin Baumann)
Šimon Čop|12. nov 2022 o 17:05

Slovensko opäť získalo do tabuľky Nemeckého pohára len bod.

KREFELD, BRATISLAVA. Slovenskí hokejisti nezvládli ani druhý zápas na Nemeckom pohári 2022. Rovnako ako proti Rakúšanom, aj tentoraz uhrali v riadnom hracom čase remízu, no v predĺžení boli presnejší súperi.

Duel proti Dánsku rozhodla situácia ako vystrihnutá z konceptu „nedáš-dostaneš“. Najprv vo veľkej šanci zaváhal Fominykh a už o niekoľko sekúnd na druhej strane chladnokrvne z protiútoku rozhodol From.

Právom sa porazení cítia ako lepšie mužstvo. Vystrelili až o 31 striel viac ako Dáni, avšak brankár Riečický chytil len desať striel. Slováci pykali za individuálne zaváhania.

Konečný výsledok druhého vystúpenia z pohľadu Slovákov je 3:4 po predĺžení.

Zmazali trojgólové manko

Slováci začali duel lepšie ako súper, no na rýchly gól ho nevyužili. Prvá polovica prvej tretiny bola jednoznačne v réžii hráčov v modrých dresoch.

Napriek šanciam i presilovke bol Sorensen v bránke nezlomný. Do vedenia šli ako prví Dáni. Gól strelil From po prihrávke od Poulsena. V protiútoku vyšachovali obrancu Mudráka a brankár Riečický už nemal šancu.

„Inkasovaný gól veľmi zatriasol psychikou. Nie, žeby chalani prestali korčuľovať alebo chcieť, ale došlo k individuálnym chybám,“ zhodnotil v štúdiu Boris Valábik po prvej tretine.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slováci zmazali trojgólové manko, i tak prehrali. Boli sme lepší, opakovali