So Slovanom nikdy nebude nuda, vravel brankár Prešova

Striedačka Prešova s trénerom Ernestom Bokrošom.
Striedačka Prešova s trénerom Ernestom Bokrošom. (Autor: TASR)
Janka Danková|27. mar 2022 o 09:55 (aktualizované 27. mar 2022 o 12:19)

Slovan vedie nad Prešovom 2:0.

BRATISLAVA. Hokejisti Slovana Bratislava vedú po prvých dvoch zápasoch štvrťfinále Kaufland play off Tipos extraligy nad Prešovom 2:0.

Kým v prvom zápase domáci dominovali a zvíťazili 6:2, v druhom hostia kládli tvrdší odpor a Slovan vyhral tesne 2:1.

Zverenci Ernesta Bokroša mohli otvoriť skóre už v 85. sekunde, keď bolo po Valachovom faule nariadené trestné strieľanie. Jánovi Sýkorovi však nevyšlo. „Skĺzol sa mi puk. V poslednej dobe mi to akosi nejde. Neviem prečo,“ vyjadril sa prešovský útočník na margo nepremenenej šance.

Čo sa mu nepodarilo v úvode stretnutia, odčinil v 17. minúte, kedy predsa len poslal svoj tím do vedenia. „Bola tam výborná strela od Davida Růžičku cielená na betón, aby sa puk odrazil. Ten mi skončil priamo na hokejke, takže ja už som len zakončoval do prázdnej bránky. Prvý gól nám dal krídla. Mňa len mrzí, že sme ich nedali viac. Mohol to byť úplne iný zápas,“ pokračoval.

V ďalšom priebehu zápasu sa z presných zásahov tešili už len domáci. Z dvanástej strely Slovana prišlo zásluhou Valacha vyrovnanie, následne na 2:1 upravoval Zigo. V 48. minúte sa domáci už-už tešili z ďalšieho gólu, no hlavný rozhodca po telefonáte s videorozhodcom rozpažil.

„Bol som presvedčený, že to nemôže platiť. V sekunde som dal lapačku na puk a následne mi ju dal súper aj s pukom do bránky. Povedal by som, že to bol aj faul, ale v tom momente som to nejako neriešil. Pre mňa bolo dôležité, že nepadol gól,“ vyslovil svoj pohľad na situáciu Roman Petrík, ktorý nahradil v bránke zraneného Nikitu Bespalova.

„To, že pôjdem chytať, som sa dozvedel ráno na rozkorčuľovaní. Som rád, že som sa dostal do bránky, hoci na úkor Nikitu, a že som mohol pomôcť tímu. Mrzí ma len, že sme nevyhrali,“ pokračoval. Kým v prvom zápase série vyslali slovanisti na prešovského gólmana 58 striel, v sobotu ich bolo „len“ 41.

„So Slovanom to nikdy nebude nuda,“ pousmial sa. „Každý brankár povie a prizná, že je rád, keď je striel čo najviac, lebo pre neho to znamená, že je v tempe. Vtedy sa chytá dobre.“

Prešovčania v závere pomýšľali na hru bez brankára, domáci však dôkladne pokryli stredné pásmo. „Ťažko sme sa dostávali do útočného pásma, takže powerplay sme si mohli dovoliť až v závere len na pár sekúnd. Mal som puk za bránkou, no popravde som ani nevedel, že máme tak málo času,“ komentoval situáciu Sýkora.

Útočník Prešova verí, že v domácom prostredí favoritovi znepríjemnia situáciu.

„S našimi divákmi sa nám bude hrať oveľa lepšie. Na to sa veľmi tešíme. Veríme, že bude plný dom a ľudia budú šiestym hráčom na ľade. Myslím si, že doma Slovan zdoláme,“ povedal odhodlane Sýkora.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»So Slovanom nikdy nebude nuda, vravel brankár Prešova