Slovanisti vytiahli na Nitranov vreckovky, chcú pridať posledný puk

Atmosféra počas finále Slovan - Nitra.
Atmosféra počas finále Slovan - Nitra. (Autor: TASR)
Janka Danková|29. apr 2022 o 23:50

Slovan vedie vo finálovej sérii 3:2 na zápasy.

BRATISLAVA. Žiaden emočný výbuch ako v štvrtom zápase série a na záver radosť domáceho tímu. Bratislavský Slovan je jeden triumf od majstrovského titulu. Hráči bratislavského tímu však zostávajú nohami na zemi.

„Predviedli sme takú hru, akú bolo treba. Dovolím si tvrdiť, že sme zápas kontrolovali. Podarilo sa nám dať prvý gól, čo bolo pre nás veľmi dôležité. Následne sme si to postrážili,“ konštatoval skúsený útočník Milan Kytnár.

Kým prvá časť zápasu pôsobila viac opatrne a góly v nej nepadli, v strednej sa strelecky presadil Andrew Yogan a premiérovo aj 20-ročný Adam Lukošik. A hoci v poslednej minúte znížil kapitán Nitry Branislav Mezei, obrat sa nekonal.

„Podstatné je, že gól Nitry na nás nedoľahol. Povedali sme si, že v poslednej časti musíme pokračovať v tom, čo sme robili. Súper mal minimum striel za 20 minút a v tomto sme chceli pokračovať. Vyplatilo sa.“

„Hráme finále play off. Akonáhle by sa človek uspokojil, hoci aj za priaznivého stavu, tak práve vtedy dostanú priestor chyby. Človek by stratil koncentráciu. Preto je dôležité za každého stavu hrať to, čo sa máme.

Takže nie, u mňa osobne určite nebol okamih, kedy by som bol presvedčený, že víťazstvo je už naše. Museli sme bojovať do poslednej sekundy,“ pokračoval.

Krok od titulu

Piaty zápas bol vo viacerých smeroch odlišný od štvrtého. Na ľade bolo výrazne menej nervozity. Domáci fanúšikovia si doberali hostí, že sú „plačkovia“. Skalní si pripravili aj choreo, keď súperom mávali papierovými vreckovkami.

Dostať sa pod kožu súpera, to je takisto taktika jednej či druhej strany v play off. A hoci v úvode zápasu sa Nitrania javili neraz lepšie, mečbal majú v rukách slovanisti.

„Hráči, ktorí už zažili v kariére takúto situáciu, vedia, že posledný krok býva najťažší. Preto aj atmosféra v kabíne je teraz taká... Sme radi, že sme zvládli tretí finálový krok, ale koncentrácia je stále na vysokej úrovni. Robíme všetko pre to, aby sme boli v nedeľu na 100% pripravení a podali minimálne taký výkon ako v piatok,“ dodal 32-ročný útočník Kytnár.

Vizualizácia jednou z metód k úspechu

Nie je tajomstvom, že vizualizácia je jedna z techník na ceste za snami a cieľmi. Zdá sa, že práve na ňu stavili slovanisti na začiatku play off.

Od úvodu im robí v kabíne spoločnosť maketa majstrovského pohára, do ktorého postupne vkladajú puky po vyhratých zápasoch. Chýba, pochopiteľne, už len jeden.

„Verím, že v nedeľu pridáme posledný puk. Ale predtým je ešte 60 minút práce, ktorá nebude jednoduchá. Pokiaľ nebudeme stopercentne koncentrovaní počas každého striedania, tak môžeme mať akékoľvek makety a srandičky okolo. Bez toho to nepôjde,“ pokračoval s úsmevom na tvári.

Ten mu nechýbal ani pri otázke, či sa na koniec sezóny teší aj preto, že zhodí bradu, ktorá zdobí jeho tvár počas play off. „Manželka si na ňu už akosi zvykla, no mne začína trochu prekážať.“

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Slovanisti vytiahli na Nitranov vreckovky, chcú pridať posledný puk