Wrightovi dali výnimku. Ak neuspeje na kempe, pošlú ho na farmu

Shane Wright.
Shane Wright. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|13. sep 2023 o 11:57

V NHL aj AHL debutoval už vlani.

SEATTLE. Klub Seattle Kraken potvrdil, že talentovaný útočník Shane Wright dostal výnimku a bude môcť hrať v budúcej sezóne na farme v AHL, ak sa nedostane do prvého tímu.

Ide o nezvyčajnú situáciu. Podľa pravidiel totiž hráči z kanadských junioriek mladší ako 20 rokov nemôžu dlhodobo hrávať v AHL, jedine v NHL.

Jedinou cestou, ako sa do AHL dostať skôr, je odohral štyri plné sezóny v CHL. To sa mu síce nepodarilo, ale jedine z toho dôvodu, že sa OHL v sezóne 2020/21 pre pandémiu koronavírusu nehrala. Preto vedenie CHL vyhovelo žiadosti Seattlu a dovolilo Wrightovi pôsobiť medzi profesionálmi.

Sezóna 2022/23 bola pre štvorku draftu 2022 plná cestovania. Odohral 8 zápasov v NHL, 24 v OHL za Windsor a 32 v AHL, z toho 24 v play-off. Zúčastnil sa aj na MS do 20 rokov, kde ako kapitán Kanady vyhral zlato.

Generálny manažér Ron Francis by ho v budúcom ročníku rád videl v prvom tíme Seattlu. "Chystáme sa dať Shaneovi šancu, aby sa dostal do nášho tímu. A ak sa v určitom momente rozhodneme, že sa mu to nepodarilo, potom ho zaradíme do tímu Coachella Valley," povedal pre Seattle Times.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Wrightovi dali výnimku. Ak neuspeje na kempe, pošlú ho na farmu