Honzeka po krásnom góle ospevuje tréner. Český brankár ho podpichol

Samuel Honzek strieľa gól Seattlu.
Samuel Honzek strieľa gól Seattlu. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|1. okt 2024 o 06:45

Slovenský mladík priznáva, že tlak narastá.

CALGARY. Hral zatiaľ v každom prípravnom zápase, ocitol sa v množstve herných situácií. Samuel Honzek má náročnú úlohu, ale zvláda ju bravúrne.

Trénerovi Calgary Flames zamotáva hlavu čoraz viac. Nesklamal ani v noci na utorok, keď proti Seattlu nastúpil ako člen prvého útoku.

Dostal šancu v oslabení a nielenže ju využil dobrým bránením, dokonca pri početnej nevýhode dokázal aj skórovať a jeho gól si všimla NHL i veľké televízie. Pomohol "plameňom" k výhre 4:3 po predĺžení.

VIDEO: Gól Samuela Honzeka v oslabení proti Seattlu

"Nestáva sa často, že dáte gól v oslabení. Videl som šancu a som rád, že som ju premenil," okomentoval tento moment po stretnutí.

Spôsob, akým skóroval, nadchol aj jeho spoluhráčov. Najprv si obišiel skúseného obranca Vincea Dunna a potom kľučkou do forhendu oklamal brankára Daccorda.

"Povedal som mu, že to bolo neskutočné. Asi som k tomu ešte pridal, že je príliš mladý na to, aby si dovolil čosi také," povedal s úsmevom český brankár Dan Vladař a rozosmial všetkých prítomných.

Devätnásťročný Trenčan neprestáva udivovať. Dlhoročný novinár The Canadian Press Darren Haynes o ňom napísal, že "každý zápas vyzerá viac ako hráč NHL". Prispievateľ Sportsnetu Eric Francis vraj "stále spracováva, aké skvelé bolo úsilie pri góle v oslabení".

Aj Honzek cíti, že sa každým ďalším vydareným zápasom a tréningom posúva.

"Štart bol ťažký, tri mesiace som nehral. Ale keď som začal hrať, cítil som sa inak. Ako nový hráč. Každým tréningom som sa cítil lepšie," pokračoval.

Kouč Ryan Huska chcel tentoraz vidieť, ako by si poradil, keby ho naozaj nechal na súpiske na začiatku sezóny. Umiestnil ho do elitnej formácie s Nazemom Kadrim a Andrejom Kuzmenkom.

"Asi prvýkrát som hral s elitnými hráčmi NHL. Bola to skvelá skúsenosť. Občas som mohol zahrať lepšie, no to je proces učenia. Bol som šťastný, že sa so mnou rozprávali a pomáhali mi," opísal túto skúsenosť slovenský mladík.

Zároveň však priznáva, že odohrať každý zápas na tejto úrovni, zvlášť pri zmenách, ktorým sa musí prispôsobovať, nie je ľahké.

"Je to ťažké. Škrty prichádzajú a keďže budem patriť k posledným, o ktorých sa rozhodne, je to stále ťažšie. Prichádza tlak, lebo zostávajú posledné dva prípravné zápasy. Dám do toho, čo je v mojich silách a nech bude rozhodnutie vedenia akékoľvek, ja viem, že som tu nechal všetko," vyhlásil.

Tréner Huska sa nebojí svojho zverenca pochváliť. Aj on vidí, ako je každým zápasom lepší.

"Bol to nádherný gól. Stál proti nemu obranca z NHL, proti ktorému dokázal urobiť tento ťah. Je to o sebavedomí, s ktorým hrá. Som zaňho naozaj šťastný. A robí nám to stále ťažšie," usmieval sa Huska po zápase.

"Nedá sa netešiť sa z pohľadu naňho. Vlani sa ľudia pýtali, kde je Honzek, či to bude vôbec dobrý hráč. Teraz ukázal, že ním je. Som z neho nadšený," uzavrel.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Honzeka po krásnom góle ospevuje tréner. Český brankár ho podpichol