Fantastická novinka. Honzek začne sezónu v prvom tíme Calgary

Samuel Honzek v drese Calgary Flames.
Samuel Honzek v drese Calgary Flames. (Autor: Twitter / Calgary Flames)
Oh my Hockey, TASR|7. okt 2024 o 17:15 (aktualizované 7. okt 2024 o 18:20)

Vybojoval si miesto vďaka produktívnej príprave.

CALGARY. Do predsezónneho kempu prišiel s odvážnym cieľom. A stal sa prekvapením prípravy.

Samuel Honzek si vybojoval miesto v A-tíme Calgary Flames. Tréneri uskutočnili posledné škrty.

Na waiver listinu zaradili útočníkov Jakoba Pelletiera a Colea Schwindta. Okrem nich už nemuseli okresávať ofenzívu. Na listinu zranených totiž zapísali Jegora Šarangoviča.

Znamená to, že by v otváracej zostave novej sezóny mal byť aj 19-ročný mladík z Trenčína, keďže s prvým tímom "plameňov" zostalo 13 útočníkov. Bude tak najmladším Slovákom na štarte základnej časti 2024/25.

V príprave odohral šesť stretnutí. Strelil dva góly a pridal päť asistencií, vďaka čomu patril k najproduktívnejším hokejistom ligy v tejto fáze.

"Celkovo by som povedal, že moja príprava bola dobrá. Myslím si, že som zanechal dobrý dojem. Urobil som všetko, čo som mohol.

Teraz to už bude na tréneroch a vedení, aby rozhodli, čo bude ďalej a čo je pre mňa osožné," vyjadril sa Honzek pre zámorské médiá po konci prípravy. 

"V minulom ročníku ešte nemal taký vplyv, v aký som dúfal, ale keď sa na neho pozriete v tomto roku, je to totálne iný hráč - silný chalan, ktorý využíva svoju postavu a korčuľuje správnym spôsobom.

V kempe nebolo veľa hráčov, ktorí hrali s takým konzistentným nasadením ako on. Odviedol excelentnú prácu. Zaslúži si dostávať viac príležitostí," naznačil Honzekovu budúcnosť v uplynulom týždni tréner "plameňov" Ryan Huska.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Fantastická novinka. Honzek začne sezónu v prvom tíme Calgary