Honzek: Mám jediný cieľ, dostať sa do prvého tímu Calgary

Samuel Honzek si oblieka dres Calgary Flames vo vstupnom drafte NHL 2023.
Samuel Honzek si oblieka dres Calgary Flames vo vstupnom drafte NHL 2023. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|28. sep 2024 o 09:30

Mladíkovi veľmi pomohol spoluhráč a krajan Martin Pospíšil.

CALGARY. Má gól a päť asistencií a so šiestimi bodmi je najproduktívnejším hokejistom prípravy NHL na sezónu 2024/25. Samuel Honzek patrí k najpríjemnejším prekvapeniam v lige.

Ženie ho veľká motivácia. Chce šokovať a presvedčiť trénerov, že má na to, aby sa udržal v prvom tíme nielen celý kemp, ale aj po ňom.

"Je to veľký rozdiel oproti vlaňajšku. Som sebavedomejší a do kempu som prišiel s jasným a jediným cieľom, dostať sa do prvého tímu. Vnímam to ako čerstvý štart a chcem tu dokončiť tento cieľ," uviedol.

Devätnásťročný Trenčan bol pre mnohých v sezóne po drafte sklamaním. V juniorskej WHL nezbieral ani bod na zápas. Sám si priznal, že to mohlo byť lepšie.

"Po drafte, ak mám byť úprimný, som nemal žiaden konkrétny cieľ. Prišiel som do kempu len sa ukázať. Boli tu noví tréneri, nový tím, skrátka skok do NHL. Teraz už viem, čo mám robiť a ako mám hrať," dodal.

"Zostávam pokorný a tvrdo pracujem. Chcem hrať správnym spôsobom, nepodvádzať, robiť, v čom som najlepší. S týmto sem prichádzam každý deň."

V rozhodovaní vedenia bude dôležitý aj pohľad na jeho vek. Ak v najbližšej sezóne neodohrá viac ako deväť stretnutí, jeho nováčikovský kontrakt potrvá o rok dlhšie.

Na to, čo ho čaká v kempe, ho mentálne i fyzicky dobre pripravil Martin Pospíšil. Honzek priznal, že naňho krajan niekedy kričal takým spôsobom, že sa naňho naštval.

"Pospíšil má na tomto celom veľký podiel. V lete mi počas tréningov opakoval, že sa dostanem do tímu. Takže som to počúval skoro každý deň," povedal s úsmevom.

Slovenská dvojica už aj na ľade ukázala, že im spolupráca svedčí. V noci na štvrtok strelil Honzek gól do siete Vancouveru práve po Pospíšilovej prihrávke.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Honzek: Mám jediný cieľ, dostať sa do prvého tímu Calgary