Pripojí sa k Haškovi. Sabres vyradia číslo brankára Millera

Ryan Miller.
Ryan Miller. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|11. jún 2022 o 07:05

Ryan Miller odchytal v Buffale necelých jedenásť sezón.

BUFFALO. Brankár Ryan Miller bude mať v Buffale Sabres vyradené číslo. Klub to oficiálne oznámil v piatok.

Dátum, kedy sa jeho číslo 30 vyšplhá pod strop KeyBank Center, bude oznámený neskôr v priebehu leta.

"Ryan Miller zosobňuje, čo ľudia očakávajú od niekoho, kto nosí dres Buffala Sabres - excelovanie na ľade, oddanosť a skutočnú lásku voči tejto komunite," vyhlásil generálny manažér klubu Kevyn Adams.

Cesty organizácie a Millera sa spojili v roku 1999, keď si ho Sabres vybrali z celkovej 138. priečky na drafte. Napokon tu odchytal 540 stretnutí s priemerom 2,6 inkasovaných gólov na zápas a 91,6-percentnou úspešnosťou zásahov.

Miller drží rekord klubu v počte odchytaných duelov i výhier s 284 víťazstvami.

Ako hráč Sabres sa najďalej dostal do konferenčného finále v rokoch 2006 a 2007. V roku 2010 získal Vezina Trophy i ocenenie pre najužitočnejšieho hráča olympijských hier, na ktorých vychytal striebro. Jeho kariéra potom pokračovala v St. Louis Blues, Vancouveri Canucks a Anaheime Ducks. Posledný zápas odchytal v sezóne 2020/21.

Bude ôsmym hráčom, ktorý sa v Buffale dočká tejto pocty. Pred ním boli v klube vyradené čísla Toma Hortona (2), Ricka Martina (7), Gilberta Perreaulta (11), Reneho Roberta (14), Pata LaFontainea (16), Dannyho Garea (18) a Dominika Haška (39).

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Pripojí sa k Haškovi. Sabres vyradia číslo brankára Millera