Hokejová Liga majstrov má opäť švédskeho víťaza, Rögle získalo premiérový titul

Hokejisti Rögle BK.
Hokejisti Rögle BK. (Autor: Twitter Rögle BK)
TASR|1. mar 2022 o 21:54

Dvoma gólmi vo finále rozhodol švédsky útočník Zaar.

Liga majstrov - finále

Rögle BK - Tappara Tampere 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)

Góly: 3. Zaar (Bengtsson, Jonsson), 30. Zaar (Tambellini, Stal-Lyrenäs) - 45. Merelä (Morley, Levtchi)

Rozhodovali: Šír, Pešina - Durmis, Riecken, vylúčení: 1:1, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0

Diváci: 4950

Rögle: Rifalk - Kemiläinen, Sund, Jonsson, Mozík, Wallinder, Ekestahl-Jonsson, McKiernan - Bristedt, Tambellini, Everberg - Zaar, Ferguson, Bengtsson - Stal-Lyrenäs, Larsson, Sjödin - Granath, Sjögren, Edström - Kasper

Tappara: Heljanko - Kinnunen, Austin, Seppälä, Leskinen, Tuulola, Vittasmäki, Jürgens - Merelä, Morley, Levtchi - Kuusela, Platzer, Savinainen - Tanus, Virta, Luoto - Peltola, Rauhala, Puhakka - Moilanen

ÄNGELHOLM. Hokejisti švédskeho klubu Rögle BK sa po prvý raz stali víťazmi Ligy majstrov. V utorňajšom finále zvíťazili nad fínskou Tapparou Tampere tesne 2:1. O oba góly domácich sa postaral švédsky útočník Daniel Zaar.

Do tohto ročníka hokejovej Ligy majstrov sa zapojilo 32 tímov.

Slovensko reprezentoval Slovan Bratislava, ktorý sa do súťaže dostal ako náhradník za Junosť Minsk, no v základnej F-skupine skončili slovanisti bez výhry so skóre 8:23 na poslednom 4. mieste a do ďalšej fázy nepostúpili.

Rögle sa vo finále turnaja predstavilo prvýkrát a na ceste do boja o titul vyradilo v play off postupne švajčiarsky ZSC Lions, Spartu Praha a štvornásobných víťazov a rekordérov súťaže Frölundu Indians.

Tappara si postupne poradila s Växjö Lakers, Dragons de Rouen a Mníchovom. Prvú sezónu vyhrala Lulea a tak okrem fínskej JYP Jyväskylä (2017/18) sa z trofeje tešili vždy len švédske tímy. Vlani sa LM nekonala pre pandémiu koronavírusu.

Priebeh zápasu Rögle BK - Tappara Tampere

I. tretina:

Prvú väčšiu šancu mali hráči fínskeho klubu, no Platzer nedotlačil puk do siete. Domáci odpovedali v 3. minúte a bol z toho vedúci gól.

Po rýchlom prechode do útočného pásma sa presadil z dorážky Zaar.

Hostia mohli odpovedať v 9. minúte, no Levtchi brankára neprekonal, na druhej strane zazvonila žŕdka po Heljankovej bránky.

Tappara v ďalších minútach tlačila, no nedokázala prekonať brankára.

II. tretina:

V úvode druhej časti trafil Tanus len do žŕdky. Prvé vylúčenie prišlo až v 28. minúte a Rögle ho dokázalo premeniť na druhý gól, keď sa dostal do zakončenia opäť Zaar - 2:0.

III. tretina:

Ofenzívna Tappary slávila úspech až v 45. minúte.

Merelä trafil z pravého kruhu k ľavej žŕdke a brankárovi nedal šancu. Hostia dostali šancu na vyrovnanie v 49. minúte, keď si zahrali prvú presilovku, no nedokázali ju využiť.

Na jej konci unikol z trestnej Everberg, ale nerozhodol. Tappara v ďalších minútach mala tlak, v závere to skúsila aj bez brankára, ale vyrovnať sa jej už nepodarilo.

Prehľad víťazov

2014/2015 - Lulea Hockey (Švéd.) /Christián Jaroš, Peter Cehlárik/

2015/2016 - Frölunda Indians (Švéd.)

2016/2017 - Frölunda Indians (Švéd.)

2017/2018 - JYP Jyväskylä (Fín.)

2018/2019 - Frölunda Indians (Švéd.)

2019/2020 - Frölunda Indians (Švéd.)

2020/2021 - súťaž sa nekonala pre pandémiu

2021/2022 - Rögle BK (Švéd.)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Liga majstrov»Hokejová Liga majstrov má opäť švédskeho víťaza, Rögle získalo premiérový titul