Pred rokom vychytal titul Zvolenu. Rahm prekvapil odchodom do Banskej Bystrice

Brankár Robin Rahm.
Brankár Robin Rahm. (Autor: TASR - Martin Baumann)
SITA|31. máj 2022 o 13:13

Do Popradu prichádza kazašský útočník Lichotnikov.

BANSKÁ BYSTRICA, ZVOLEN. Novou posilou extraligového hokejového HC '05 Banská Bystrica sa stal švédsky brankár Robin Rahm.

Ten prichádza pod Urpín po dvojročnom pôsobení u rivala HKM Zvolen. "Barani" informovali o jeho angažovaní v tlačovej správe.

Rahm prišiel do Zvolena pred sezónou 2020/2021. V základnej časti pomohol HKM k zisku Pohára Dušana Pašeka a aj v play off bol jeden z hlavných strojcov zvolenského titulu.

Rovnako spoľahlivé výkony podával aj v minulej sezóne, v ktorej pomohol HKM k druhému miestu po základnej časti. Vo štvrťfinále sa podieľal práve na vyradení Banskej Bystrice, no následne "rytierom" vystavili v semifinále stopku hráči Nitry.

Rahm dosiahol v 11-tich dueloch play off úspešnosť zásahov 93,2 percenta.

Tridsaťpäťročný Švéd sa po odchode zo Zvolena ujme od novej sezóny postu brankárskej jednotky konkurenčnej Banskej Bystrice.

"Po debate s hlavným trénerom som mal skutočne dobrý pocit z toho, čo sa práve teraz deje v Banskej Bystrici. Zdalo sa mi to jednoducho v tejto chvíli ako správne rozhodnutie. Čo sa týka mojich očakávaní od novej sezóny, tak tie sú ako vždy najvyššie. Vždy sa snažím o zisk titulu a o to, aby podobne zmýšľal celý tím," povedal Rahm po podpise zmluvy.

Ďalší extraligový klub HK Poprad informoval, že sa dohodol na spolupráci s 28-ročným kazašským útočníkom Arťomom Lichotnikovom. Doposiaľ hral len v najvyššej domácej súťaži a v nadnárodnej KHL, vlani reprezentoval Kazachstan na majstrovstvách sveta.

"Na základe informácií, ktoré sme získali aj prostredníctvom Martina Klempu, sme našli silového útočníka, ktorý vie vyjsť z rohu a nebojí sa počas presiloviek postaviť pred bránku. Budeme od neho vyžadovať fyzickú hru a samozrejme góly z predbránkového priestoru. Verím, že bude produktívny, dokáže sa u nás presadiť tak, ako sa presadil v Kazachstane a pomôže nám," povedal o kazašskej posile riaditeľ klubu Ľudovít Jurinyi pre oficiálny web "kamzíkov".

Dvadsaťštyriročný útočník Roman Žitný bude pokračovať v klube HK Dukla Ingema Michalovce, kde odohral celý uplynulý ročník. V extralige už absolvoval 194 zápasov aj za Slovan Bratislava, Košice a Nitru.

Klub HKM Zvolen podpísal nové zmluvy s 23-ročným útočníkom Jánom Chlepčokom a 30-ročným obrancom Petrom Hraškom, obaja sú odchovanci "rytierov".

Hraško pomohol tímu spod Pustého hradu k dvom majstrovským titulom (2013, 2021), v slovenskej extralige už odohral viac ako 600 duelov.

Chlepčok má na konte titul z roku 2021 aj bronzovú medailu z uplynulej sezóny. Doposiaľ pôsobil iba vo Zvolene, no bol aj na hosťovaniach v Žiline, Prešove a Žiari nad Hronom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Pred rokom vychytal titul Zvolenu. Rahm prekvapil odchodom do Banskej Bystrice