Buffalo našlo nového kapitána. Je ním švédsky obranca a jednotka draftu

Rasmus Dahlin.
Rasmus Dahlin. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey, TASR|27. sep 2024 o 06:13

"Robí všetko správne," hovorí o ňom tréner.

BUFFALO. Keď si zástupcovia Buffala Sabres v roku 2018 volili na drafte z prvého miesta, ukázali na Rasmusa Dahlina. Verili, že je obrancom budúcnosti a raz sa stane lídrom ich tímu.

Nemohli trafiť presnejšie. Šesť rokov po drafte organizácia oznámila, že sa 24-ročný Švéd stane jej kapitánom.

"V prvom rade robí všetko správne. Jeho práca na ľade je neuveriteľná a je to hráč, ktorý exceluje v každej oblasti, od toho, ako sa pripravuje, cez spôsob hry až po to, že je to človek, ktorému záleží na tom, aby vyhrával zápasy," vynachválil ho kouč Lindy Ruff.

"Rasmus každý deň udáva tón nášmu tímu tým, ako sa pripravuje a bojuje. Spoluhráči a tréneri si ho vážia za jeho prínos na ľade aj za jeho angažovanosť v komunite v západnom New Yorku. Sme veľmi hrdí na to, že hráč a človek Rasmusovho kalibru ponesie „C“ a povedie náš tím do budúcnosti," pridal sa k nemu generálny manažér Kevyn Adams.

Vo funkcii nahradil Kylea Okposa, ktorý z klubu odišiel počas sezóny 2023/2024 na Floridu a nedávno ukončil kariéru. Funkciu asistenta kapitána budú mať Alex Tuch, Dylan Cozens, Mattias Samuelsson a Tage Thompson. Dahlin mal v uplynulých dvoch sezónach na drese "A" ako asistent Okposa.

Počas siedmich sezón v NHL odohral 436 zápasov, v ktorých si do štatistík pripísal 66 gólov, 226 asistencií a 292 kanadských bodov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Buffalo našlo nového kapitána. Je ním švédsky obranca a jednotka draftu