Trh s voľnými hráčmi NHL: Hokejisti podpisujú zmluvy. Pozrite si prehľad

Slovenský brankár Jaroslav Halák v drese New Yorku Rangers.
Slovenský brankár Jaroslav Halák v drese New Yorku Rangers. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|1. júl 2023 o 22:20 (aktualizované 22. júl 2023 o 15:50)

Pozrite si prehľad hráčov, ktorí už podpísali zmluvy v rámci trhu s voľnými hráčmi NHL.

NEW YORK. Trh s voľnými hráčmi v NHL sa otvoril v sobotu, 1. júla, o 17:00. Prvé kluby už začali podpisovať nové zmluvy s hráčmi.

Jedným z prvých bola aj trojka tohtoročného draftu Adam Fantilli. Do svojho tímu si ho vybral Columbus Blue Jackets. Za rok by si mohol zarobit 950-tisíc dolárov.

Zo Slovákov podpísal novú zmluvu Marián Studenič, ktorý sa bude sťahovať z Dallasu do Seattlu. V novom klube podpísal ročnú dvojcestnú zmluvu. Počas roka by si mal zarobiť 775-tisíc amerických dolárov.

Pozrite si prehľad všetkých trejdov a podpisov, ktoré sa uskutočnili počas trhu voľných hráčov:


Dunn sa vyhol arbitráži

22. júl: Kanadský útočník Vince Dunn sa vyhol arbitrážnemu konaniu s klubom zámorskej NHL Seattle Kraken podpisom zmluvy na štyri roky s priemerným platom 7,35 milióna dolárov.

V ostatnej sezóne bol najlepší nahrávač Seattlu s 50 asistenciami a tiež najvyťažovanejší hráč tímu s priemerným časom na ľade 23:40 min na zápas.

V profilige začal ako hráč St. Louis Blues, s ktorým v roku 2019 získal Stanleyho pohár.


Philadelphia vykúpi DeAngela spod zmluvy

14. júl: Philadelphia Flyers v piatok umiestnil Tonyho DeAngela na nepodmienečnú waiver listinu s cieľom vykúpiť obrancu spod zmluvy.

Dvadsaťsedemročný Američan podpísal vlani s "letcami" kontrakt na dve sezóny v celkovej hodnote 10 miliónov dolárov.


Anaheim podpísal kontrakt s trojkou draftu

12. júl: Anaheim Ducks podpísal trojročný nováčikovský kontrakt s Leom Carlssonom. Osemnásťročný švédsky útočník bol dvojkou tohtoročného draftu.

V uplynulej sezóne ho vyhlásili za najlepšieho švédskeho juniorského hráča, keď si v najvyššej súťaži pripísal v drese Örebro 25 bodov (10+15) v 44 stretnutiach.

Carlsson v minulom ročníku reprezentoval svoju krajinu na juniorských MS v Kanade i na mužských MS vo Fínsku a Lotyšsku, pripomenul portál TSN.


Sundqvist sa vracia do St. Louis

12. júl: Švéd Oskar Sundqvist si bude opäť obliekať dres St. Louis Blues. S klubom zámorskej NHL podpísal ročný kontrakt v hodnote 775.000 USD.

Dvadsaťdeväťročný útočník pôsobil naposledy v Minnesote, kam počas uplynulej sezóny prišiel z Detroitu.

V drese St. Louis odohral päť sezón v rokoch 2017 až 2022, počas ktorých nastúpil na 242 zápasov, strelil 35 gólov a pridal 48 asistencií. V roku 2019 s klubom získal Stanleyho pohár.

Sundqvist ich má na konte dva, vybojoval ho aj s Pittsburghom Penguins, ktorý ho do NHL draftoval v roku 2012. Informácie priniesol portál TSN.


Detroit podpísal zmluvu s nováčikom

12. júl: Detroit Red Wings podpísal trojročný nováčikovský kontrakt s centrom Nateom Danielsonom, ktorého si vybral v 1. kole tohtoročného draftu z deviateho miesta.

Osemnásťročný hráč doteraz pôsobil v juniorskej WHL, v ktorej si v 145 zápasoch pripísal 59 gólov a pridal 91 asistencií.


Cates a York sa dohodli s Philadelphiou na nových dvojročných kontraktoch

11. júl: Americký hokejista Noah Cates bude vo svojej kariére pokračovať vo Philadelphii Flyers.

S vedením klubu zámorskej NHL sa dohodol na novom dvojročnom kontrakte v hodnote 5,25 milióna USD. Informovala o tom oficiálna webová stránka profiligy.

Cates sa tak zriekol arbitrážneho konania, ktoré bolo naplánované na 20. júla. Dvadsaťštyriročný krídelník odohral v uplynulej sezóne všetkých 82 zápasov základnej časti.

Na konto si pripísal 13 gólov a 25 asistencií. Flyers sa dohodli na podpise dvojročnej zmluvy aj s obrancom Camom Yorkom, ktorý v minulom ročníku vsietil dva góly a pridal 18 asistencií.


Vancouver predĺžil spoluprácu s Höglanderom

9. júl: Švéd Nils Höglander a klub NHL Vancouver Canucks sa dohodli na predĺžení spolupráce. Dvadsaťdvaročný útočník podpísal ako obmedzený voľný hráč novú dvojročnú zmluvu v celkovej hodnote 2,2 milióna dolárov.

Höglander odohral za Vancouver uplynulé tri sezóny. V minulom ročníku zaznamenal v 25 zápasoch tri góly a šesť asistencií.

V nižšej American Hockey League (AHL) nastúpil v 45 stretnutiach, v ktorých si na svoje konto pripísal 32 bodov (14+18). Informoval o tom portál TSN.ca.


Penguins podpísali ročný kontrakt s útočníkmi Hinostrozom a Johnssonom

8. júl: Americký hokejista Vinnie Hinostroza podpísal s Pittsburghom Penguins z NHL ročnú zmluvu na 775.000 dolárov. Informoval o tom portál nhl.com.

Dvadsaťdeväťročný útočník zaznamenal v minulej sezóne v drese Buffala Sabres 11 bodov (2+9) v 26 zápasoch. V 11 dueloch v nižšej zámorskej súťaži American Hockey League (AHL) si na svoje konto pripísal 9 bodov (5+4). 

Vedenie Penguins v piatok podpísalo ročný kontrakt na 800.000 dolárov aj so švédskym útočníkom Andreasom Johnssonom.

Dvadsaťosemročný hokejista zaznamenal v minulej sezóne tri asistencie v 13 zápasoch v dresoch New Jersey Devils a San Jose Sharks. V AHL získal v 36 stretnutiach 30 bodov (9+21).


Kraken uzavrel zmluvu s obrancom Borgenom

8. júl: Zámorský hokejový klub Seattle Kraken z NHL sa vyhol platovej arbitráži s obrancom Willom Borgenom. Dohodli sa na uzavretí dvojročnej zmluvy s priemerným príjmom 2,7 milióna dolárov za sezónu.

Dvadsaťšesťročný Američan odohral za Seattle všetkých 82 zápasov základnej časti. Troma gólmi a 17 asistenciami si vytvoril kariérne maximum. V play-off nastúpil vo všetkých 14 dueloch a zaznamenal jeden gól a dve asistencie.

Borgen bol obmedzený voľný hráč a požiadal o platovú arbitráž, ktorej sa napokon obe strany vyhli. Seattle si ho vybral z Buffala počas rozširovacieho draftu v júli 2021.


Bellemare sa sťahuje z Tampy

8. júl: Francúzsky hokejista Pierre-Édouard Bellemare prestupuje v rámci NHL z Tampy Bay Lightning do Seattlu Kraken. S novým klubom sa dohodol na ročnej zmluve s príjmom 775.000 dolárov. Informoval o tom oficiálny web súťaže.

Bellemare začne v zámorskej profilige desiatu sezónu. Tridsaťosemročný Francúz odohral celkovo 660 zápasov, v ktorých nazbieral 131 bodov za 60 gólov a 71 asistencií. V minulosti hrával za Philadelphiu Flyers, Vegas Golden Knights a Colorado Avalanche.

Gambrell podpísal ročný kontrakt s Torontom

4. júl: Americký hokejista Dylan Gambrell podpísal zmluvu s Torontom Maple Leafs. S klubom zámorskej NHL sa ako voľný hráč dohodol na ročnom kontrakte v hodnote 775.000 dolárov. Informovala o tom oficiálna stránka Maple Leaf.

Dvadsaťšesťročný center hral v minulej sezóne za Ottawu Senators. Nastúpil na 60 zápasov a zaznamenal desať bodov (4+6). Predtým pôsobil v drese San Jose Sharks, ktoré ho draftovalo v roku 2016 z celkového 60. miesta (2. kolo).


Harvey-Pinard predĺžil o dva roky zmluvu s Montrealom

4. júl: Kanadský hokejista Harvey-Pinard a klub NHL Montreal Canadiens sa dohodli na predĺžení spolupráce. Dvadsaťštyriročný hráč podpísal s mužstvom nový dvojročný kontrakt, ktorý mu vynesie 1,1 milióna dolárov za sezónu. 

Harvey-Pinard odohral v minulej sezóne 34 zápasov a zaznamenal v nich 20 bodov (14+6). Počas uplynulého ročníka pôsobil útočník aj v Laval Rocket v AHL, keď si počas 40 duelov pripísal 16 gólov a 15 asistencií, v play off pridal ďalšie dve stretnutia.

Canadiens ho draftovali v roku 2019 z celkového 201. miesta (7. kolo). V organizácii pôsobia aj slovenskí útočníci Juraj Slafkovský a Filip Mešár.


Obranca Oesterle sa dohodol na ročnom kontrakte s Calgary

2. júl: Vedenie klubu NHL Calgary Flames získalo do defenzívy obrancu Jordana Oesterleho. Tridsaťjedenročný americký hokejista, ktorý v minulej sezóne pôsobil v Detroite, podpísal ako neobmedzený voľný hráč s "plameňmi" ročný kontrakt na 925.000 dolárov. Informoval o tom portál tsn.ca.

Oesterle si v uplynulom ročníku pripísal v drese Red Wings 11 bodov (2+9) v 52 stretnutiach. Predtým hral aj v Edmontone, Chicagu a Arizone. V Calgary pôsobí aj slovenský útočník Adam Ružička, o miesto v prvom tíme bojuje jeho krajan Martin Pospíšil.


Jack Johnson zostáva v Colorade

2. júl: Americký hokejový obranca Jack Johnson bude v NHL naďalej obliekať dres Colorada. Tridsaťšesťročný veterán sa dohodol s Avalanche na novom ročnom kontrakte na 775.000 dolárov. Informoval o tom The Athletic.

Johnson vybojoval v sezóne 2021/2022 s Coloradom Stanleyho pohár. Po jeho zisku sa vlani v lete dohodol na spolupráci s Chicagom, v ktorého drese odštartoval nový ročník, no pred uzávierkou výmien sa opäť sťahoval do Denveru.

V sezóne 2022/2023 odohral v základnej časti spolu 83 zápasov, v ktorých nazbieral osem bodov za dva góly a šesť asistencií. V troch stretnutiach play off nebodoval. V minulosti pôsobil aj v Los Angeles, Columbuse, Pittsburghu a New Yorku Rangers.


Rodrigues sa upísal na štyri roky Floride

2. júl: Kanadský hokejista Evan Rodrigues podpísal ako neobmedzený voľný hráč štvorročnú zmluvu s klubom NHL Florida Panthers. Podľa portálu capfriendly.com zarobí ročne v priemere tri milióny dolárov.

Dvadsaťdeväťročný útočník odohral minulú sezónu v Colorade, v 68 zápasoch základnej časti nazbieral 16 gólov a 23 asistencií. V siedmich súbojoch play off pridal päť bodov (1+4). V profilige hral predtým aj za Buffalo a Pittsburgh.

Okrem Rodriguesa sa vedenie "panterov" dohodlo v nedeľu aj na ročnom dvojcestnom kontrakte s útočníkom Alexandrom Truem.


Klingberg podpísal na rok s Torontom

2. júl: Švédsky hokejista John Klingberg podpísal ročný kontrakt za 4,15 milióna dolárov s tímom NHL Torontom Maple Leafs. Informovala o tom oficiálna webstránka klubu.

Tridsaťročný obranca pôsobil na začiatku uplynulej sezóny v Anaheime Ducks, odohral zaň 50 zápasov a zaznamenal 24 bodov (8+16).

Ducks ho však 3. marca poslali do Minnesoty a za Wild nastúpil v základnej časti na 17 duelov. Pripísal si dva góly a sedem asistencií, v play-off pridal štyria stretnutia so štyrmi bodmi (1+3).


Detroit pokračuje v posilňovaní kádra, podpísal Fischera

2. júl: Christian Fischer sa stal novou posilou Detroitu. Ako voľný hráč podpísal v nedeľu s Red Wings ročný kontrakt na 1,125 milióna dolárov.

Dvadsaťšesťročný krídelník odohral predošlých sedem sezón v Arizone, v tej minulej si v drese Coyotes pripísal 27 bodov za 13 gólov a 14 asistencií. Po nej mu vypršal kontrakt, "kojoti" mu však nepredložili kvalifikovanú ponuku na novú zmluvu a stal sa tak neobmedzeným voľným hráčom.


Duclair do San Jose ako výmena za Stevena Lorentza

2. júl: Kanadský hokejista Anthony Duclair sa sťahuje do tímu San Jose Sharks. Vedenie Floridy Panthers ho vymenilo za Stevena Lorentza. Duclair má ešte rok platnú zmluvu, ktorú s Panthers podpísal v júni 2021 a po sezóne sa stane neobmedzeným voľným hráčom.


Arizona získala Kerfoota z Tortonta Maple Leafs

2. júl: Alexander Kerfoot podpísal dvojročnú zmluvu za 3,5 milióna dolárov s tímom NHL Arizona Coyotes. Informovala o tom oficiálna stránka klubu.

"Sme veľmi radi, že sme s Alexom podpísali dvojročný kontrakt. Je to šikovný, skúsený útočník s dobrou rýchlosťou, ktorý môže hrať kdekoľvek v našej zostave. Jeho skúsenosti a všestrannosť budú pre náš tím veľmi cenné," povedal generálny manažér Bill Armstrong.

Dvadsaťosemročný útočník v uplynulých štyroch sezónach obliekal dres Toronta Maple Leafs, v minulom ročníku odohral všetkých 82 zápasov v základnej časti so ziskom 32 bodov (10+22), v play off nastúpil na 11 duelov a strelil dva góly.


 Dumoulin smeruje z Pittsburghu do Seattlu

2. júl: Brian Dumoulin podpísal dvojročnú zmluvu za 6,3 milióna dolárov s tímom NHL Seattle Kraken. Tridsaťjedenročný obranca strávil celú kariéru v Pittsburghu a s Penguins získal dvakrát Stanleyho pohár (2016 a 2017). V minulej sezóne odohral 82 zápasov a získal 25 bodov (1+24).

"Brian je dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára a má za sebou svoju ofenzívne najproduktívnejšiu sezónu. Počas kariéry bol konzistentný a spoľahlivý obranca. Sme radi, že ho môžeme privítať v Seattli," povedal generálny manažér Ron Francis podľa oficiálnej webstránky klubu.


Gostisbehere si prilepší vďaka kontraktu s Red Wings

2. júl: Shayne Gostisbehere podpísal s tímom Detroit Red Wings ročný kontrakt v hodnote 4,125 milióna dolárov. Tridsaťročný obranca sa tak pridal k ďalším siedmim hráčom, ktorých klub získal počas otvorenia trhu s voľnými hráčmi.


Hathaway sa sťahuje do Philadelphie

2. júl: Vedenie Philadelphia Flyers podpísalo dvojročnú zmluvu na 4,75 milióna dolárov s Garnetom Hathawayom. Informovala o tom oficiálna stránku klubu, ktorý pôsobí v zámorskej NHL.

Tridsaťjedenročný útočník pôsobil v minulej sezóne najprv v drese Washingtonu, kde odohral 59 zápasov so 16 bodmi.

Capitals ho však 23. februára v rámci trojčlennej dohody s Minnesotou vymenili do Bostonu.

Za Bruins nastúpil na 25 duelov a zaznamenal štyri góly a dve asistencie, v play-off si počas siedmich stretnutí pripísal jeden bod.


Carolina získala Buntinga a Orlova

2. júl: Hokejový útočník Michael Bunting podpísal trojročný kontrakt s tímom NHL Carolina Hurricanes. Zmluva má celkovú hodnotu 13,5 milióna dolárov, ročne si zarobí 4,5 milióna.

Dvadsaťsedemročný Kanaďan nazbieral v minulej sezóne v drese Toronta Maple Leafs 49 bodov (23+26) v 82 zápasoch základnej časti. V play off pridal gól a asistenciu v siedmich dueloch. "Michael sa hodí k nášmu štýlu hokeja, je to tvrdo pracujúci a dobre forčekujúci hráč," povedal generálny manažér "hurikánov" Don Waddell podľa nhl.com.

Okrem Buntinga získala Carolina aj ďalšiu výraznú posilu, krátko po otvorení trhu s voľnými hráčmi podpísala dvojročnú zmluvu s obrancom Dmitrijom Orlovom. Kontrakty predĺžili brankári Frederik Andersen a Antti Raanta, ako aj útočník Jesper Fast.


Islanders podpísali so Sorokinom a Varlamovom dlhoročné zmluvy

2. júl: Vedenie hokejového klubu NHL New York Islanders predĺžilo zmluvy s brankármi Iľjom Sorokinom a Semjonom Varlamovom, nové kontrakty podpísali aj obranca Scott Mayfield a útočník Pierre Engvall.

Sorokin predĺžil kontrakt o osem sezón s ročným zárobkom 8,25 milióna dolárov. Dvadsaťsedemročný brankár má ešte rok platnú zmluvu, na základe ktorej zarobí štyri milióny ročne. Na budúci rok by sa stal neobmedzeným voľným hráčom.

Ruský brankár má za sebou najlepšiu sezónu v kariére, keď mal bilanciu 31-22-7, úspešnosť zásahov 92,4 percenta a priemer inkasovaných gólov 2,34 na zápas. V play off odchytal všetkých šesť zápasov, Islanders vypadli v prvom kole s Carolinou. Sorokin bol finalista na zisk Vezinovej trofeje.

Tridsaťpäťročný Varlamov pôsobil v Islanders uplynulé štyri sezóny, predtým hral za Washington Capitals a Colorado Avalanche. S "ostrovanmi" podpísal nový štvorročný kontrakt.

Mayfield podpísal s Islanders novú sedemročnú zmluvu, 30-ročný obranca strávil celú doterajšiu kariéru v NHL v tomto newyorskom tíme.

Engvall podpísal nový sedemročný kontrakt, ročne zarobí 3 milióny. Minulú sezónu začal v Toronte, Maple Leafs ho potom vymenili do Islanders. V 76 zápasoch strelil 27-ročný Švéd 17 gólov a pridal 13 asistencií.


S "tučniakmi" pokračujú Jarry, Acciari, Graves aj Nedeljkovic

2. júl: Pittsburgh Penguins bol aktívny počas prvého dňa po otvorení trhu s voľnými hráčmi. Dres "tučniakov" si bude naďalej obliekať brankár Tristan Jarry, zmluvy podpísali aj útočník Noel Acciari, obranca Ryan Graves a brankár Alex Nedeljkovic.

Dvadsaťosemročný Jarry strávil celú kariéru NHL v Pittsburghu, v minulej sezóne odchytal 47 zápasov s bilanciou 24-13-7. Jarry podpísal päťročný kontrakt v celkovej hodnote 26,875 milióna dolárov.

O tri roky starší Acciari dokončil minulú sezónu v drese Toronta Maple Leafs, kam prišiel pred uzávierkou prestupov spoločne s Ryanom O'Reillym výmenou zo St. Louis Blues. V 77 zápasoch strelil 14 gólov a nazbieral 23 bodov. S "tučniakmi" uzavrel zmluvu na tri roky v hodnote 6 miliónov.

Dvadsaťsedemročný Graves podpísal s Penguins šesťročný kontrakt na 27 miliónov USD. V minulej sezóne hral za New Jersey Devils, v 78 zápasoch dal 8 gólov a nazbieral 26 bodov.

Pittsburgh posilní aj Alex Nedeljkovic, bývalý brankár Detroitu Red Wings sa dohodol na ročnej zmluve (1,5 milióna). V NHL odchytal 27-ročný brankár v minulom ročníku 15 duelov, väčšiu časť sezóny strávil na farme v AHL.


Colorado si necháva Bowena Byrama

2. júl: Hokejový klub NHL Colorado Avalanche predĺžil o dva roky zmluvu s obrancom Bowenom Byramom, kontrakt má celkovú hodnotu 7,7 milióna dolárov. Novými akvizíciami "lavín" sú útočníci Miles Wood a Jonathan Drouin.

Dvadsaťdvaročný Byram strelil 10 gólov a pridal 14 asistencií v 42 zápasoch v minulej sezóne. Celkovo má v profilige v 91 zápasoch bilanciu 15+28.

Wood podpísal s Avalanche šesťročnú zmluvu do konca sezóny 2028/29. V drese New Jersey Devils odohral dôrazný útočník v uplynulom ročníku 76 zápasov, v ktorých dal 13 gólov a pridal 14 asistencií.

Zmluvu na šesť rokov uzavrel podľa TSN aj Drouin, ktorý naposledy pôsobil v Montreale Canadiens. V 58 zápasoch strelil dva góly a pridal 27 asistencií. Pred pôsobením v Montreale si obliekal dres Tampy Bay Lightning. Finančné detaily zmlúv Wooda a Drouina zatiaľ nezverejnili.


Namestnikov ostáva vo Winnipegu

1. júl: Útočník Vladislav Namestnikov podpísal s hokejovým tímom NHL Winnipeg Jets nový dvojročný kontrakt na 4 milióny dolárov. Po dvoch rokoch sa do kanadského tímu vracia z Vegas Golden Knights aj brankár Laurent Brossoit.

Tridsaťročný Namestnikov prišiel do Winnipegu v minulej sezóne pred uzávierkou prestupov z Tampy Bay Lightning. V 77 zápasoch zaznamenal 25 bodov (8+17), z toho 10 v 20 dueloch za Jets.

Brossoit uzavrel s Jets ročný kontrakt na 1,75 milióna dolárov. Dres Winnipegu obliekal aj v rokoch 2018-2021, potom bol hráčom “zlatých rytierov.”

V minulej sezóne odchytal v základnej časti len 11 zápasov, ale v play off začal ako jednotka. Z hry ho napokon vyradilo zranenie a od druhého kola chytal za víťazov Stanley Cupu Adin Hill.


Arizona získala Kilorna

1. júl: Hokejový klub NHL Anaheim Ducks získal po otvorení trhu s voľnými hráčmi dve výrazné posily. Po českom obrancovi Radkovi Gudasovi podpísal zmluvu aj s Alexom Killornom. Obaja prichádzajú do Kalifornie z druhej strany USA z Floridy. 

Killorn odohral celú svoju doterajšiu kariéru v Tampe Bay, dres Lightning obliekal 11 sezón a dvakrát sa tešil z triumfu v Stanley Cupe (2020, 2021). S "káčermi" podpísal zmluvu na štyri roky v hodnote 25 miliónov dolárov.

V minulej sezóne si kanadský útočník vytvoril kariérne maximum v produktivite, keď v 82 zápasoch nazbieral 64 bodov (27+37). Killorn bol najproduktívnejším neobmedzeným voľným hráčom v tomto roku.


Tampa Bay podpísala Shearyho, Glendeninga a Johanssona

1. júl: Slovenský hokejista Erik Černák bude mať v tíme NHL Tampa Bay Lightning troch nových spoluhráčov.

V deň otvorenia trhu s voľnými hráčmi podpísali “blesky” zmluvy s útočníkmi Conorom Shearym, Lukeom Glendeningom a brankárom Jonasom Johansonnom.

Tridsaťjedenročný Sheary uzavrel podľa TSN trojročný kontrakt na 6 miliónov dolárov. V minulej sezóne hral za Washington Capitals, v 82 zápasoch mal bilanciu 15+17.

Glendening podpísal zmluvu na dve sezóny s ročným zárobkom 800.000 dolárov. V minulej sezóne dal v drese Dallasu Stars tri góly a pridal tri asistencie v 70 vystúpeniach.

Johansson podpísal tiež dvojročnú zmluvu s ročným zárobkom 775.000, v minulom ročníku odchytal tri zápasy za Colorado Avalanche.


Talbot sa upísal Los Angeles Kings

1. júl: Hokejový brankár Cam Talbot podpísal ročný kontrakt na milión dolárov s klubom NHL Los Angeles Kings. Tridsaťpäťročný Kanaďan bol neobmedzený voľný hráč, v minulej sezóne pôsobil v Ottawe Senators.

Kings potrebovali do bránkoviska skúsenosti po tom, ako odišiel Joonas Korpisalo, ktorý sa dohodol na zmluve so Senators.

V minulej sezóne odchytal Talbot 36 zápasov (32 štartov) s bilanciou 17-14-2. Do NHL vstúpil ako nedraftovaný hráč v roku 2010, keď podpísal zmluvu s New Yorkom Rangers.

Okrem Talbota podpísali “králi” ročnú zmluvu na 775.000 dolárov aj s útočníkom Jaretom Andersonom-Dolanom.


Zucker do Arizony

1. júl: Hokejový útočník Jason Zucker podpísal ročný kontrakt na 5,3 milióna dolárov s tímom NHL Arizona Coyotes. Informovali o tom viaceré zámorské zdroje.

Tridsaťjedenročný Zucker odohral v minulej sezóne v drese Pittsburghu Penguins 78 zápasov, v ktorých strelil 27 gólov (osobné maximum) a pridal 21 asistencií.

Po sezóne mu skončila platnosť päťročnej zmluvy na 27,5 milióna, ktorú v roku 2018 podpísal ešte ako hráč Minnesoty Wild. Dres “tučniakov” obliekal od februára 2020.


Studenič do Seattlu

1. júl: Slovenský hokejový útočník Marián Studenič sa stal po prvý raz v kariére neobmedzene voľným hráčom. Mohol tak rokovať s každým klubom NHL so záujmom o jeho služby.

Dohodol sa so Seattle Kraken. Zmluvu podpísal na rok, je dvojcestná. Za sezónu zarobí 775- tisíc amerických dolárov.


Duchene podpísal ročný kontrakt s Dallasom

1. júl: Matt Duchene podpísal ročný kontrakt na 3 milióny dolárov s hokejovým tímom NHL Dallas Stars. Informáciu priniesol web TSN.

V piatok skúseného útočníka vykúpil zo zmluvy Nashville Predators. Duchene mal ešte tri roky platný kontrakt s ročným zárobkom 8 miliónov dolárov. V minulej sezóne nazbieral 32-ročný Kanaďan 56 bodov (22+34).

Okrem Duchene prichádza do Dallasu aj útočník Sam Steel z Minnesoty.


Boston posilnia veteráni

1. júl: Hokejový klub NHL Boston Bruins angažoval po otvorení trhu ďalších dvoch 34-ročných veteránov. "Medveďov" posilnia obranca Kevin Shattenkirk a útočník James Van Riemsdyk.

Shattenkirk podpísal podľa tsn.ca ročnú zmluvu s približným zárobkom milión dolárov. V minulej sezóne odohral Shattenkirk za Anaheim Ducks 75 zápasov, v ktorých strelil štyri góly a pridal 23 asistencií.

Vam Riemsdyk sa dohodol takisto na ročnom kontrakte na jeden milión. V drese Philadelphie Flyers odohral v uplynulom ročníku 61 zápasov, v ktorých dal 12 gólov a nazbieral 29 bodov.


Geekie končí v Seattli

1. júl: Hokejový útočník Morgan Geekie podpísal dvojročný kontrakt na 4 milióny dolárov s Bostonom Bruins.

V minulej sezóne hral za Seattle, ale Kraken mu neponúkli kvalifikovaný kontrakt a tak sa 24-ročný hráč stal nechráneným voľným hráčom. 

V drese Kraken nastúpil v uplynulom ročníku na 69 duelov s bilanciou 9+19.


Holl sa upísal Detroitu

1. júl: Hokejový obranca Justin Holl podpísal trojročný kontrakt v hodnote 10,2 milióna dolárov s tímom NHL Detroit Red Wings. Informáciu priniesol sportsnet.ca.

V uplynulých štyroch sezónach Holl obliekal dres Toronta Maple Leafs, v minulom ročníku odohral 80 zápasov s bilanciou 2+16.


Orlov mieri do Caroliny

1. júl: Ruský hokejový obranca Dmitrij Orlov podpísal s Carolinou Hurricanes dvojročný kontrakt v hodnote 15,5 milióna dolárov. Informáciu priniesol sportsnet.ca.

Víťaz Stanley Cupu s Washingtonom v roku 2018 začal minulú sezónu v Capitals, ale pred uzávierkou prestupov ho klub vymenil do Bostonu. Bruins po rekordnej základnej časti nečakane vypadli už v prvom kole play off s Floridou.


Buffalo podpísalo zmluvy s Johnsonom a Jostom

1. júl: Zámorský hokejový klub NHL Buffalo Sabres uzavrel ročné zmluvy s obrancom Erikom Johnsonom a útočníkom Tylerom Jostom. Johnson zarobí 3,25 milióna, Jost 2 milióny.

Tridsaťpäťročný Johnson hral v minulej sezóne za Colorado Avalanche, Jost bol hráčom Sabres a predĺžil zmluvu.


Lucic späť do Bostonu

1. júl: Fanúšikovia Bostonu Bruins prežívajú nostalgiu. V ich drese si opäť zahrá Milan Lucic.

Skúsený útočník sa s vedením klubu dohodol na ročnej zmluve v hodnote jedného milióna dolárov. Ďalšiu nešpecifikovanú sumu si môže zarobiť vďaka výkonnostným bonusom.


Korpisalo do Ottawy

1. júl: Fínsky hokejový brankár Joonas Korpisalo podpísal päťročný kontrakt na 20 miliónov dolárov s Ottawou Senators. V minulej sezóne odchytal v Columbuse Blue Jackets a Los Angeles Kings spolu 39 zápasov.

V Blue Jackets mal bilanciu 11-11-3, priemer 3,17 inkasovaných gólov na zápas a úspešnosť zásahov 91,3 percenta, v drese Kings odchytal 11 duelov (7-3-1) s priemerom 2.13 a úspešnosťou 92,1.

Dvadsaťdeväťročný brankár zarobí ročne 4 milióny, v uplynulej sezóne mal plat 1,3 milióna.


Montreal vymenil Edmundsona do Washingtonu

1. júl: Vedenie hokejového klubu NHL Montreal Canadiens vymenilo obrancu Joela Edmundsona do Washingtonu Capitals za tretie a siedme kolo draftu 2024.

Tridsaťročný Kanaďan mal ešte rok platný kontrakt s Montrealom, ale po sezóne by sa stal neobmedzeným voľným hráčom. Canadiens mu budú platiť 50 percent z výšky kontaktu.

Vo Washingtone vytvorí Edmundson konkurenciu slovenskému obrancovi Martinovi Fehérvárymu.


Reaves sa dohodol s Torontom, Schenn mieri do Nashvillu

1. júl: Krátko po otvorení trhu s voľnými hráčmi našli svoje nové kluby aj Ryan Reaves a Luke Schenn. Útočník Reaves sa upísal Torontu, obranca Schenn si oblečie dres Nashvillu.

Reaves uzavrel podľa sportsnet.ca trojročný kontrakt na 4,05 milióna dolárov. Tridsaťpäťročný útočník hral v minulej sezóne za Minnesotu Wild a New York Rangers. V 73 zápasoch dal 5 gólov a pridal 10 asistencií.

Schenn sa dohodol s Predators na trojročnej zmluve v celkovej hodnote 8,25 milióna. Tridsaťtriročný obranca začal minulú sezónu vo Vancouveri Canucks a dokončil ju v Toronte Maple Leafs. S Tampou Bay získal v roku 2020 a 2021 dvakrát Stanleyho pohár.


Fast ostáva v Caroline

1. júl: Švédsky hokejový útočník Jesper Fast ostáva v NHL v Caroline Hurricanes. S vedením klubu podpísal nový kontrakt na dva roky v celkovej hodnote 4,8 milióna dolárov.

Tridsaťjedenročný Švéd sa mohol stať od 1. júla neobmedzeným voľným hráčom. V 80 zápasoch minulej sezóny nazbieral 29 bodov (10+19), v 15 dueloch v play off strelil šesť gólov a pridal tri asistencie. V NHL hral okrem Caroliny aj za New York Rangers.


Nieto do Pittsburghu

1. júl: Zámorský hokejový klub NHL Pittsburgh Penguins uzavrel dvojročný kontrakt s útočníkom Mattom Nietom v hodnote 1,8 milióna dolárov. Informoval o tom Darren Dredger z webu TSN.

Tridsaťročný Američan hral v minulej sezóne za San Jose Sharks a Colorado Avalanche s bilanciou 12+12. V drese “žralokov” odohral 45 zápasov (8+7) a potom sa spoločne s Ryanom Merkleym sťahoval do Colorada výmenou za Martina Kauta a Jacoba MacDonalda.


Blackwood sa dohodol so San José

1. júl: Brankár MacKenzie Blackwood sa dohodol na pokračovaní kontraktu s klubom San Jose Sharks.

S 26-ročným brankárom sa dohodli na dvojročnom kontrakte. Zarobí si 2,35 mil. dolárov ročne, o 450 tisíc menej ako v dobe trvania predchádzajúcej zmluvy.


Nashville s veteránom do obrany

1. júl: Nový kontrakt dal Nashville Predators obrancovi Lukeovi Schennovi. Skúsený 33-ročný Kanaďan si bude v priebehu najbližších troch rokov zarábať 2,75 mil. dolárov ročne.


Gudas smeruje k Regendovi

1. júl: Český obranca Radko Gudas zaujal kluby NHL po úspešnom ťažení Floridy Panthers do finále bojov o Stanley Cup v roku 2023. Vyslúžil si preto lukratívny kontrakt.

Udelili mu ho Anaheim Ducks. Gudas si v najbližších troch rokoch zarobí dokopy 12 miliónov dolárov, teda štyri milióny ročne.


Rangers podpísali bývalého kapitána Winnipegu

1. júl: "Jazdci" sa dohodli na zmluve s Blakeom Wheelerom. Útočník bol v piatok vykúpený zo zmluvy vo Winnipegu Jets.

Jeho kontrakt potrvá rok. Bude mať zaručený plat 800-tisíc dolárov. Ďalších 300-tisíc si môže zarobiť vo forme výkonnostných bonusov.


Quick nahradí Haláka

1. júl: Brankár Jonathan Quick s hokejom ešte nekončí. Potom, ako sa stal neobmedzene voľným hráčom, sa dohodol na kontrakte s klubom New York Rangers.

Podpísal tu ročný kontrakt s platom 825 tisíc dolárov. Dostane k nemu aj výkonnostné bonusy, vďaka ktorým si môže zarobiť ďalších stotisíc.


Ryan O'Reilly do Nashvillu

1. júl: Novou posilou Nashvillu Predators sa stal Ryan O'Reilly. Veterán nevydržal na trhu s voľnými hráčmi ani hodinu.

V "meste country" bude poberať plat 4 500 000 dolárov počas najbližších štyroch rokov. Informáciu zverejnil novinár Elliotte Friedman.


Ekman-Larsson bude hrať za Floridu

1. júl: Klub Florida Panthers nechce, aby zostala úspešná sezóna 2022/23 zabudnutá. Svedčí o tom aktivita na trhu s voľnými hráčmi.

Do slnečného štátu zlanárili švédskeho obrancu Olivera Ekmana-Larssona. Toho len nedávno Vancouver Canucks vykúpili zo zmluvy.

S Panthers podpísal ročný kontrakt. Podľa informácií zámorských insiderov si zarobí 2,25 mil. dolárov. O novinke ako prvý informoval Darren Dreger.


Adam Fantilli podpísal zmluvu s Columbusom

1. júl: Prvým draftovaným hráčom z draftu 2023 s nováčikovským kontraktom v NHL sa stal Adam Fantilli. Vybrali si ho Columbus Blue Jackets. Podpis oficiálne oznámili v sobotu.

Dĺžku a výšku kontraktu mu určili súčasné pravidlá NHL. Potrvá tri sezóny, za jeden rok v NHL by si mal zarobiť 950 tisíc dolárov. Nepoznáme však detaily výkonnostných bonusov, ktoré mu môžu zdvihnúť potenciálny zárobok.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Trh s voľnými hráčmi NHL: Hokejisti podpisujú zmluvy. Pozrite si prehľad