Rozhodli päť sekúnd pred koncom. Colorado je po 20 rokoch vo finále konferencie

Hokejisti Colorada Avalanche.
Hokejisti Colorada Avalanche. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|28. máj 2022 o 06:23 (aktualizované 28. máj 2022 o 09:12)

Ďalším súperom Colorada bude Edmonton Oilers.

NHL - play off - 2. kolo

St. Louis - Colorado 2:3 (1:0, 1:1, 0:2)

Góly: 19. Faulk (Thomas, Mikkola), 30. Kyrou (Schenn) - 26. Compher (Manson, Burakovsky), 51. Compher (Byram, Toews), 60. Helm (L. O'Connor, E. Johnson)

Brankári: Husso 36/39 - Kuemper 18/20

/konečný výsledok série 2:4/

ST. LOUIS - Hokejisti Colorada Avalanche postúpili do finále Západnej konferencie NHL. Šiesty zápas série druhého kola vyhrali nad St. Louis 3:2.

Tesná výhra sa rodila postupne. Od konca prvej tretiny museli hostia doťahovať, keďže "bluesmanov" do vedenia poslal Faulk.

V druhej časti hry vyrovnal v 26. minúte Compher, no v 30. minúte boli vo vedení opäť Blues. Presadil sa Kyrou, ktorý dal posledný gól klubu v sezóne.

V 51. minúte opäť zaúradoval Compher a vrátil zápasu dramatickosť. Duel rozsekol v poslednej minúte Darren Helm. Päť sekúnd pred uplynutím riadneho hracieho času z ľavého kruhu prestrelil brankára Hussa.

"Traja spoluhráči išli do bránky, ja som za nimi korčuľoval z druhej vlny. Puk sa ku mne odrazil od bočného mantinelu, iba som ho chcel poslať na bránku a padlo to tam," opísal Helm rozhodujúci moment.

Colorado vyhralo v sérii 4:2 na zápasy a vo finále konferencie sa stretne s Edmontonom Oilers. Séria odštartuje v noci z 31. mája na 1. jún SELČ.

Colorado tak prekročilo svoj tieň, v uplynulých troch sezónach zakaždým vypadlo v 2. kole. Brankár Darcy Kuemper pomohol k úspechu 17 zákrokmi.

"Znamená to pre nás veľa. Musíme si užívať túto jazdu. V tejto fáze bojujú už len štyri najlepšie tímy, pričom našu prácu sme ešte neukončili. Každopádne, je to pre nás obrovský úspech," povedal Nathan MacKinnon.

"Lavíny" boli v konferenčnom finále naposledy v sezóne 2001/2002, teda na konci slávnej éry z prelomu tisícročí s Joeom Sakicom či Patrickom Royom.

Počas nej vyhrali dvakrát Stanleyho pohár. Pôjde o ich siedmu účasť vo finále konferencie od presťahovania organizácie z Quebecu.

S Edmontonom sa v play off stretli dvakrát, ale naposledy ešte v ročníku 1997/98. "Olejárom" podľahli v sedemzápasovej sérii prvého kola.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Rozhodli päť sekúnd pred koncom. Colorado je po 20 rokoch vo finále konferencie