Zaváhanie zabudnuté. Colorado vyhralo na ľade St. Louis a vedie v sérii

Hokejisti Colorada Avalanche.
Hokejisti Colorada Avalanche. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|22. máj 2022 o 06:16

Mužom zápasu bol dvojgólový Lehkonen.

NHL - play off - druhé kolo - 22. máj

St. Louis - Colorado 2:5 (1:1, 1:2, 0:2)

Góly: 4. Parayko (O'Reilly), 40. O'Reilly (Leddy, Bučnevič) – 11. L. O'Connor (Manson, Helm), 34. Kadri (Makar, Rantanen), 38. Lehkonen (Kadri), 58. Landeskog (MacKinnon, Rantanen), 60. Lehkonen (Ničuškin)

Brankári: Binnington 3/3, Husso 19/23 - Kuemper 29/31

NEW YORK. Colorado Avalanche potvrdili železnú vôľu a zvládli ťažký zápas číslo tri v sérii druhého kola. Po prvý raz sa hralo na ľade v St. Louis.

Skóre duelu otvorili domáci, vo štvrtej minúte to dokázal Parayko. V 11. minúte vyrovnával O'Connor.

Druhá časť hry bola ešte o jeden gól bohatšia. "Lavíny" po prvý raz dostal do vedenia Nazem Kadri v 34. minúte. O štyri minúty neskôr naňho nadviazal Lehkonen. Kontaktným gólom do šatne v 40. minúte znížil Ryan O'Reilly.

V tretej tretine sa však "bluesmani" už presadiť nedokázali. V 58. minúte poslal Colorado do dvojgólového vedenia kapitán Landeskog a stav stretnutia uzavrel na konečných 5:2 gólom do prázdnej brány Lehkonen.

Avs vedú v sérii 2:1.

Obranca Colorada Samuel Girard musel byť z ľadu odvezený na nosidlách potom, čo inkasoval za vlastnou bránou tvrdý hit od Ivana Barbašjova. So zranením v hornej časti tela bol prevezený do nemocnice.

Tréner Jared Bednar neskôr povedal, že ide o zlomeninu hrudnej kosti. Zadák si už do konca play off nezahrá.

Zápas nedochytal Jordan Binnington. Z ľadu odišiel po troch zákrokoch v prvej tretine, keď doňho narazili Nazem Kadri a jeho vlastný bek Calle Rosen.

Ryan O'Reilly ťahá bodovú šnúru. Líder St. Louis bodoval už v siedmich dueloch po sebe, za ten čas pozbieral sedem gólov a štyri asistencie.

Na zápase sa objavil aj Chris Pronger, ktorému v St. Louis prednedávnom vyradili číslo.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Zaváhanie zabudnuté. Colorado vyhralo na ľade St. Louis a vedie v sérii