Černákova Tampa Bay doma prehrala, Edmonton opäť rozprášil Los Angeles

Jack Campbell a Auston Matthews z Toronta Maple Leafs oslavujú výhru.
Jack Campbell a Auston Matthews z Toronta Maple Leafs oslavujú výhru. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|7. máj 2022 o 06:09

Carolina Hurricanes nevyužili príležitosť dostať sa do vedenia o tri zápasy.

NEW YORK. Toronto Maple Leafs zvládli prvý zápas na klzisku v Tampe Bay a vyhrali 5:2, čím sa vrátili do vedenia v sérii prvého kola.

Slovenský obranca Erik Černák odohral 17 minút a 36 sekúnd, odsedel si dve trestné minúty, rozdal tri hity a zablokoval dve strely.

Jeden gól za Maple Leafs zaznamenal český forvard David Kämpf. Ostatné strelili Rielly, Blackwell a dvojgólový Michejev.

Za Bolts skórovali Colton a Ondřej Palát.

Boston odvrátil katastrofu

Prvý štart v play off si v zápase Bostonu Bruins a Caroliny Hurricanes odkrútil brankár Jeremy Swayman. Mladík odvrátil pohromu.

Hrozilo, že Hurricanes budú po treťom zápase viesť už 3:0. TD Garden však oslavovala víťazstvo, "medvedi" zvíťazili pomerom 4:2.

Za Bruins sa presadili Coyle, Marchand, Pastrňák a Hall. Za Canes Trocheck a Slavin.

Caroline sa zranil útočník Jordan Martinook. V druhej tretine sa mu zamotali nohy s nohami Taylora Halla. Pri páde si zranil pravý členok a nevrátil sa do zápasu.

Počas duelu sa odohral aj nepríjemný moment na trestnej lavici, kde jedného z mužov zasiahlo padajúce plexisklo. Musel byť odvezený na nosidlách.

Wild viedli od začiatku

Minnesota Wild opanovali prvý zápas na ľade St. Louis Blues v sérii a dostali sa v nej do vedenia 5:1.

Stretnutie ovládali od samého začiatku. Už v 39. sekunde ako prvý prekonal Hussa Greenway. V tretej minúte sa presadil Kaprizov.

Na 3:0 pre "divochov" zvýšil jediným gólom v druhej tretine Mats Zuccarello. Tretiu dvadsaťminútovku otvoril gólom Eriksson Ek. Odpovedal mu O'Reilly, no bol jediným strelcom "bluesmanov". Stretnutie uzavrel zásahom do prázdnej brány Brodin.

Marc-André Fleury podržal Minnesotu 29 zákrokmi.

Edmonton deklasoval Los Angeles

Edmonton Oilers vyhrali prvý zápas na ľade Los Angeles Kings vysoko 8:2. Druhý raz po sebe porazili "kráľov" o šesť gólov.

Efektívnejší boli od úvodu stretnutia. V polovici zápasu viedli zásluhou Draisaitla a dvojgólových Kanea a Hymana pomerom 5:0.

Kings sa nadýchli a do konca tretiny znížili na 2:5 zásluhou Anžeho Kopitara a Phillipa Danaulta.

Zosypali sa po šiestom góle "olejárov", ktorý pochoval ich nádeje. Hetrikom sa v 60. minúte blysol Evander Kane.

V bráne sa vystriedali obaja brankári kalifornského klubu. Jonathan Quick inkasoval štyrikrát zo 17 striel, Petersen štyrikrát z dvadsiatich.

Ako v základnej časti, tak vo vyraďovačke Kings zráža vysoká neefektivita. Smitha prekonali za posledné dva duely len dvakrát, pričom na jeho bránu vystrelili 75-krát.

NHL - play off - 1. kolo - 7. máj:


Boston - Carolina 4:2 (1:1, 2:0, 1:1)

Góly: 18. Coyle (DeBrusk), 26. Marchand (Bergeron), 35. Pastrňák (Marchand, Coyle), 45. Hall (Pastrňák, Marchand) – 10. Trocheck (Br. Smith), 52. Slavin

Brankári: Swayman 25/27 - Kočetkov 24/28

Stav série 2:1 pre Carolinu.


Tampa Bay - Toronto 2:5 (0:2, 1:1, 1:2)

Góly: 32. Colton (Sergačov, Palát), 46. Palát (Killorn, McDonagh) – 5. Rielly (Bunting, Marner), 10. Blackwell (Ljubuškin, Engvall), 26. Kämpf, 59. Michejev (Engvall), 60. Michejev (Engvall)

Brankári: Vasilevskij 31/34 - Campbell 32/34

/Erik Černák (Tampa Bay) odohral 17 minút a 36 sekúnd, odsedel si dve trestné minúty, rozdal tri hity a zablokoval dve strely/

Stav série 2:1 pre Toronto.


St. Louis - Minnesota 1:5 (0:2, 0:1, 1:2)

Góly: 43. O'Reilly (Parayko, Perron) – 1. Greenway (Eriksson Ek, M. Foligno), 3. Kaprizov (Hartman), 28. Zuccarello (Kaprizov, Spurgeon), 41. Eriksson Ek (M. Foligno), 53. Brodin (Hartman)

Brankári: Husso 28/32 - Fleury 29/30

Stav série 2:1 pre Minnesotu.


Los Angeles - Edmonton 2:8 (0:2, 2:3, 0:3)

Góly: 31. Kopitar, 38. Danault (Kempe) – 4. Draisaitl (McDavid, Bouchard), 7. Hyman (McDavid, Barrie), 27. Kane (Ceci), 28. Hyman (Draisaitl), 30. Kane (Ceci, Puljujärvi), 55. Nugent-Hopkins (Hyman, Bouchard), 56. Nugent-Hopkins (Archibald), 60. Kane (Nugent-Hopkins, Ceci)

Brankári: Quick 13/17, Petersen 16/20 - Smith 43/45

Stav série 2:1 pre Edmonton.



Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Černákova Tampa Bay doma prehrala, Edmonton opäť rozprášil Los Angeles