Regenda strelil gól, Kňažko bodoval. V príprave NHL nastúpilo sedem Slovákov

Pavol Regenda.
Pavol Regenda. (Autor: Twitter / Anaheim Ducks)
Sportnet|25. sep 2022 o 23:59 (aktualizované 26. sep 2022 o 06:14)

Program prípravy NHL priniesol aj slovenský súboj.

NEW YORK. Pavol Regenda sa stal prvým strelcom Anaheimu Ducks v hlavnom prípravnom kempe NHL. Slovenský hokejový útočník nastúpil vo štvrtej formácii.

V nedeľňajšom zápase v 16. minúte vyrovnával skóre zápasu proti domácej Arizone. Asistencie si pripísali Američan Rocco Grimaldi a Švéd Isac Lundestrom.

Regenda sa presadil len 117 sekúnd po tom, ako jeho spoluhráči nevyužili presilovú hru po vylúčení Miloša Kelemena v drese Arizony.

Ducks napokon porazili Arizonu 3:2. Na Regendov gól nadviazali Luneau a Lundeström, za "kojotov" sa presadili O´Brien a Fischer.

Michalovčan ohrozil bránu súpera dokopy trikrát. Miloš Kelemen, ktorý nastúpil za Arizonu, tentoraz nebodoval. Zaznamenal mínusový bod.

Obrancovia zaujali asistenciou či hitmi

Druhým bodujúcim Slovákom bol obranca Samuel Kňažko. Zadák Columbusu Blue Jackets prispel k výhre 5:1 doma nad Pittsburghom Penguins.

Skóre otvoril v 8. minúte Danforth. V druhej tretine sa presadili Laine, Voráček a Nyquist. Práve pri góle na 4:0 zaknihovali asistenciu Kňažko a Voráček.

"Tučniaci" znížili zásluhou Frascu v 49. minúte, no v 57. minúte uzavrel stav stretnutia svojím druhým gólom Danforth.

Kňažko okrem asistencie zaznamenal strelecký pokus a tri bloky. Na ľade strávil 18 minút a 17 sekúnd ako člen druhého obranného páru.

Až deviatimi bodyčekmi znepríjemnil život hráčom Buffala obranca Martin Fehérváry. Washington však napokon prehral na domácom ľade 3:4.

Fehérváry hral v druhom páre s Vincentom Ioriom. Odohral 21 minút a 55 sekúnd, zablokoval dve strely a rovnako dvakrát vystrelil na súperovu bránu.

Aktívny Ružička

Za zmienku stojí aj výkon Adama Ružičku. Ten odohral za Calgary zápas proti Vancouveru Canucks, ktorý sa skončil výhrou jeho tímu po predĺžení.

Slovenský center hral v tretej lajne. Odkorčuľoval 18 minút a 12 sekúnd, vyhral 59 percent vhadzovaní a päťkrát vystrelil na bránu. Pripísal si tiež plusový bod a bodyček.

Výhru 3:2 po predĺžení nad obhajcom Stanley Cupu oslavuje Servác Petrovský. Mladý útočník v drese Minnesoty nebodoval, na ľade strávil 8 minút a 46 sekúnd a prezentoval sa strelou a hitom.

Posledným Slovákom v akcii bol forvard Los Angeles Kings Martin Chromiak. Duel proti rivalom zo San Jose došiel do predĺženia, kde boli úspešnejší "žraloci".

Chromiak ako krídelník druhej formácie odohral 13 minút a 21 sekúnd, pripísal si mínusku a bodyček. Jeho spoluhráčmi v útoku boli Tynan a Pinelli.

Slováci v príprave (nedeľa, 25. september)

Pavol Regenda - 1+0, 3 strely, +1

Miloš Kelemen - 0+0, -1

Samuel Kňažko - 0+1, 1 strela, 3 bloky, 18:17

Martin Fehérváry - 0+0, 2 strely, 2 bloky, 9 hitov, 21:55

Servác Petrovský - 0+0, 1 strela, 1 hit, 8:46

Adam Ružička - 0+0, 5 striel, 1 hit, 59 % úspešnosť na buly, 18:21, +1

Martin Chromiak - 0+0, 1 hit, 13:21, -1

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Regenda strelil gól, Kňažko bodoval. V príprave NHL nastúpilo sedem Slovákov