Je prvý švédsky generálny manažér v dejinách NHL. Allvin predĺžil zmluvu s Vancouverom

Patrik Allvin.
Patrik Allvin. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|1. feb 2024 o 07:48

Jeho cieľom je vybudovať majstrovský tím.

VANCOUVER. Klub Vancouver Canucks z NHL oznámil predĺženie zmluvy s generálnym manažérom Patrikom Allvinom. Malo by ísť o trojročný kontrakt.

Štyridsaťdeväťročný funkcionár pôsobí v tejto role od januára 2022. Vtedy sa stal prvým švédskym generálnym manažérom v histórii súťaže.

"Patrik odviedol skvelú prácu pri prestavbe nášho hokejového tímu na ľade aj mimo neho," vyzdvihol ho prezident organizácie Jim Rutherford.

"Neúnavne pracoval na vytvorení novej kultúry a identity, ktorá stelesňuje dôležité atribúty tvrdej práce, systému a oddanosti. Patrikove vodcovské schopnosti, ktoré sa sprítomňujú v mentalite víťaza, budú kľúčové pre našu organizáciu v ďalšom napredovaní."

V klube nemajú dôvod na nespokojnosť. Allvin vybudoval z perspektívneho tímu lídra NHL. Nucks aktuálne vedú tabuľku ligy so 71 bodmi.

"To privilégium zostať a pokračovať v tom, čo sme tu s Canucks začali, znamená pre mňa a moju rodinu veľmi veľa. Hoci sme urobili mnoho krokov vpred, práca ešte nie je hotová. Budeme pokračovať v úsilí a práci na budovaní majstrovského tímu," povedal Allvin podľa oficiálnych stránok klubu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Je prvý švédsky generálny manažér v dejinách NHL. Allvin predĺžil zmluvu s Vancouverom