Popradčania sú ako jediní stále stopercentní, zdolali aj úradujúceho majstra

Zľava Cole Coskey, Martin Sluka, Samuel Buček, brankár Adam Vay a Trent Bourque v zápase HK Poprad - HK Nitra v 3. kole Tipos extraligy.
Fotogaléria (10)
Zľava Cole Coskey, Martin Sluka, Samuel Buček, brankár Adam Vay a Trent Bourque v zápase HK Poprad - HK Nitra v 3. kole Tipos extraligy. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|24. sep 2024 o 20:55 (aktualizované 24. sep 2024 o 22:20)

V šlágri 3. kola Tipos extraligy padlo až 10 gólov.

Tipos extraliga - 3. kolo

Poprad - Nitra 6:4 (2:1, 2:2, 2:1)

Góly: 7. Cracknell (Kotvan, Calof), 10. Calof (Coskey, Kotvan), 22. Šotek (Ligas, Kotvan), 38. Kotvan (Calof, Coskey), 42. Suchý (Turan, Žitný), 59. Nauš (Turan) - 15. Cotton (Gill), 23. Bačo (Cotton, Fatul), 32. Jackson (Pobežal, Cotton), 49. Buček (Gill, Stacha)

Rozhodovali: Novák, Rojík - Knižka, Tichý. Vylúčení: 4:4 na 2 min, navyše: Hrnka (Nitra) 5 min. + DKZ za napadnutie hlavy alebo krku, presilovky: 4:1, oslabenia: 0:0

Diváci: 1693

Poprad: Vay - Ligas, Kotvan, Turan, Bourque, Fereta, Brejčák, Sluka - Calof, Cracknell, Centazzo - Coskey, Šiška, Paločko - Šotek, Suchý, Nauš - Török, Urbánek, Žitný - Marek

Nitra: Aittokallio - Cotton, Mezei, Auk, Hain, Vitáloš, Stacha, Fatul - Bajtek, Gill, Buček - Pobežal, Alger, Jackson - Lacka, Čederle, Okoličány - Bačo, Hrnka, Csányi

POPRAD. Hokejisti Popradu zvíťazili v utorkovom šlágri 3. kola Tipos extraligy nad úradujúcim majstrom z Nitry 6:4.

"Kamzíci" uspeli aj v treťom zápase novej sezóny a s plným počtom bodov sú na prvom mieste. Mužstvo Todda Bjorkstranda ako jediné z ligy ešte nestratilo ani bod. Nitra klesla na 5. priečku.

Fotogaléria zo zápasu HK Poprad - HK Nitra (Tipos extraliga - 3. kolo)

Popradčania sa ujali vedenia v 7. minúte, keď Cracknell od modrej trafil presne do pravého horného rohu bránky.

"Kamzíci" krátko na to využili aj druhú početnú výhodu, Coskey našiel pred bránou Calofa, ktorý tečoval puk za Aittokallia.

Nitra odpovedala ešte v prvej tretine, Cotton opäť v presilovke upravil na 1:2. V druhej Šotek poslal domácich do dvojgólového vedenia.

VIDEO: Zostrih zápasu HK Poprad - HK Nitra

Hostia však vyrovnali vďaka Bačovi a Jacksonovi. Poprad v prostrednej časti išiel opäť do vedenia, Kotvan využil presilovku 5 na 3.

V úvode tretej už štvrtýkrát v početnej výhode skórovali domáci vďaka Suchému. Nitra ešte znížila po koncovke Bučeka, no triumf domácich poistil Nauš strelou do prázdnej bránky.

Hlasy po zápase

Ján Šimko, asistent trénera HK Poprad: "Bol to výborný zápas, malo to energiu a náboj. Veľa sa korčuľovalo a dohrávali sa súboje. Samozrejme, pomohli sme si presilovkami. Bolo pre nás dôležité, že sme sa dostali do takej malej výhody. Zápas sa stále lámal do tretej tretiny. Chceli sme vyhrať, robili sme všetko pre to, aby sme náš tesný náskok do záveru udržali. Nakoniec sme boli šťastnejší. Sme radi, že sme doma vyhrali s kvalitným súperom, akým je Nitra."

Andrej Kmeč, tréner HK Nitra: "Myslím si, že sme začali zápas dobre až do prvej oslabovky, keď sme dostali gól. Vtedy sme trocha upustili od našich vecí. Dnes asi rozhodla zápas disciplína, nezvládli sme hry v oslabení. Vždy, keď sme sa dotiahli na gól, súper odskočil na dva. Toto boli asi hlavné atribúty, prečo sme prehrali. A aj preto bol Poprad úspešnejší."

Tabuľka Tipos extraligy

ONLINE: HK Poprad - HK Nitra dnes (Tipos extraliga, 3. kolo, utorok, LIVE)

Tipos Extraliga (SR)  2024/2025
24.09.2024 o 18:00
3. kolo
Poprad
6:4
(2:1, 2:2, 2:1)
59' minúta
Ukončený
Nitra
Prehľad
Góly a asistencie: 7. Cracknell (Kotvan, Calof), 10. Calof (Coskey, Kotvan), 22. Šotek (Ligas, Kotvan), 38. Kotvan (Calof, Coskey), 42. Suchý (Turan, Žitný), 59. Nauš (Turan) – 15. Cotton (Gill), 23. Bačo (Cotton, Fatul), 32. Jackson (Pobežal, Cotton), 49. Buček (Gill, Stacha). Rozhodca: Novák, Rojík – Knižka, Tichý.
Prenos
Poprad v šlágri 3. kola Tipos Extraligy zdolal v súboji stopercentných tímov Nitru v desaťgólovej prestrelke 6:4, a tak je lídrom tabuľky s plným počtom deviatich bodov. Na začiatku poslednej tretiny domáci opäť odskočili do dvojgólového vedenia, keď sa v početnej výhode presadil Suchý, ale hostia vykresali iskierku nádeje po zásahu Bučeka. Hosťom však nevyšla riskantná hra bez brankára, keď v závere zápasu domácich poistil víťazstvo Nauš gólom do prázdnej brány. Domáci dnes dokráčali k víťazstvu najmä vďaka skvelej efektivite v presilových hrách, v ktorých celkovo strelili až štyri zo šiestich gólov a hostia si môžu vyčítať najmä svoju nedisciplinovať. To je odo mňa z tohto zápasu všetko, ďakujem za pozornosť a prajem Vám príjemný zvyšok večera!
Koniec zápasu.
58:47
goalPoprad dal gól! Tak zdá sa, že domáci už rozhodujú o troch bodoch, pretože hostia to už vyskúšali v šestici a hre bez brankára, ale neudržali puk v útočnom pásme a AUREL NAUŠ namieril presne z vlastného obranného pásma do prázdnej bránky hostí! Asistencie: Turan
57:28
Na opačnej strane strelu od modrej čiary vyslal Brejčák, ale Aittokallio predviedol istý zákrok a stále drží nádej hostí aspoň na vyrovnanie.
57:04
importantHostia zohrali peknú kombináciu na záver presilovej hry, keď sa k zakončeniu z medzi kruhov dostal Pobežal, ale Vay podržal domácich a zamedzil aj prípadné dorážky!
55:02
Vylúčenie v tíme HK Poprad:
Fereta – 2 min., faul lakťom.
54:53
Po dlhšej dobe je hra prerušená, keď sa puk odrazil na striedačku hostí a vhadzovať sa bude pred Aittokalliom.
51:10
Domáci nie sú po inkasovanom góle príliš presvedčivý, keďže opäť vyrobili zbytočné zakázané uvoľnenie.
48:49
goalNitra dala gól! Hostia však predsa len ešte opäť dramatizujú tento zápas, keď Gill posunul puk na modrej čiare SAMUELOVI BUČEKOVI a jeho tvrdá strela z prvej bola pre Vaya nechytateľná! Asistencie: Gill, Stacha
48:42
Hra sa naďalej kúskuje, keď sa domáci dopustili zakázaného uvoľnenia.
48:07
Po dlhšej dobe hostia aspoň ohrozili Vaya, keď Okoličány vystrelil z ľavého kruhu, ale jeho strela nebola príliš nebezpečná.
47:51
Tentokrát je hra prerušená pre prihrávku rukou a vhadzovať sa bude len v strednom pásme.
47:27
Hosťom sa nevydaril ani prechod do útočného pásma, pretože ich zastavilo postavenie mimo hry.
45:56
Lenže aj hostia sa dopustili nepresnej rozohrávky, ktorá znamená zakázané uvoľnenie.
44:32
Ďalšie zakázané uvoľnenie na domácej strane, ale hostia zatiaľ nie sú v tretej tretine vôbec nebezpečný smerom dopredu a potrebujú to čo najrýchlejšie zmeniť.
42:22
Tak uvidíme, či sa hostia aj za tohto stavu ešte pokúsia vrátiť do zápasu, keď už konečne hrajú v plnom počte a domáci im pomáhajú zakázaným uvoľnením.
41:22
goalPoprad dal gól! Domáci strieľajú dôležitý piaty gól na začiatku poslednej tretiny a využívajú dlhú presilovú hru pri vylúčení Hrnku, keď po vyhranom vhadzovaní v útočnom pásme nahodil puk Turan a MARKUS SUCHÝ ho šikovným tečom usmernil za chrbát Aittokallia! Asistencia: Turan, Žitný
40:01
Začala sa tretia tretina.
Videli sme skvelú druhú tretinu zápasu medzi Popradom a Nitrou, ktorá priniesla množstvo šancí a po dva góly na oboch stranách. Domáci išli do dvojgólového vedenia po zásahu Šoteka, ale hostia sa nevzdali a dokonca vyrovnali pol góloch Bača a Jacksona. Následne však prišlo vylúčenie Gilla, ku ktorému sa pridal aj zbytočný päťminútový trest pre Hrnku a domáci využili ponúknutú príležitosť v presilovke o dvoch hráčov, keď ich opäť do vedenia poslal Kotvan. Navyše domáci budú dohrávať ešte dlhú presilovku pri vylúčení Hrnku aj na začiatku poslednej tretiny. Tretia tretina sa začne priblžine o 19:59.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
37:36
goalPoprad dal gól! Domáci si trpezlivo pripravili výstavbu pri presilovke o dvoch hráčov a opäť ju zohrali dokonale, keď Brejčák nabil OLDRICHOVI KOTVANOVI a tomu sa ako inak než tvrdou ranou podarilo prepáliť Aittikallia! Asistencie: Brejčák, Urbánek
37:05
Vylúčenie v tíme HK Nitra:
Hrnka – 5 min., napadnutie.
36:45
Vylúčenie v tíme HK Nitra:
Gill – 2 min., hákovanie.
36:25
importantHostia stratili puk na modrej čiare a do rýchleho brejku išli domáci, ale Calof neprekonal Aittokallia, ktorý predviedol skvelý zákrok aj proti dorážke!
35:30
Vylúčenie v tíme HK Poprad:
Paločko – 2 min., filmovanie pádu.
35:30
Vylúčenie v tíme HK Nitra:
Fatul – 2 min., podrazenie.
34:51
importantHostia mohli ísť v zápase po prvýkrát do vedenia, keď tentokrát Jackson narysoval krásnu prihrávku na voľného Pobežala na ľavej strane, ale ten vo vyloženej príležitosti len trafil pripraveného Vaya!
33:03
Hra je v tejto chvíli prerušená, pretože bola posunutá bránka hostí, keď v nej bez zavinenia skončil jeden z domácich hráčov.
32:42
Prechod domácich do útočného pásma nevyšiel a pískalo sa postavenie mimo hry.
31:57
goalNitra dala gól! Gólová naháňačka v Poprade pokračuje a hostia sa dokonca dočkali vyrovnania, keď predviedli ukážkovú akciu a Cotton dlhou prihrávkou našiel Pobežala, ktorý vymyslel nezištnú prihrávku na ľavú stranu na ROBBIEHO JACKSONA a ten presnou strelou ponad betón prekonal Vaya! Asistencie: Pobežal, Cotton
29:32
Ale aj domáci sú naďalej útočne naladení a o ďalšiu strelu na bránu hostí sa postaral Fereta, ale Aittokallio si pripisuje úspešný zákrok a prerušil hru.
28:52
importantNa opačnej strane sa do prečíslenia rútili hostia a Bačo to vzal na seba, ale zakončoval už celkom z uhla a Vay jeho pokus vyrazil!
27:52
Ďalší zákrok pre Aittokallia, ktorý však videl na zakončenie Šišku a nemal s ním veľké starosti.
26:47
importantĎalšia veľká príležitosť pre domácich, keď Urbánek po skvelej individuálnej práci posunul puk na Žitného, ktorý však z ideálnej pozície pred Aittokalliom zlyhal a ten dokázal vyraziť jeho zakončenie!
25:52
Nepresná rozohrávka domácich priniesla len zakázané uvoľnenie.
22:45
goalNitra dala gól! Hostia však tiež dosť rýchlo odpovedajú a opäť znižujú na rozdiel jedného gólu, keď domáca defenzíva prepadla a RÓBERT BAČO išiel sám na Vaya po prihrávke od Cottona, napokon bol na dvakrát bol úspešný, keď si sám presne dorazil vyrazenú vlastnú strelu! Asistencie: Cotton, Fatul
21:59
importantŠotek sa veľmi rýchlo dostal do ďalšieho úniku, ale tentokrát mu nevyšiel bekhendový blafák a neprekonal Aittokallia!
21:40
goalPoprad dal gól! Domáci skvelým spôsobom využili striedanie hostí, keď presnú dlhú prihrávku vymyslel Ligas na ALEXA ŠOTEKA, ktorý sa už rútil sám na Aittokallia z pravej strany a prekonal ho presnou strelou k bližšej tyčke! Asistencie: Ligas, Kotvan
20:35
Aktívny vstup hostí do druhej tretiny, keď opäť tvrdo pálil Cotton od modrej čiary, ale tentokrát puk skončil v lapačke Vaya.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Prvá tretina zápasu medzi Popradom a Nitrou priniesla kvalitný hokej, ale všetky tri góly zatiaľ padli iba v presilových hrách. Najprv početnú prevahu dvakrát využili domáci zásluhou Cracknella a Calofa, ale hostia odpovedali aspoň jednou využitou presilovkou, keď sa presadil Cotton. Druhá tretina sa začne približne o 18:55.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:33
Okoličány vyslal jednoduchú strelu, ktorá skončila v lapačke Vaya, a tak sa zdá, že ďalší gól už v prvej tretine neuvidíme.
18:08
importantVeľká príležitosť pre domácich, keď Aittokallio len vyrazil nahodenie Urbáneka, takže Török sa dostal k bekhendovej dorážke, ale brankár hostí sa včas stihol presunúť a predviedol dôležitý zákrok!
16:28
Hostí presný zásah povzbudil a opäť to vyskúšal Cotton od modrej čiary, ale Vay bol tentokrát pripravený a pripísal si úspešný zákrok.
14:45
goalNitra dala gól! Hostia strieľajú kontaktný gól tiež v presilovej hre po jednoduchej, keď Gill nabil ALEXOVI COTTONOVI a jeho delová rana od modrej čiary skončila až v sieti domácich, pretože Vay toho príliš veľa nevidel! Asistencia: Gill
14:23
Vylúčenie v tíme HK Poprad:
Nauš – 2 min., podrazenie.
13:48
importantNauš mohol zvýšiť vedenie domácich, ale nepodarilo sa mu presne usmerniť nahodenie Suchého od ľavého mantinelu, aj keď bol osamotený pred Aittokalliom!
12:18
Útok domácich zastavilo postavenie mimo hry, ale to im za súčasného stavu príliš nevadí.
11:38
Hostia sa snažia reagovať na dva inkasované góly v oslabení, ale Vay vyrazil Jacksonove zakončenie na ochrannú sieť.
09:56
goalPoprad dal gól! Tak domáci sú neuveriteľne silní v presilových hrách, keď využívajú aj druhú početnú výhodu v zápase po krásnej nacvičenej akcii, keď Coskey úmyselne nahadzoval puk na teč a pred bránkou hostí bol pripravený ANDREW CALOF, ktorý puk jemný tečom usmernil za chrbát presúvajúceho sa Aittokallia! Asistencie: Coskey, Kotvan
09:27
Vylúčenie v tíme HK Nitra:
Hain – 2 min., držanie.
08:43
Hra je prerušená, pretože Auk zostrelil Bourqueho, ktorý zostal ležať po tvrdom zásahu na hracej ploche, a tak sa zdá, že hostia svoju prvú presilovku v zápase nevyužijú, keď síce najmä v prvej časti viackrát preverili Vaya, ktorý však stále drží čisté konto.
06:58
Vylúčenie v tíme HK Poprad:
Turan – 2 min., vrazenie na mantinel.
06:28
goalPoprad dal gól! Domáci využívajú hneď svoju prvú presilovú hru v zápase, keď Kotvan puk na modrej čiare posunul po pravej ruke ADAMOVI CRACKNELLOVI, ktorý si ešte vylepšil pozíciu a priblížil sa bližšie k bráne hostí, následne vystrelil presne a Aittokallio nemal nárok! Asistencie: Kotvan, Calof
05:54
Vylúčenie v tíme HK Nitra:
Pobežal – 2 min., podrazenie.
04:02
Prechod domácich do útočného pásma bol príliš kostrbatý a napokon bol zastavený pre postavenie mimo hry.
03:33
Dlhšie sa hralo bez prerušenia a už sa aj domáci viac osmelili smerom dopredu, nakoniec sa hostia dopustili nepresnej rozohrávky, ktorá znamená zakázané uvoľnenie.
01:02
Domáci majú naďalej veľký problém čo i len dostať sa z obranného pásma, lebo v tejto chvíli vyhodili puk až na zakázané uvoľnenie.
00:52
Ďalší strelecký pokus prišiel od Bučeka od modrej čiary, ale Vay si pripisuje už druhý úspešný zákrok.
00:13
Hostia sa rýchlo dostali do útočného pásma a prišlo aj zaujímavé ohrozenie z uhla, ale Vay prikryl puk pred dobiedzajúcim Lackom.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

HK Poprad: Vay (Belányi) – Kotvan, Ligas – Bourque, Turan – Brejčák, Fereta – Marek, Sluka – Centazzo, Cracknell, Calof – Paločko, Šiška, Coskey – Nauš, Suchý, Šotek – Žitný, Urbánek, Török
Tréner: T. Bjorkstrand

HK Nitra: Aittokallio (Kašík) – Mezei, Cotton – Hain, Auk – Stacha, Vitaloš – Fatul – Buček, Gill, Bajtek – Jackson, Alger, Pobežal – Okoličány, Čederle, Lacka – Csányi, Hrnka, Bačo
Tréner: A. Kmeč

Rozhodca: Novák, Rojík – Knižka, Tichý.
Vitajte pri sledovaní zápasu 3. kola Tipos Extraligy, v ktorom nás čaká šláger zatiaľ jediných stopercentných tímov Popradu a Nitry. Domáci majú na konte dve víťazstvá, keď v úvodnom zápase v domácom prostredí uštedrili Zvolenu debakel 7:2 a následne vyhrali aj tesným výsledkom 4:3 na ľade Liptovského Mikulášu. Hostia tiež vyhrali úvodný zápas novej sezóny 7:2, ale na ľade Trenčína, a potom si doma poradili s nováčikom zo Žiliny po víťazstve 2:0. Dnes tak Poprad alebo Nitra stratí úvodné body v sezóne a domáci určite ešte stále majú v pamätí prekvapivé vypadnutie vo štvrťfinále play-off ako víťaz základnej časti práve s dnešným súperom, čo Nitru nakoplo až k zisku majstrovského titulu v minulej sezóne.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Popradčania sú ako jediní stále stopercentní, zdolali aj úradujúceho majstra