Michalovčania vynulovali Nové Zámky, góly strieľali iba legionári

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce.
Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|25. okt 2024 o 20:25

Lotyšský obranca Kulda sa v Tipos extralige presadil premiérovo.

Tipos extraliga - 14. kolo

Nové Zámky - Michalovce 0:4 (0:2, 0:2, 0:0)

Góly:  5. Krastenbergs (Svitana), 9. Slováček (Svitana, Bodák), 36. Johnson (Daugavinš), 40. Kulda (Valach)

Rozhodovali: Crman, Goga - Orolin, Frimmel, vylúčenia: 4:3 na 2 min., presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1

Diváci: 1013

Nové Zámky: Grande - Maalahti, Komuls, Roman, Lalonde, Semaňák, Luža, Chatrnúch - Tvrdoň, Slovák, Golod - Kováč, Ondrušek, Hamaliuk - Handlovský, Ducharme, Lapšanský - Karaffa, Ružek, Kodhaj

Michalovce: Junca - Slováček, Bodák, Brejčák, Meliško, Kulda, Drgoň - Fominych, Johnson, Daugavinš - Krastenbergs, Rockwood, Svitana - Michnáč, Valach, Varga - Vašaš, Solenský, Kabáč

NOVÉ ZÁMKY. Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce potvrdili úlohu favorita a zvíťazili v piatkovom zápase 14. kola Tipos extraligy na ľade HC Mikron Nové Zámky 4:0.

Hostia sa udržali s 27 bodmi na treťom mieste tabuľky, Novozámčania majú na konte iba deväť a sú na poslednej priečke o skóre za Duklou Trenčín.

Michalovce potiahlo gólmi kvarteto legionárov. Presadili sa Renars Krastenbergs, Ondřej Slováček, Ben Johnson a premiérovo v extralige aj lotyšský obranca Arturs Kulda.

VIDEO: Zostrih zápasu Nové Zámky - Michalovce

Tabuľka Tipos extraligy

ONLINE: HC Mikron Nové Zámky - HK Dukla Ingema Michalovce dnes (Tipos extraliga, 14. kolo, piatok, LIVE)

Tipos Extraliga (SR)  2024/2025
25.10.2024 o 18:00
14. kolo
Nové Zámky
0:4
(0:2, 0:2, 0:0)
60' minúta
Ukončený
Michalovce
Prehľad
Góly a asistencie: 5. Krastenbergs (Svitana), 9. Slováček (Svitana, Bodák), 36. Johnson (Daugavinš), 40. Kulda (Valach). Rozhodca: Crman, Goga – Orolin, Frimmel.
Prenos
Michalovce v dnešnom zápase jednoznačne predčili Nové Zámky vo všetkých aspektoch hry a vyhrali zaslúžene jasným spôsobom 4:0. Hostia víťazstvo zariadili vďaka dvom gólom v prvej aj druhej tretine, ktoré postupne pridali Krastenbergs, Slováček, Johnson a Kulda. Domáci sa tak naďalej topia na poslednom mieste, naopak hostia si po dvoch prehrách napravili chuť a presvedčivým víťazstvom si poistili tretie miesto. To je odo mňa z tohto zápasu všetko, ďakujem za pozornosť a prajem Vám príjemný zvyšok večera!
Koniec zápasu.
59:47
Vylúčenie v tíme HC MIKRON Nové Zámky:
Semaňák – 2 min., podrazenie.
58:10
Ďalšia tvrdá strela hostí od modrej čiary, ale Grande opäť pohotovo zakročil.
57:51
Hostia opäť s útočnou snahou, ale piaty gól sa im nepodarilo pridať, keďže Kuldove nahodenie od modrej čiary sa Fominykhovi nepodarilo tečovať a Grande si pripísal úspešný zákrok.
57:06
Hra je prerušená, pretože Lapšanský zostal otrasený ležať na ľadovej ploche pri domácej striedačke, ale zrejme sa nejednalo o žiaden nedovolený zákrok na hosťujúcej strane, keďže vylučovať sa nebude.
55:09
Asi posledná šanca pre domácich streliť v presilovke aspoň čestný gól, ale Junca zneškodnil Golodove zakončenie k bližšej tyčke z pravej strany.
54:32
Vylúčenie v tíme HK DUKLA Ingema Michalovce:
Kulda – 2 min., hákovanie.
53:30
Ďalšie zmätky v domácej defenzíve však už vyriešil Grande, ktorému sa podarilo prikryť puk a nedovolil prípadné dorážky.
52:42
importantHostia mali ďalšiu gólovú príležitosť, keď Daugavinš vysunul Krastenbergsa do úniku, ale ten odmietol šancu na druhý gól v zápase a prestrelil domácu bránku, takže Grande ani nemusel zasahovať!
48:47
Ďalšia práca pre Grandeho, ktorý zneškodnil strelecký pokus Brejčáka od modrej čiary.
48:12
Až v tejto chvíli domáci pri napádaní v útočnom pásme aspoň prinútili hostí vyhodiť puk na zakázané uvoľnenie.
47:35
Hostia naďalej pokračujú vo svojej útočnej exhibícii, ale jednoduché nahodenie Brejčáka skončilo v lapačke Grandeho, ktorý je v tretej tretine neustále v permanencii.
46:44
importantVeľmi pekná individuálna akcia Fominykha, ktorý prešiel cez dvoch protihráčov na ľavej strane a naviedol si puk na stred, ale s jeho zakončením si poradil Grande!
45:29
Ďalšia útočná akcia hostí priniesla bekhendové zakončenie Vargu z ľavej strany, ale mieril len do lapačky Grandeho.
44:05
Tak hostia boli celý čas usadení v útočnom pásme počas presilovky, ale ich snaha bola zakončená len nepresnou strelou Daugavinša, napriek tomu ich to pri štvorgólovom náskoku asi ani príliš nemrzí.
42:04
Vylúčenie v tíme HC MIKRON Nové Zámky:
Handlovský – 2 min., sekanie.
40:25
Tretia tretina začína rýchlym zakázaným uvoľnením hostí.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Druhá tretina zápasu medzi Novými Zámkami a Michalovcami priniesla opäť dva góly len na strane hostí, o ktoré sa postarali Johnson a Kulda, takže domáci už zrejme definitívne stratili nádej v dnešnom zápase zabojovať o body. Tretia tretina sa začne približne o 19:35.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:18
goalDukla Michalovce dala gól! Tak to je absolútna pohroma pre domácich, ktorým sa nielenže nepodarilo nič vymyslieť v skrátenej početnej výhode, ale hostia dokonca udreli v oslabení, keď Valach nezištnou prihrávkou spoza bránky našiel pred Grandem nakorčuľovaného ARTURSA KULDU, ktorý sa zoči voči domácemu brankárovi nemýlil a prekonal ho v zápase už po štvrtýkrát! Asistencia: Valach
37:19
Vylúčenie v tíme HK DUKLA Ingema Michalovce:
Fominykh – 2 min., podrazenie.
36:45
Vylúčenie v tíme HC MIKRON Nové Zámky:
Hamaliek – 2 min., sekanie.
35:57
Domáci sa snažili o rýchlu odpoveď, ale Lapšanského rana z ľavého kruhu skončila len v lapačke Juncaho.
35:16
goalDukla Michalovce dala gól! Tak hosťom to už v tejto chvíli vyšlo a pridávajú dôležitý tretí gól, keď sa Daugavinš v rohu pohral s protihráčom a posunul puk na ľavý kruh, kde bol BEN JOHNSON a ten mieril nechytateľne pre Grandeho do pravého horného rohu domácej bránky! Asistencia: Daugavinš
34:54
importantVarga najprv obetavým zákrokom v obrannom pásme zblokoval zakončenie domáceho hráča od modrej čiary a otvorila sa mu šanca vyraziť do protiútoku, ktorý sám aj zakončil, ale Grande opäť podržal domácich skvelým zákrokom betónom!
32:43
importantNepískal sa nedovolený zákrok na strane hostí, čo sa evidentne nepáčilo ani domácim fanúšikom a následne z toho vzniklo prečíslenie hostí troch proti dvom, ale Rockwoodove nebezpečné zakončenie z pravej strany skončilo v lapačke pozorného Grandeho!
29:40
Ďalší úspešný zákrok pre Grandeho, keď aktivita hostí vyvrcholila zakončením Kabáča, ktorý to vyskúšal ihneď po obkorčuľovaní domácej bránky.
26:46
importantDomáci si konečne po peknej kombinácii v útočnom pásme vypracovali príležitosť, keď Golod dostal nabité v ideálnej pozícii medzi kruhmi, ale strelu sa mu nepodarilo príliš umiestniť a trafil len pripraveného Juncu!
25:32
Hostia bez problémov ubránili úvodné oslabenie a už sa opäť snažia niečo vymyslieť v útočnom pásme, ale domácim sa podarilo zakončenie od modrej čiary zblokovať a Grande nemusel zasahovať.
22:59
Vylúčenie v tíme HK DUKLA Ingema Michalovce:
Solenský – 2 min., príliš veľa hráčov na ľade.
21:43
Nepresná rozohrávka aj na strane hostí priniesla ďalšie zakázané uvoľnenie.
21:10
Tak hostia vstúpili aj do druhej tretiny útočne naladení a domáci sa oslobodili spod tlaku len za cenu zakázaného uvoľnenia.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Úvodná tretina zápasu medzi Novými Zámkami a Michalovcami mala rýchly spád a hralo sa s minimom prerušení, ale najdôležitejším faktom je, že hostia v nej až dvakrát skórovali zásluhou Krastenbergsa a Slováčka, pričom celkovo mali hru plne pod kontrolou a domácich ani poriadne do hry ešte nepustili. Druhá tretina sa začne približne o 18:46.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:37
Na opačnej strane bola zakončenie domácich zblokované a puk skončil na ochrannej sieti, ale hra je po veľmi dlhej dobe konečne prerušená.
19:20
importantVeľká príležitosť pre hostí už v poslednej minúte prvej tretiny, keď sa hosťom podarilo vyhrať súboj pri pravom mantineli v útočnom pásme a Johnson sa ocitol v dobrej pozícii, ale jeho ranu z pravého kruhu vyrazil Grande betónom!
10:56
Vylúčenie v tíme HC MIKRON Nové Zámky:
Ducharme – 2 min., držanie hokejky.
10:03
Hra je tentokrát prerušená pre postavenie mimo hry na strane hostí.
09:27
Už sa musel predviesť aj Junca pri zakončení Lapšanského, keď sa domácim opäť nepodarilo úspešne puk doraziť a na opačnej strane sa musel činiť aj Grande pri strele Solenského.
08:16
goalDukla Michalovce dala gól! Hostia sa usadili v útočnom pásme a trpezlivo súhrou si pripravili situáciu, keď ONDŘEJ SLOVÁČEK napriahol od modrej čiary a prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste, keďže Grande mal zakrytý výhľad a veľa toho nevidel! Asistencie: Svitana, Bodák
04:37
goalDukla Michalovce dala gól! Najprv domáci nevyužili celkom zaujímavú príležitosť, keď Slovák nezvládol dorážku pred Glosárom a hostia vyrazili do rýchleho protiútoku, ktorý vyriešil Svitana skvelou prihrávkou na pravú stranu do jazdy pre RENARSA KRASTENBERGSA a ten predviedol perfektný forhendový blafák, ktorým si vychutnal Grandeho! Asistencia: Svitana
02:49
Úvod zápasu bol celkom opatrný z oboch strán a hra je po prvýkrát prerušená kvôli zakázanému uvoľneniu na strane hostí.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

HC MIKRON Nové Zámky: Grande (Rychlík) – Maalahti, Komuls – Roman, Lalonde – Semaňák, Luža – Chatrnúch – Tvrdoň, Slovák, Golod – Kováč, Ondrušek, Hamaliuk – Handlovský, Ducharme, Lapšanský – Karaffa, Ružek, Kodhaj
Tréner: E. Čaládi

HK DUKLA Ingema Michalovce: Junca (Glosár) – Slováček, Bodák – Brejčák, Meliško – Kulda, Drgoň – Fominykh, Johnson, Daugavinš – Krastenbergs, Rockwood, Svitana – Michnáč, Valach, Varga – Vašaš, Solenský, Kabáč
Tréner: T. Valtonen

Rozhodca: Crman, Goga – Orolin, Frimmel.
Vitajte pri sledovaní zápasu 14. kola Tipos Extraligy, v ktorom Nové Zámky budú čeliť Michalovciam. Domáci sú na poslednom mieste v tabuľke o horšie skóre za Trenčínom a Liptovským Mikulášom, keď sa im nepodarilo nadviazať na dôležité domáce víťazstvo nad Slovanom a v poslednom zápase vo Zvolene opäť prehrali. Hostia sú síce v tabuľke na treťom mieste, ale posledné dva zápasy so Spišskou Novou Vsou a Košicami prehrali, takže opäť sa potrebujú vrátiť na víťaznú vlnu.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Michalovčania vynulovali Nové Zámky, góly strieľali iba legionári