Humenné siahalo na body. V prospech Zvolena rozhodol Mudrák 5 minút pred koncom

Radosť hráčov Zvolena.
Radosť hráčov Zvolena. (Autor: TASR - Roman Hanc)
Sportnet|31. okt 2023 o 20:13 (aktualizované 31. okt 2023 o 22:18)

Humenné vedie sériu 5 prehier v rade.

Tipos extraliga - 15. kolo

Zvolen - Humenné 4:3 (1:1, 2:2, 1:0)

Góly: 11. M. Hults (C. Hults, Langkow), 25. Viedenský (Marcinek, Zuzin), 38. R. Bondra (Kašlík, Langkow), 55. Mudrák (M. Hults) – 16. Šoltés (Kuru, Vaško), 24. Pereskokov (Lapšanský, Linet), 28. Vaško (Šoltés, Kuru)

Rozhodovali: Baluška, Výleta – Kacej, M. Orolin, vylúčení: 2:2 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0

Diváci: 1768

Zvolen: Trenčan – Hain, Kapcheck, Mudrák, C. Hults, Kubka, Rauhauser, Čulík – Kašlík, Langkow, R. Bondra – Mucha, M. Hults, M. Hecl – Marcinek, Viedenský, Zuzin – Csányi, Šiška, Kolenič

Humenné: Galimov – Sergienko, Fereta, Diakov, Novota, Novický, Meliško – Vaško, Kuru, Šoltés – Pereskokov, Pavlovs, Lapšanský – Horvát, Linet, Handlovský – Kriška, Michalík

ZVOLEN. Hokejisti HKM Zvolen zdolali v 15. kole Tipos extraligy na svojom ľade nováčika z Humenného 4:3, hoci prehrávali 1:2 i 2:3.

Hostia utrpeli piatu prehru v rade a zostali na poslednom 12. mieste tabuľky.

Zvolenčania išli v 1. tretine do vedenia z presilovky, keď spoza kruhu pokoril Galimova M. Hults.

Potom hostia nevyužili 117-sekundovú presilovku 5 proti 3, ale dokázali vyrovnať už za vyrovnaného počtu. Šoltés využil nájazd po prihrávke Kuruho.

V druhej tretine potrestal chyby v domácej defenzíve Pereskokov, ale o pol minútu neskôr odpovedal bekhendom voľný Viedenský – 2:2.

Humenčania išli znovu do vedenia po vyhratom buly, keď Šoltés vystrelil a z dorážky sa presadil Vaško.

V zápase plnom šancí Zvolen vyrovnal na 3:3 pred prestávkou po žŕdke Kašlíka zásluhou Bondru a v tretej tretine rozhodol domáci obranca Mudrák, ktorý v 55. minúte spoza kruhu stanovil konečný výsledok na 4:3 pre HKM.

Hlasy po zápase

Dávid Mudrák, obranca HKM Zvolen: "Humenné hrá výborný hokej. Liga je vyrovnaná, každý môže vyhrať nad hocikým, takže bolo to vyrovnané do úplneho konca, našťastie sme my zobrali tri body. S tempom zápasu sa aj chyby niekedy robia, my sme ich spravili našťastie menej. Videl som miesto, tak som tam vbehol a vystrelil do opačnej strany. Čo som cítil, to som spravil. Vďakabohu za prvý zásah sezóny, už som naň čakal dlho, takže som rád, že prišiel. Cítim sa už dobre, mal som nejaké drobné zranenia. Dával som sa dokopy, ale našťastie som natrafil na dobrých fyzioterapeutov, ktorí ma dali rýchlo dokopy a už som pripravený."

Andrej Kmeč, asistent trénera HKM Zvolen: "Bol to dôležitý zápas, lebo súper hrá dobrý hokej. Bodoval na ľade Slovana, tesne prehral s Bystricou, takže nečakalo nás nič jednoduché. Víťazstvo sa nerodilo ľahko, ale napokon sme našli cestu, aby sme zvíťazili za tri body. Škoda nepremenených šancí, najmä v druhej tretine sme ich mali dosť. Išli sme si však trpezlivo za tým, že zápas zvládneme za tri body a to sa podarilo. Vďaka patrí hráčom, že tomu verili a zlomili to päť minút pred koncom. Škoda, že sme sa viac netlačili do predbránkového priestoru, chýbala nám tam clona, možno by sa šance premieňali ľahšie. Predbránkový priestor je dôležitý na oboch stranách, čiže aj pred našou bránkou musíme skôr puk upratať."

Tabuľka Tipos extraligy

ONLINE PRENOS: HKM Zvolen - HC 19 Humenné dnes (hokej, 15. kolo, Tipos extraliga, nedeľa, LIVE)

Tipos Extraliga (SR)  2023/2024
31.10.2023 o 18:00
15. kolo
Zvolen
4:3
(1:1, 2:2, 1:0)
60' minúta
Ukončený
Humenné
Prehľad
Góly a asistencie: 11. M. Hults (C. Hults, Langkow), 25. Viedenský (Marcinek, Zuzin), 38. R. Bondra (Kašlík, Langkow), 55. Mudrák (M. Hults) – 16. Šoltés (Kuru), 24. Pereskokov (Lapšanský, Linet), 28. Vaško (Šoltés, Kuru). Rozhodca: Baluška, Výleta – Kacej, M. Orolín (video – Mihálik). Diváci: 1768.
Prenos
Zvolen sa dnes doslova a do písmena vytrápil s posledným Humenným. Dôležitý je však výsledok a ten ide do štatistík. Zvolen teda zdolal Humenné 4:3 a keďže Slovan zrejme zdolá Spišiakov Zvolen sa trošku bodov dotiahne na lídra tabuľky. K dnešnému zápasu asi toľkoto Humenné si dnes zaslúžilo vo Zvolene bodovať. To by však museli hostia v prvej tretine využiť dvojminútovú presilovku o dvoch hráčov. Ďalším kľúčovým bol fakt, že hostia nevyužili dve šance na vedenie 1:3. Naopak domáci neustále búšili do súpera. Aj v druhej tretine a podarilo sa im vyrovnať, aj v tretej tretine a podarilo sa im vsietiť rozhodujúci gól. Pre toto jediné si možno dnešné víťazstvo zaslúžia o trošku viac. Odo mňa je to všetko, ďakujem vám za pozornosť a dočítania po reprezentačnej prestávke.
Koniec zápasu.
Dnešné stretnutie sleduje 1768 divákov.
59:59
Takmer s hvizdom to pred Trenčanom opäť horelo, opäť nechýbalo veľa a Humenné dnes mohlo dostal zápas do predĺženia. Nestalo sa však a domáci to už udržia.
59:46
Langkow unikol po ľavom krídle a i keď na hranici faulu vystrelil bekhendom, minul však prázdnu bránu.
59:31
importantGalimov odchádza z ľadu, Humenné v šestici.
59:01
Langkow v páde prihral bekhendom Šiškovi a ten šiel do blafáku, Galimov puk vyráža.
57:51
Zuzin ušiel po ľavom krídle, vylepšil si pozíciu na strelu, ale triafa iba bočnú sieť.
57:36
Aktuálne už musia útočiť aj hostia a tak sa momentálne hrá systémom hore dole.
55:55
Ďalšia domáca šanca, Bondra sa dostal k voľnému puku medzi kruhmi, jeho strelu švihom ale Galimov vyráža do rohu.
54:37
goalZvolen dal gól! Tak nakoniec to Zvolenu predsalen padlo a nebolo to z nejakého extra tlaku. Mitch Hults bekhendom posunul puk od ľavého kruhu medzi kruhy DÁVIDOVI MUDRÁKOVI a ten prestrelil Galimova na lapačku. Opäť však bolo kľúčové tienenie gólmanovi, inak by gól nepadol – 4:3.
Asistencia Mitch Hults.
54:09
Celé striedanie domáci síce hrali v útočnom pásme, ale vyťažili z toho jedine nevýraznú strelu od modrej od Kapchecka.
53:23
Aktuálne sa nehrá veľmi atraktívny hokej, Domáci chcú tri body a čakal som väčší tlak. Hostia najprv chceli tento stav čo nadlhšie ubrániť, ale časom ako ubieha sú čoraz nebezpečnejší.
52:15
Finálnu Marcinekovu prihrávku na Colea Hultsa hostia vypichli, inak by sa dostal do veľkej šance.
51:48
Zvolen sa aktuálne nevie dostať do útočnej tretine a začína sa kombinačne trošku trápiť.
49:45
importantVeľká šanca hostí, Pereskokov krásne našiel krížnou prihrávkou pred bránou voľného Lapšanského, toho ale Trenčan proste vychytal.
49:15
Aktuálne na strely 42:18, veľká domáca prevaha, ale na počet striel sa nehrá.
48:59
Hostia sa teraz skonsolidovali a veľmi nepúšťajú Zvolen do nejakého súvislejšieho tlaku. Navyše pár krát to boli oni, ktorí mali optickú prevahu.
47:28
Zuzinova strela z veľkého uhlu, napriek tomu to skúsil, čo ak....
46:25
Handlovského pekná strela švihom spoza obrancu, ale Trenčan všetko videl a puk vyráža.
45:46
Po druhýkrát to v domácom bránkovisku horelo, ale Pavlovs ležiaceho Trenčana neprehodil.
45:26
Hostia si teraz Zvolen pekne kombinačne rozhodili a Sergienko pálil od modrej, jeho delovka však mierila nad bránu.
44:49
Zvolen stále aktívnejší, túži po vedúcom góle. Hostia z Humenného si pri svojej rozohrávke nerozumeli a nakoniec sa z ich akcie píska zakázané uvoľnenie.
43:25
Šiškova strela z ľavej strany a takmer nachytal Galimova, gólman hostí nakoniec strelu vykryl ale padol na ľad pri ľavej tyčke a vyzeralo to na bolestivé zranenie. Zostáva ale v bráne.
43:11
Zuzin strieľal spoza obrancu a Galimov puk vyráža telom takým divným zákrokom.
41:53
Opäť drtí svojho súpera, veľmi dlho držal puk v útočnom pásme, ale hostia všetky akcie nakoniec ustáli.
40:37
Kuru vyrazil do protiútoku, ale poslal puk na domácu striedačku.
40:03
Úvodné buly tretej tretiny vyhral nakoniec po preťahovačke Langkow.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Štatistiky po druhej tretine:
Strely na bránu: 36-14
Vhadzovania: 23-17
Vylúčenia: 2-2
Presilovky: 1-0
Oslabenia: 0-0
Ďalšia tretina sa začne približne o 19:41.
Hostia dva krát viedli, ale domácim sa podarilo dva krát vyrovnať. I keď za stavu 1:2 mali hostia hneď dve šance na tretí gól. Nedali však a Zvolen po tlaku predsalen vyrovnal. Aj po druhej tretine teda vo Zvolene nerozhodne 3:3.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:56
Na ľade sa trošku pritvrdzuje, všetko začal tvrdý hit Mudráka na Handlovského, ktorý ho krásne ustál, súboje ale pokračovali a po jednom z nich nakoniec už v bráne ležal aj Trenčan. Ešte že druhá tretina končí...
38:30
Prečíslenie hostí dvoch na jedného, ale zakončenie Pereskokova bolo nakoniec zblokované.
38:08
Mitch Hults z pravej strany blafákom neokabátil Galimova.
37:50
Ďalšia Kašlíkova strela a ďalší úspešný zákrok Galimova, na strely aktuálne 33:14.
37:08
goalZvolen dal gól! Zvolen mal najprv smolu pretože z prvého zakončenia Kašlík nastrelil tyčku, následný závar však nakoniec predsalen končí domácim gólom a za strelca tam rozhodcovia nakoniec určili RADOVANA BONDRU – 3:3.
Asistovali Matej Kašlík a Chris Langkow.
36:52
Zvolen veľmi dlho drží puk na hokejkách a tlačí sa do zakončenia, očividne túži po vyrovnaní.
35:30
importantMarcinek si pri ľavej tyčke položil Galimova a keď ležal prehodil jeho betón a puk možno aj brnkol o konštrukciu brány, každopádne gól to nebol.
35:08
Viedenský sa natlačil z ľavej strany, ale po ľade Galimova neprekonal.
34:37
Nebezpečná Šoltésova strela spoza obrancu a Trenčan ju vyráža končekom betónu vedľa brány.
34:04
importantDomáce mužstvo HKM Zvolen v obrovskej šanci. Marek Hecl sa dostal do samostatného nájazdu, zakončoval strelou na lapačku, ale Galimov jeho strelu chytá. Fantastický zákrok gólmana Stanislava Galimova.
33:10
Bondra síce nabil Mudrákovi na modrú a ten vystrelil, ale pred Galimovom nikto nestál a tak gólman hostí všetko videl a puk chytá.
31:20
importantHosťujúce mužstvo HC 19 Humenné v obrovskej šanci. Pereskokov obišiel Mudráka, položil si Trenčana na ľad, ale jeho blafák smeroval nad bránu. Domáci by sa mali spamätať.
30:42
importantĎalšia hrúbka domácich a hostia mali ďalšiu šancu, po strele zrejme Handlovského Trenčan puk vyrazil pred seba, kde stál úplne voľný Jakub Linet, ale puk poslal iba do bočnej siete. Toto sa proste musí premieňať, aby to hostí ešte nemrzelo.
30:08
Rýchly útok hostí, Hannu vrátil puk na stred tretiny Kriškovi, ktorý okamžite pálil, domáci ale jeho strelu zblokovali.
28:49
importantDomáce prečíslenie následne kombinácia a strela Kašlíka z prvej, tvrdá a presná, ale Galimov sa stihol presunúť a lapačkou puk kryje.
28:25
Ďalšia šanca hostí, Trenčan už ležal na ľade , aby nakoniec akciu ustál.
27:38
goalHumenné dáva gól! Hostia druhý krát v zápase vedú o gól. Po vyhranom buly Šoltés vystrelil Trenčan puk vyrazil iba pred seba a FILIP VAŠKO puk dorazilk do siete – 2:3.
Asistovali Dávid Šoltés a Hannu Kuru.
27:10
Zvolen pridáva na tempe a mal ďalšiu šancu, Mucha dorážal Galimovom vyrazený puk do prázdnej brány, ale netrafil puk.
26:39
importantDomáce mužstvo HKM Zvolen v obrovskej šanci. Hecl sa z ničoho nič dostal k úplne voľnému puk pred bránou hostí. Nikým nekrytý zamiešal s pukom a následne vystrelil na vyrážačku. Výborný hosťujúci gólman Stanislav Galimov.
26:13
Aktuálne na strely 22:9.
26:09
Zvolen teraz zavrel svojho súpera, veľmi dlho držali domáci hráči puk na hokejkách. Hľadali si pozície, ale nakoniec nejaká šanca z toho nebola, iba nahodenie puku od modrej čiary.
24:17
goalZvolen dal gól! Humenné dlho neviedlo. Zuzin vybojoval pri mantineli, posunul ho pred bránu Marcinekovi a ten akciu ešte vyšperkoval bekhendovou prihrávkou na úplne voľného MAREKA VIEDENSKÉHo pri pravej tyčke – 2:2.
Asistovali Patrik Marcinek a Peter Zuzin.
23:49
goalHumenné dáva gól! Zvolen opäť akoby zaspal vo vlastnom pásme, prihrávka spoza brány od Lapšanského našla medzi kruhmi úplne voľného VADIMA PERESKOKOVA a ten prestrelil Trenčana – 1:2.
Asistovali Adam Lapšanský a Jakub Linet.
23:26
Zakázané uvoľnenie Humenné.
22:56
Ďalšia rýchla domáca akcia so zakončujúcim Šiškom, ale puk smeroval iba do stredu brány.
22:20
Zuzin spoza brány pekne našiel pred bránou hokejku Marcineka, jeho strelu ale Galimovv kryje.
21:39
Rýchla domáca kombinačná akcia v strednom pásme ťažil nakoniec mucha, ktorý vošiel do pásma a spoza obrancu veru poriadne natiahol strelou Galimova.
20:22
Delovka Haina od modrej, ktorú Galimov uvidel na poslednú chvíľu, napriek tomu puk stihol vyraziť telom.
20:02
Úvodné buly druhej tretiny vyhral Langkow.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Štatistiky po prvej tretine:
Strely na bránu: 16-8
Vhadzovania: 10-8
Vylúčenia: 2-2
Presilovky: 1-0
Oslabenia: 0-0
Ďalšia tretina sa začne približne o 18:51.
Prvú tretinu boli aktívnejší domáci. Mali prevahu, ktorú pretavili do dvoch presiloviek, pričom tú druhú aj využili. Následne hrali dokonca dvojnásobnú presilovku aj hostia, ale vyrovnať sa im nepodarilo. Napokon sa ale vyrovnania predsalen dočkali, keď Šoltés z nájazdu vyrovnal. Okrem toho sme ešte videl dve tyčky, na domácej strane mieril do žrde Hecl a od hostí Lapšanský. Po prvej tretine teda nerozhodne 1:1.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:18
Prečíslenie Zvolena nakoniec nič neprinieslo, pretože Zuzin preváhal vhodný čas na dobrú prihrávku Marcinekovi do samostatného nájazdu.
18:23
Šoltés zaviezol puk do pásma, zabrzdil akciu a poslal puk Novotovi na modrú, ktorý okamžite bil na bránu. Trenčan puk chytá na telo a čo bolo kľúčové, nedovolil dorážku, lebo hneď vedľa stál voľný Linet.
17:15
Nahodenie Novického od modrej do hradby tiel pred Trenčanom, ktorý vôbec nič nemohol vidieť. Ešte že ho puk trafil.
16:50
Zvolen sa mi zdá troštičku zaskočený vyrovnávajúcim gólom. Oproti tomu ako vyzeral pred chvíľou po ubránenej dvojnásobnej oslabovke je to rozdiel.
Aktuálne na strely 13:6.
15:18
goalHumenné dáva gól! Zvolen prepadol v útočnom pásme. Hostia šli do prečíslenia dvoch na jedného. Kapcheck absolútne nezmyselne vyrazil na hráča s pukom, ktorým bol Kuru. Ten prehodil puk DÁVIDOVI ŠOLTÉSOVI do samostatného nájazdu a ˇSoltés prestrelil Trenčana na lapačku – 1:1.
Asistencia Hannu Kuru.
14:35
Sergienkoa ďalšia strela od modrej, ale opäť končí zblokovaná.
12:39
Domáci v plnom počte. Ubránili oslabovku piatich proti trom.
12:34
Kuru páli bez prípravy do odkrytej brány, položil sa na ľad, ale minul bránu.
11:48
importantDva neskutočné zákroky Trenčana po strele Kurua a dorážke Lapšanského. Stále Zvolen odoláva.
11:03
Pereskokovu strele blokuje Rauhauser a následnú strelu Sergienka Trenčan vyráža.
10:39
Vylúčenie v tíme HKM Zvolen:
Kapchek – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku.
10:36
Vylúčenie v tíme HKM Zvolen:
Čulík – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou.
10:04
goalZvolen dal gól! Zvolen po 13 sekundách využíva druhú presilovú hru. MITCH HULTS dostal puk od brata Colea na ľavý kruh a švihom prestrelil na vyrážačku Galimova, ktorému domáci výborne zatienili výhľad – 1:0.
Asistencie Cole Hults, Chris Langkow.
09:51
Vylúčenie v tíme HC 19 Humenné:
Lapšanský – 2 min., sekanie.
09:25
importantMarcinek sa kľučkou krásne zbavil protihráča a smeroval sám na bránu. Bol ale pomalý, nedostal sa ku zakončeniu, napriek tomu ale vybojoval druhú presilovku.
08:37
Hostia v plnom počte.
08:08
importantKašlík vošiel do pásma, dal puk Viedenskému, ktorý mu ho ihneď vrátil a Kašlík zblízka mohol otvoriť skóre. Výborný Galimov.
07:19
Dve tvrdé strely Colea Hultsa, ale Galimov obe kryje. Tú druhú práve schytal do masky. Prerušená hra.
06:55
Mitch Hults pálil sám voľný medzi kruhmi ale minul bránu.
06:37
Vylúčenie v tíme HC 19 Humenné:
Linet – 2 min., podrazenie.
05:52
importantObrovská hrúbka Šišku, neprihral presne, poslal puk rovno na hokejku Pavlovsa, ktorý sa po zakončení na lapačku chytá za hlavu, pretože minul bránu.
05:15
Hovotova strela od modrej čiary, Trenčanovi puk vypadol z lapačky, ale Humenné pred bránkou nemalo nikoho na dorážku.
04:40
importantAj hostia mali teraz smolu, nakoľko aj Adam Lapšanský triafa tyčku! Na tyčke teda 1:1.
04:24
Colen Hults a Pereskokov mohol otvoriť skóre.
03:25
Zvolen začal aktívnejšie a aktuálne už vedie na strely 6:1.
02:11
Zvolen pokračuje v tlaku a mal ďalšiu šancu.
01:25
importantDomáce mužstvo HKM Zvolen v obrovskej šanci. Po Muchovej prihrávke triafa Hecl ľavú tyčku!
01:11
Cole Hults dostal krásnu prihrávku od Mitchu Hultsa, ale Galimova neprekonal.
00:43
Mudrák si trikrát vymenil puk s Bondrom, aby následne nahodil puk od modrej na bránu, ale Galimov s takisto úspešným zákrokom.
00:16
Prvá strela od červenej strany od Sergienka a Trenčan s takým síce divným ale úspešným zákrokom.
00:02
Úvodné buly stretnutia vyhral Kuru.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Nasleduje hymna SR a po nej sa nám zápas začne. Prajem Vám príjemný športový zážitok Vážení športoví priatelia...
Hosťom chýba v zostave dvanásty útočník a tak uvidíme, kto bude alternovať s Michalíkom a Kriškom v štvrtom útoku.
Prvý krát v sezóne dnes do domácej brány nastupuje Adam Trenčan. Po dlhšej pauze sa do prvej obrany vracia Brennan Kapcheck a novinkou v zostave je len 16-ročný Alex Mišiak.
Príjemný podvečer zo Zvolena...
Vážení športoví priatelia, srdečne vás vítame pri sledovaní 15.kola Tipos extraligy HKM Zvolen – HC 19 Humenné. My vám zo stretnutia pod Pustým hradom opäť prinášame textový prenos, vďaka ktorému vám určite neunikne nič podstatné. Ako vždy vás od modrej čiary zdraví Števo Lasab.

Zvolen síce v piatok zvíťazil v Michalovciach 2:6, ale o svoju víťaznú sériu v nedeľu doma prišiel. Rytieri totiž podľahli Slovanu Bratislava 3:5. V priebežnej tabuľke sa síce udržali na druhej priečke, ale strata na vedúcu Spišskú Novú Ves sa natiahla už na štyri body. Navyše na Zvolen už zo spodu útočia Košice, Banská Bystrica a Nové Zámky. Dnes by to pre Zvolen mal byť ľahší zápas, ale viackrát vo Zvolene platilo, že "súper robí hru", teda čím silnejší súper, tým bol Zvolen v konečnom dôsledku merania síl úspešnejší.

Humenné je v tabuľke na poslednom mieste s deviatimi bodmi. Východniari štyri krát po sebe prehrali a získali iba jediný bodík. V prvom vzájomnom meraní síl Humenné doma Zvolenu podľahlo 2:5 a dnes to budú mať rovnako ťažké. Zvolen totiž nezvykne doma dvakrát po sebe prehrávať. Humenné v nedeľu síce viedlo doma s Banskou Bystricou, ale vedenie neudržalo a nakoniec podľahlo Baranom tesne 2:3. Humenné sa trápi strelecky, má najmenej strelených gólov v súťaži a naopak najviac inkasovaných. Pokiaľ sa v týchto štatistikách nezlepší, posun v tabuľke smerom hore bude veľký problém.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Humenné siahalo na body. V prospech Zvolena rozhodol Mudrák 5 minút pred koncom