Michalovce pokračujú v sérii prehier, Nitrania otočili stretnutie v tretej tretine

Radosť hráčov Nitry.
Radosť hráčov Nitry. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|31. okt 2023 o 19:46

Nitra dobehla v tabuľke súperov z východu.

Tipos extraliga - 15. kolo

Michalovce - Nitra 2:4 (0:0, 2:1, 0:3)

Góly: 32. Pearson (Daugavinš, Acolatse), 36. Kabáč - 30. Okoličány (Bajtek), 44. Harper (Buček, Gates), 57. Cotton (Slovák, Gill), 60. Gates (Gajdoš, Jackson)

Rozhodovali: Žák, Snášel - Stanzel, Jedlička, vylúčení: 1:2 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0.

Michalovce: Škorvánek - Acolatse, Pišoja, Macejko, Bindulis, Michalčin, Mihálik, Jasečko - Daugavinš, Pearson, Santos - Bajlončík, Suja, Valach - Varga, Solenský, Paločko - Vašaš, Buc, Vašaš - Fedor

Nitra: Košarišťan - Cotton, Mezei, Valent, Gajdoš, Vitáloš, Bača, Fatul - Harper, Gill, Buček - Slovák, Gates, Jackson - Bubela, Hrnka, Čederle - Lacka, Pobežal, Okoličány - Bajtek

MICHALOVCE. Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce podľahli v utorňajšom zápase 15. kola Tipos extraligy na svojom ľade HK Nitra 2:4 a pripísali si tretiu prehru za sebou.

V Michalovciach čakali diváci na góly až do polovice zápasu a prvý domácich priaznivcov veľmi nepotešil, keďže ho dal v 30. minúte hosťujúci Dávid Okoličány.

Nitre však vydržala radosť len dve minúty, keďže v presilovke vyrovnal Chase Pearson a krátko po ňom poslal Duklu do vedenia Michal Kabáč.

"Corgoni" však využili početnú výhodu v 45. minúte zásluhou Stephena Harpera a necelé štyri minúty pred koncom riadneho hracieho času rozhodol o ich triumfe Alex Cotton.

V záverečnej minúte uzavrel skóre do prázdnej bránky Brent Gates.

Tabuľka Tipos extraligy

ONLINE PRENOS: HK Dukla Ingema Michalovce - HK Nitra dnes (hokej, 15. kolo, Tipos extraliga, nedeľa, LIVE)

Tipos Extraliga (SR)  2023/2024
31.10.2023 o 17:30
15. kolo
Michalovce
2:4
(0:0, 2:1, 0:3)
60' minúta
Ukončený
Nitra
Prehľad
Góly a asistencie: 32. Pearson (Daugavinš, Acolatse), 36. Kabáč – 30. Okoličány (Bajtek), 45. Harper (Gill), 57. Cotton (Slovák), 60. Gates (Gajdoš, Jackson). Rozhodca: Žák, Snášel – Stanzel, Jedlička.
Prenos
Michalovce prehrali už tretí zápas v rade, keď opäť nevyužili výhodu domáceho prostredia a Nitra v poslednej tretine predviedla skvelý obrat, ktorý najprv započal Harper vyrovnávajúcim gólom v presilovej hre a o víťazný gól hostí v kritickom čase pár minút pred koncom sa postaral Cotton. Domáci už mali málo času na odpoveď, navyše im podľa predstáv nevyšla ani power play, keď v šestici bez brankára ani poriadne neohrozili Košarišťana a po stratenom puku trojbodové víťazstvo hostí 4:2 spečatil Gates.To je odo mňa z tohto zápasu všetko, ďakujem za pozornosť a prajem Vám príjemný zvyšok utorkového večera!
Koniec zápasu.
59:50
goalNitra dala gól! Domáca snaha bola príliš čitateľná a bez strely, napokon nepresne prihral Daugavinš, čo využili hostia na rýchly protiútok a BRENT GATES bol na hranici modrej čiary faulovaný, ale aj tak v páde trafil do opustenej domácej brány! Asistencie: Gajdoš, Jackson
58:57
Domáci už potrebujú viac strieľať, čo pochopil a urobil aj Acolatse, ale Košarišťan s prehľadom puk chytil a nedopustil prípadné dorážky.
58:18
Oddychový čas pre tím HK DUKLA Ingema Michalovce.
58:18
Hostia netakticky vyhodili na zakázané uvoľnenie, takže dávajú príležitosť domácim vyskúšať hru bez brankára.
56:21
goalNitra dala gól! Hostia otáčajú vývoj v poslednej tretine a úlne zaslúžene, pretože v posledných momentoch postupne stupňovali svoj tlak a napokon ALEX COTTON trafil nádherne z ľavého horného rohu od modrej čiary, keď sa jeho milimetrová strela ešte odrazila od tyčky do domácej brány! Asistencia: Slovák
54:36
Dlhý časový úsek, v ktorom sa hralo bez prerušenia, ale hostia v posledných chvíľach však predsa len roztočili malý kolotoč v útočnom pásme, ktorý však skončil dobrým blokom Solenského a puk sa odrazil na ochrannú sieť.
49:35
importantVeľmi pekná akcia hostí, keď bol puk pretečovaný v strednom pásme na Bučeka, ktorý sa rútil vo veľkej rýchlosti do šance, ale ešte chcel prihrávať Harperovi do odkrytej bránky, lenže to nebol dobrý nápad a Harper na ňu nestihol dosiahnuť.
48:23
Ani hosťom sa nepodarila dlhá rozohrávka z vlastného pásma, ktorá skončila zakázaným uvoľnením.
47:23
Konečne aj nejaká práca pre Košarišťana, keď musel zakročiť po strele Paločko, ktorému puk na modrej čiare posunul Macejko.
47:09
Domáci sa v poslednej tretine naďalej hľadajú, pretože po vyrovnávajúcom góle pôsobia zaskočeným dojmom a dopustili sa zakázaného uvoľnenia.
46:18
Obe mužstvá tak opäť musia skúsiť zabojovať o vedúci gól, ktorý by ich priblížil k trom bodom, teraz sa o jednoduché zakončenie postaral Vitáloš a Škorvánek si pripísal úspešný zákrok.
44:37
goalNitra dala gól! Hostia tiež využívajú svoju prvú presilovú hru v zápase, aj keď dlho to nevyzeralo vôbec nebezpečne, ale napokon sa Gill odhodlal k strele, ktorú dokázal šikovne tečovať dobre postavený STEPHEN HARPER za chrbát bezmocného Škorvánka! Asistencia: Gill
43:38
Vylúčenie v tíme HK DUKLA Ingema Michalovce:
Jasečko – 2 min., sekanie.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Hostia mali zápas dobre rozbehnutý po tom, čo skóre otvoril Okoličány, lenže prišlo vylúčenie Slováka a Pearson využil prvú presilovú hru v zápase. Následne prišla aj individuálna chyba Cottona, ktorú chladnokrvne potrestal Kabáč a zrazu sú domáci bližšie k trom bodom po dvoch tretinách. Tretia tretina sa začne približne o 19:05.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
38:57
Domácich veľmi povzbudila rýchly obrat v skóre a pokračujú v ofenzívnej hre, Pišoja pálil bez prípravy príklepom z ľavej strany po Paločkovej zadovke, ale Košarišťan bol pripravený a puk ukryl.
35:31
goalDukla Michalovce dala gól! Hostia síce prežili druhé oslabenie, ale Cotton sa v tejto chvíli chcel otočiť s pukom k vlastnej bránke ako posledný hráč a nešťastne sa pošmykol, čo využil MICHAL KABÁČ a svoju veľkú príležitosť sám proti Košarišťanovi využil presnou strelou pod hornú žrď! Bez asistencie
32:20
Vylúčenie v tíme HK Nitra:
Bubela – 2 min., sekanie.
31:51
goalDukla Michalovce dala gól! Dlho sa čakalo na prvú presilovú hru v zápase, ale domáci využívajú hneď prvú hru v početnej výhode na vyrovnávajúci gól, keď sa im podarilo zrýchliť kombináciu a rozhodujúcou bola prihrávka Daugavinša pred bránu na CHASE PEARSONA, ktorý nebol dobre bránený a mal dostatok času, aby zamieril a prekonal Košarišťana! Asistencie: Daugavinš, Acolatse
31:20
Vylúčenie v tíme HK Nitra:
Slovák – 2 min., nedovolené bránenie.
29:31
goalNitra dala gól! Bajtekovo napádanie sa v tomto prípade ukázalo ako kľúčové, pretože získal puk a vytvoril prečíslenie dvoch proti jednému, neulakomil sa a videl na pravej strane voľného DAVIDA OKOLIČÁNYHO, ktorý strelou z prvej trafil odkrytú časť domácej brány, keďže Škorvánek sa nestihol presunúť! Asistencia: Bajtek
28:34
Dva zákroky pre Košarišťana, ktorý si najprv poradil so strelou Valacha z ľavej strany k bližšej tyči, a potom zlikvidoval aj strelu Acolatseho, aj keď už nemal otvorený výhľad.
26:53
Veľmi časté dve prerušenia po sebe, najprv Škorvánek radšej prikryl puk po neškodnom nahodení z pravej strany a v ďalšom prípade už bol puk tečovaný mimo hraciu plochu.
26:02
Hosťom sa podarilo vyhrať tuhý súboj o puk v útočnom pásme, rýchlo sa hra z rohu preniesla na Cottona, ktorý strelou od modrej čiary preveril Škorvánka.
24:00
Veľmi dobrá odpoveď domácich, ktorí využili horšieho striedania hostí a najprv tvrdo pálil Acolatse, následne Pearson spoza brány našiel Santosa, ktorého strela bola už presnejšia, ale Košarišťan úspešne zakročil.
21:45
Hostia začali druhú časť hry útočne naladení, v krátkom slede hneď dvakrát zakončoval Bubela, ale Škorvánek s istým zákrokom a puk udržal vo výstroji.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Za nami je úvodná tretina zápasu medzi Michalovcami a Nitrou, ktorá priniesla množstvo príležitostí na oboch stranách vo svojej druhej polovici, ale obe mužstvá len potvrdili, že sa v koncovke trápia a nedokázali využiť ani jednu zo šancí, preto je skóre bezgólové. Druhá tretina sa začne približne o 18:15.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
18:15
importantPodobne veľká príležitosť aj pre hostí, ktorí dokonca išli až traja na jedného, ale ani dobrá kombinácia nepriniesla úspešné zakončenie Slováka, pretože domácich zachránil Škorvánek.
17:15
importantDomáci sa nečakane dostali do prečíslenia dvoch proti jednému, ale ani Santos nedokázal otvoriť skóre po prihrávke od Daugavinša a prestrelil z pár metrov bránu hostí.
14:32
importantAcolatse zaujímavo nastrelil od modrej čiary na zadný mantinel a Kabáč bol pripravený pred hosťujúcou bránou na odrazený puk, ale jednou rukou ho už nedokázal dostatočne nadvihnúť a Košarišťan ho chytil do lapačky.
12:40
importantObrovská chyba v rozohrávke aj na domácej strane, ktorú mohol potrestať Okoličány a zvolil rýchle zakončenie, ale netrafil domácu bránu.
11:58
Na opačnej strane práca aj pre Škorvánka, ktorý však nemal až také starosti po zakončení Čederleho.
11:42
importantBačova zadovka za vlastnou bránou vôbec nebola dobrá, pretože na ňu za ním číhal Bjalončík, ktorý sa ihneď chcel natlačiť pred Košarišťana, ten však prvú väčšiu príležitosť domácich ustál a nedopustil dorážky.
09:17
Zatiaľ sa obe mužstvá naďalej trápia pri zakladaní útoku, tentokrát domáci poslali puk opäť len na zákazané uvoľnenie.
08:04
Sujov pokus o jednoduché nahodenie Košarišťana nemohlo prekvapiť, takže pohodlný zákrok pre brankára hostí.
07:34
Pokus domácich dokorčuľovať nastrelenie na zadný mantinel nebol úspešný a hra sa vráti pred Škorvánka.
05:42
Hosťujúca snaha prejsť do útočného pásma bola zastavená prvým postavením mimo hry v zápase.
04:46
Ani ďalšia rana od modrej čiary na domácej strane neprejde na Košarišťana, keďže hosťujúca defenzíva zatiaľ často blokuje zakončenia.
03:46
Hra sa viac rozprúdila a najmä hostia si už vypracovali zopár nádejných streleckých situácii, naopak odpoveď domácich skončila len zakázaným uvoľnením.
01:25
Hostia sa dostali do malých problémov vo vlastnom obrannom pásme, a tak radšej vyhodili puk cez všetky čiary na zakázané uvoľnenie.
00:21
Prvý rýchly protiútok domácich skončil zblokovanou strelou, preto sa bude vhadzovať pred Košarišťanom.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

HK DUKLA Ingema Michalovce: Škorvánek(Glosár) – Pišoja, Acolatse, Bindulis, Macejko, Mihálik, Jasečko, Michalčin, Fedor – Santos, Pearson, Daugavinš – Valach, Suja, Bajlončík – Paločko, Solenský, Varga – Kabáč, Buc, Vašaš
Tréner: P. Kúdelka

HK Nitra: Košarišťan(Kašík) – Mezei, Cotton, Gajdoš, Valent, Bača, Vitáloš, Fatul, Bajtek – Buček, Gill, Harper – Jackson, Gates, Slovák – Čederle, Hrnka, Bubela – Okoličány, Pobežal, Lacka
Tréner: A. Stavjaňa

Rozhodca: Žák, Snášel – Stanzel, Jedlička.
Vitajte pri sledovaní zápasu 15. kola Tipos Extraligy, v ktorom nás čaká súboj dvoch tímov zo spodnej polovice tabuľky Michaloviec a Nitry. Domáci sú na ôsmej priečke a potrebujú nechať zabudnúť na posledné va zápasy, ktoré prehrali rovnakým skóre 2:6 proti momentálne dvom najlepším mužstvám ligy Zvolenu a Spišskej Novej Vsi. Hostia sú na tom ešte o čosi horšie na desiatom mieste a zdalo sa, že sa už nadychujú k lepším výsledkom po troch víťazstvách za sebou, ale v poslednom kole zastavil ich rozlet Liptovský Mikuláš, s ktorým prehrali doma vysoko 2:8.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Michalovce pokračujú v sérii prehier, Nitrania otočili stretnutie v tretej tretine