Košičania sa poriadne natrápili. V závere ich spasili dva góly Zecha

Gólová radosť hokejistov Košíc.
Gólová radosť hokejistov Košíc. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|29. okt 2023 o 19:31 (aktualizované 29. okt 2023 o 19:39)

Víťazný gól strelil Američan Zech.

Tipos extraliga - 14. kolo

Košice - Poprad 4:2 (0:1, 2:0, 2:1)

Góly: 34. Havrila (Rogoň, Bačo), 40. Krivošík (Pollock, Jääskeläinen), 59. Zech (Fejes, Jääskeläinen), 60. Zech (Krivošík, Chovan) – 10. Turan (Urbánek, Dmowski), 53. Dmowski (Betker, Kukuča)

Rozhodovali: Konc, Hronský – Ordzovenský, Pribula, vylúčení: 5:2 na 2 min, navyše Kundrik (Poprad) 5+DKZ za napadnutie hlavy alebo krku, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0

Diváci: 3114

Košice: Riečický (Janus) – Breton, Olsson, Zech, Ferenc, Deyl, Bartoš, Dravecký – Fejes, Pollock, Jääskeläinen – Lunter, Chovan, Krivošík – Bartánus, Šimun, Lamper – Rogoň, Havrila, Bačo

Poprad: Vay (Valluš) – Brejčák, Brincko, Betker, McFadden, Kotvan, Turan, Česánek – Kundrik, Mlynarovič, Svitana – Dmowski, Coulter, Kukuča – Jendek, Urbánek, Šotek – Paločko, Suchý, Peresunko

KOŠICE. Hokejisti HC Košice vyhrali v dueli 14. kola Tipos extraligy nad HK Poprad 4:2.

V tabuľke tak poskočili na tretiu priečku, na lídra zo Spišskej Novej Vsi strácajú sedem bodov. Poprad je priebežne deviaty.

Košičania začali doma aktívne, no súper odolal úvodnému tlaku a na konci 10. minúty využil presilovku - skóre otvoril delovkou obranca Oliver Turan.

Domáci prekonali brankára Ádáma Vaya až v druhej polovici duelu, keď na 2:1 otočili Matúš Havrila a Filip Krivošík.

Poprad síce dokázal vyrovnať zásluhou Ryana Dmowského, no v záverečných dvoch minútach rozhodol dvoma gólmi o triumfe domácich americký obranca Cooper Zech.

Tabuľka Tipos extraligy

ONLINE PRENOS: HC Košice - HK Poprad dnes (hokej, 14. kolo, Tipos extraliga, nedeľa, LIVE)


Tipos Extraliga (SR)  2023/2024
29.10.2023 o 17:00
14. kolo
Košice
4:2
(0:1, 2:0, 2:1)
60' minúta
Ukončený
Poprad
Prehľad
Góly a asistencie: 34. Havrila (Rogoň, Bačo), 40. Krivošík (Pollock, Jääskeläinen), 59. Zech (Fejes, Jääskeläinen), 60. Zech (Krivošík, Chovan) – 10. Turan (Urbánek, Dmowski), 53. Dmowski (Betker, Kukuča). Rozhodca: Konc, Hronský – Ordzovenský, Pribula.
Prenos
Košice si v poslednej tretine zápas poriadne skomplikovali, keď hostí vrátil do hry o body vyrovnávajúcim gólom Dmowski, ale domáci v závere našli svojho hrdinu, ktorým sa stal Cooper Zech. Ten ich najprv v predposlednej minúte vrátil do vedenia a následne tri body potvrdil gólom do prázdnej brány. To je odo mňa z tohto zápasu všetko, ďakujem za pozornosť a prajem ešte príjemný zvyšok dňa!
Koniec zápasu.
59:25
goalKošice dali gól! Hostia už zariskovali v hre bez brankára, čo potrestal na definitívnu poistku gólom do prázdnej brány domáci hrdina COOPER ZECH! Asistencie: Krivošík, Chovan
58:04
goalKošice dali gól! Veľmi pekná rýchla kombinácia domácich možno priniesla rozhodujúci gól, keď Fejes videl lepšie na strede postaveného COOPERA ZECHA, ktorý už dokázal prestreliť Vaya! Asistencie: Fejes, Jääskeläinen
56:18
Urbánkov zaujímavý pokus, ktorý mohol zaskočiť Riečického, ale ten ho dokázal skrotiť s menšími problémami.
55:17
Vylúčenie v tíme HC Košice:
Lunter – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou.
54:51
Mlynarovič to ihneď vyskúšal tvrdou ranou príklepom po prechode do útočného pásma, ale trafil Riečického len do hrude.
52:17
goalPoprad dal gól! Hostia tejto situácie dokázali využiť, keď vyhrali vhadzovanie a Betkerove nahodenie od modrej čiary šikovne tečoval RYAN DMOWSKI, to ešte Riečický dokázal vyraziť, ale len na hokejku tohto amerického hokejistu, ktorý sa už po druhýkrát nemýlil! Asistencie: Betker, Kukuča
51:45
Domáci dlhšie zovierali Poprad, aj keď Šimun z tesnej blízkosti po Lamperovej prihrávke nemieril presne, tak sa hostia oslobodili len za cenu zakázaného uvoľnenia.
50:00
Do konca riadneho hracieho času zostáva presne desať minút a hostia potrebujú útočiť, napriek tomu poslali puk len na zakázané uvoľnenie.
48:41
Poprvýkrát v poslednej tretine sa hostia dostali do zaujímavých streleckých pozícií, ale najprv nastrelenie Brincka bolo nepresné a následne si Riečický poradil s bekhendovou strelou.
47:08
Po dlhšej dobe vôbec nejaké zakončenie, o ktoré sa postaral Breton nahodením od modrej čiary, ale Vay si pripísal jednoduchý zákrok lapačkou.
46:56
Trápenie hostí podčiarkuje aj nepresná dlhá rozohrávka, ktorá znamená zakázané uvoľnenie a hra sa vracia pred Vaya.
46:25
Naďalej domáci kontrolujú vývoj hry a držia hostí na dištanc Riečického brány, teraz bol puk tečovaný a vyletel mimo hraciu plochu.
44:23
Podobne aj na opačnej strane sa to isté podarilo hosťom, ktorí potrebujú doháňať jednogólové manko.
43:44
Veľmi dlho sa hralo v úvode poslednej tretiny bez prerušenia a píska sa až v tejto chvíli postavenie mimo hry na strane domácich.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Druhá tretina zápasu medzi Košicami a Popradom priniesla obrat domácich, o ktorý sa postarali presnými zásahmi Havrila a Krivošík, ten v poslednej minúte potrestal päťminútový trest Kundrika a priblížil Košice k tom bodom. Tretia tretina sa začne približne o 18:46.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:03
goalKošice dali gól! Domáci sa rýchlo dostali a rozostavili v útočnom pásme, Jääskeläinen krížnou prihrávkou preniesol hru na Pollocka, ktorý z pravého kruhu vyslal tvrdú ranu z prvej a Vayovi vypadol puk, najrýchlejšie sa zorientoval FILIP KRIVOŠÍK a dorazil ho do brány hostí! Asistencie: Pollock, Jääskeläinen
38:17
Domáci sa však podľa rozhodcov dopustili úmyselného postavenia mimo hry pri ďalšom prechode do útočného pásma, preto sa bude vhadzovať pred Riečickým.
37:30
Ešte dostatok času pre domácich v presilovej hre po tom, čo sa skončila hra štyroch proti štyrom, ale hostia sa oslobodili a Košice musia začať od Riečického.
34:22
Vylúčenie v tíme HC Košice:
Pollock – 2 min., sekanie.
34:22
Vylúčenie v tíme HK Poprad:
Kundrik – 5 min., napadnutie.
33:44
goalKošice dali gól! Domáci sa dočkali vyrovnávajúceho gólu po tom, čo Bačo nahodil puk na zadný mantinel, kde zviedol dôležitý súboj proti obrancom Popradu spoločne s Rogoňom, ktorý ho získal a naservíroval pred bránu pre MATÚŠA HAVRILU, tomu sa už podarilo prekonať doteraz nepriestreľného Vaya! Asistencie: Rogoň, Bačo
32:23
Už sme sa prehupli do druhej polovice riadneho hracieho času a v druhej tretine sa pokračuje v dobrom tempe, ale čakáme na ďalší presný zásah a hostia sa pri ďalšej útočnej snahe vystavili ofsajdu.
29:44
importantVeľmi rýchly Peresunko preletel po pravej strane a ešte našiel Paločka na strede, ale jeho strelu zastavil skvelým zákrokom Riečický.
28:40
Kotvan s Turanom teraz tvrdo zastavili prenikajúceho Fejesa a Vay radšej prikryl puk.
25:09
Opäť nepresnosť pri dlhej prihrávke na strane hostí, ktorá skončila zakázaným uvoľnením a dávajú príležitosť domácim na ohrozenie Vaya.
24:04
Jääskeläinen zbytočne zaváhal a miesto strely ešte nepresne prihrával, napriek tomu hostia radšej vyhodili na zakázané uvoľnenie.
23:08
Mlynarovič sa rozhodol bekhendom trafiť ťažký puk zo vzduchu, ale Riečický bol pripravený a schoval ho do lapačky.
22:05
Hra sa začína výraznejšie kúskovať, keďže domáci už neudržali puk v útočnom pásme a píska sa postavenie mimo hry.
21:56
Podobne aj hostia s nepresnou rozohrávkou, preto sa bude vhadzovať po pravej ruke Vaya.
21:33
Zaujímavé situácie na oboch stranách skončili bez zakončenia a následne sa domáci dopustili zakázaného uvoľnenia.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Prvá tretina zápasu medzi Košicami a Popradom neponúkla atraktívny hokej, ale hostia si zatiaľ pozorne plnia defenzívne povinnosti a okrem toho využili aj presilovú hru zásluhou Turana, takže zatiaľ môžu byť spokojnejší s výsledkom. Druhá tretina sa začne približne o 17:52.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:40
Zdá sa, že domácim sa už nepoadrí odpovedať v úvodnej tretine, pretože ani Deylova rana bez prípravy nebola presná.
18:04
Domácim sa nedarí jednoducho prechádzať cez stredné pásmo, nevyšlo im ani ďalšie nahodenie, ktoré skončilo len na striedačke hostí.
15:07
Hostia boli v útočnom pásme, ale nedokázali využiť fakt, že Lamper bol dlho bez hokejky, keďže ani veľa nestrielali a teraz už sú domáci v plnom počte, pričom puk sa odrazil na striedačku Košíc.
14:09
Hostia pokračujú v klasickom formáte presilovej hry piatich proti štyrom, ale teraz ich útok zastavilo postavenie mimo hry.
13:29
Vylúčenie v tíme HK Poprad:
Dmowski – 2 min., nešportové správanie.
13:29
Vylúčenie v tíme HC Košice:
Jääskeläinen – 2 min., nešportové správanie.
13:03
Vylúčenie v tíme HC Košice:
Dravecký – 2 min., podrazenie.
09:47
goalPoprad dal gól! Hostia mali veľmi dlho problém, čo i len dostať sa do útočného pásma, ale napriek tomu dokázali využiť svojú prvú presilovú hru v zápase, keď Urbánek krížnou prihrávkou z pravého rohu na modrú čiaru našiel OLIVERA TURANA, ktorý si ešte puk trochu potiahol a tvrdou ranou prestrelil Riečického, ktorý nemal ideálny výhľad! Asistencie: Urbánek, Dmowski
08:22
Vylúčenie v tíme HC Košice:
Zech – 2 min., hákovanie.
06:51
importantKukuča aj so šťastím získal puk v strednom pásme, z čoho vyplynulo prečíslenie pre hostí troch proti jednému, ale McFaddenovi príliš nevyšlo zakončenie a Riečický ani nedovolil dorážať Coulterovi.
05:39
Nečakaný odraz odraz od zadného mantinelu, ktorého využil Šotek na zaujímavú strelu z prvej, ale Riečický bol pripravený pri bližšej žrdi.
02:50
Hostia sa dokázali oslobodiť a predtým domáci z mierneho tlaku vyťažili len jedno zakončenie Jääskeläinena, s ktorým si poradil Vay.
01:22
Vylúčenie v tíme HK Poprad:
McFadden – 2 min., hákovanie.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Po štátnej hymne ešte minúta ticha za bývalého brankára Košíc a trénera Marka Milého, ktorý skonal vo veku 54 rokov.
Úvodné zostavy:

HC Košice: Riečický(Janus) – Breton, Olsson, Zech, Ferenc, Deyl, Bartoš, Dravecký – Fejes, Pollock, Jääskeläinen – Lunter, Chovan, Krivošík – Bartánus, Šimun, Lamper – Rogoň, Havrila, Bačo
Tréner: D. Ceman

HK Poprad: Vay(Valluš) – Brejčák, Brincko, Betker, McFadden, Kotvan, Turan, Česánek – Kundrik, Mlynarovič, Svitana – Dmowski, Coulter, Kukuča – Jendek, Urbánek, Šotek – Paločko, Suchý, Peresunko
Tréner: A. Totter

Rozhodca: Konc, Hronský – Ordzovenský, Pribula.
Vitajte pri sledovaní 14. kola Tipos Extraligy, v ktorom momentálne v tabuľke štvrté Košice privítajú trápiaci sa Poprad na desiatom mieste. Zdalo sa, že domáci sa konečne rozbehli, keď vyhrali hneď tri zápasy za sebou, ale naposledy Košice zlyhali v Basnkej Bystrici, ktorej podľahli po nájazdoch. Naopak hostia v uplynulom kole doma porazili Trenčín, ale stále potrebujú zbierať viac bodov, aby sa dostali na vyššie priečky, ktoré mali stanovené ako predsezónny cieľ. V súčasnej forme sú tak miernym favoritom domáci, ale nezabúdajme, že v úvode tejto sezóny Poprad v domácom prostredí rozbil Košice výsledkom 7:2.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Košičania sa poriadne natrápili. V závere ich spasili dva góly Zecha