Poprad dosiahol extraligový grandslam a prečo z Košíc nejde strach (Power ranking)

Michalovce majú pod vedením Tomeka Valtonena skvelú formu.
Michalovce majú pod vedením Tomeka Valtonena skvelú formu. (Autor: TASR)
Ondrej Rusnák|23. feb 2024 o 10:00

Power ranking hokejovej Tipos extraligy.

Hokejovú extraligu čaká posledných päť kôl. Tento rebríček sily je tak posledný v tejto sezóne v podobnom znení. Na prvý pohľad mnoho otázok vyzerá byť už zodpovedaných, ale nepotvrdených. Najväčší boj sa bude viesť o prvú šestku. 

12. Humenné ↓ (- 1 miesto)

 „Veni, Vidi, Vici“. Prišiel som, videl som, zvíťazil som si. Najslávnejší výrok rímskeho panovníka Ceasara si Humenčania s veľkou pravdepodobnosťou budú musieť pozmeniť na „Prišiel som, videl som, vypadol som.“

Piatkový duel medzi Humenným a Novými Zámkami, môže potvrdiť ich krátku anabázu v extralige.

Ak by aj náhodou levy porazili býkov za tri body, stále majú šesťbodovú stratu a len 12 bodov o ktoré sa hrá.

Navyše, posledný tím súťaže ťahá sériu šiestich prehier za sebou a v tíme zvoní skôr umieráčik ako bubon burcujúci do boja sa zachrániť.

11. Nové Zámky ↓ (- 1 miesto)

Ondrej Rusnák je bývalý hokejový útočník. Kontakt s hokejom nestratil ani po skončení kariéry. Pôsobí ako spolukomentátor stanice Sport 1, pre Sportnet pracuje ako hokejový insider. Je syn hokejovej legendy Dáriusa Rusnáka. Príbeh Ondreja Rusnáka si môžete prečítať tu.

Novozámčanov čaká tento víkend najdôležitejší trip sezóny. S jasným plánom. V piatok sa zbaviť na hornom Zemplíne záchranárskych prác a v nedeľu na Liptove s Mikulášom sa začať štverať po ich chrbte do predkola play off.

Ak sa im nepodarí ani jedna časť plánu, môžu sami sebe pripraviť ešte horúci marec. Ak sa im podarí len jedna časť, tak marcové posledné domáce tri zápasy sezóny môžu hrať s jednou nohou na (ne)zaslúženej dovolenke, keďže s najväčšou pravdepodobnosťou im zostane 11. miesto v tabuľke.

Ak by uspeli v oboch zápasoch, je veľký predpoklad, že vyrovnajú bodový stav s Liptovským Mikulášom v boji o 10. miesto v tabuľke. Vzhľadom na to, že Nové Zámky nedali takmer mesiac viac ako 2 góly v zápase, prikláňam sa k možnosti B.  

10. Liptovský Mikuláš ↑ (+ 2 miesta)

Tento rok to vyzerá pre Mikuláš naozaj dobre, a po pätnástich rokoch si, zdá sa, zahrajú play-off, resp. aspoň jeho predkolo.

Ak zvládnu nedeľný duel doma s Novými Zámkami, matematicky to mať isté ešte nebudú, ale už len zázrak by ich mohol obrať o vyraďovaciu časť.

V tomto ich v podstate historickom boji nechali napospas fanúšikovia dosť osamote, keďže na posledný zápas s Banskou Bystricou došlo len 670 divákov.

V piatkovom zápase s prvým Popradom a spomínaným rozhodujúcim nedeľným bojom, by sa návštevnosť zápasov mala minimálne strojnásobiť. 

9. Trenčín ↓ (- 2 miesta)

Červenožltým hodil poleno pod kolená vlastný štadión. Tesne pred zápasom s Michalovcami došlo k poruche a tak vojaci bez boja odovzdali Zemplínčanom všetky body. Kontumácia s výsledkom 0:5 je už potvrdená.

Rovnaký výsledok Trenčín zaknihoval aj na bratislavskom ľade za druhú a tretiu tretinu. Po prvej tretine viedli na Slovane 2:0 a zjavne sa už na ďalšie dve nedostavili a odišli s dlhým nosom po výsledku 2:5.

Našťastie pre Trenčín a nové vedenie na čele s Richardom Pavlikovským, pred týmito dvomi duelmi zvládli zápasy s tímami pod sebou a tak predkolo play-off majú de facto v suchu.

Ak tam niečo chcú uhrať, musia ísť vojaci do zbrojnice a poriadne naplniť svoje pušky prachom. Ten aktuálny majú zvlhnutý.

8. Banská Bystrica ↓ (- 2 miesta)

Ak by Bystričania nechceli postúpiť do play-off, nerobili by inak, než práve robia. Celú sezónu platí, že kto postráži prvú bystrickú formáciu, tak má víťazstvo vo vrecku.

Aby vystužila aj ostatné formácie, Bystrica dotiahla do svojich radov Kanaďanov Chrisa Langkowa a obrancu Nielsena. Obaja sa v ofenzíve zatiaľ nepresadzujú v miere, v akej sa možno čakalo.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Poprad dosiahol extraligový grandslam a prečo z Košíc nejde strach (Power ranking)