Prípad Molnár: Bránite reprezentantov nepravdami, tvrdí škola poškodeného

Ondrej Molnár.
Ondrej Molnár. (Autor: TASR)
Šimon Čop|9. dec 2022 o 09:50

Na bitku mladých hokejistov reagovalo gymnázium v Zlatých Moravciach.

NITRA. Gymnázium Janka Kráľa Zlaté Moravce sa vyjadrilo k incidentu na školskom florbalovom turnaji v Nitre, ktorý organizovala Spojená škola na Slančíkovej 2 v Nitre.

Na konci zápasu medzi Gymnáziom Zlaté Moravce a domácou školou došlo k incidentu s vážnymi následkami.

Do hromadnej šarvátky sa zapojili aj hokejisti HK Nitra a slovenskej reprezentácie do 20 rokov Ondrej Molnár i Adam Sýkora, ktorí hrali za nitriansku školu. Molnár jednému zo súperov zlomil sánku a vybil mu zuby.

Prípad rieši polícia.


Študent z gymnázia v Zlatých Moravciach sa musel pre trojitú zlomeninu sánky a vybité zuby podrobiť operačnému zákroku.

Podľa verzie, ktorú poskytla vo štvrtok Spojená športová škola v Nitre bol incident vyústením konfliktu, na začiatku ktorého bol hrubý faul na Sýkoru.

Molnár bol jeden z tých, ktorí prišli spoluhráčovi na pomoc. V neprehľadnej situácii inkasoval úder ako prvý a potom - neprimeraným spôsobom - reagoval.

Zlaté Moravce: Bitku rozpútali Nitrania

Gymnázium v Zlatých Moravciach ponúklo v stanovisku svoju verziu prípadu. Uvádzame ho v plnom znení:

"Reagujeme na príspevok Strednej športovej školy. Zápas sa hral podľa pravidiel, po bežnom faule (aké boli z oboch strán viackrát v priebehu zápasu) náš žiak išiel na trestnú lavicu a bol napadnutý zozadu hráčom z Nitry, ktorý ho chytil pod krk.

Keď chceli tomu naši žiaci zabrániť, rozbehla sa bitka zo strany hráčov z Nitry, aj tých čo sedeli na lavičke. Náš zranený žiak, ktorého si pravdepodobne pomýlili s faulujúcim hráčom, skončil s trojitou zlomeninou sánky a vybitými zubami. Výtržníctvo zo strany hráčov z Nitry pokračovalo ďalej, keď dokopali ešte ďalšieho hráča na zemi.

Brániť násilné správanie reprezentantov a využívať na to nepravdivé informácie nie je správne. K tomuto incidentu nemuselo vôbec dôjsť, keby rozhodcovia včas zasiahli a neprizerali sa danej situácii.

Je veľmi smutné, že k takémuto incidentu vôbec došlo a veľmi nás mrzí, že organizujúca škola, ktorá mala zabezpečiť korektný priebeh súťaže, zle vyhodnotila danú situáciu a neobjektívne stojí na strane svojich hráčov, čo môžu potvrdiť účastníci ďalších piatich škôl."

Podľa Nitry šlo o sebaobranu

Spojená škola na Slančíkovej 2 v Nitre popisuje okolnosti bitky inak.

"Deväť sekúnd pred koncom bol Adam Sýkora pri útočnej akcii hrubo faulovaný, v dôsledku čoho preletel cez mantinel a skončil na zemi. Rozhodca avizoval faul.

Adam sa zdvihol a pristúpil k hráčovi, ktorý ho fauloval a ústne ho upozorňoval, že to bolo naozaj cez čiaru, lebo jemu samotnému hrozilo zranenie.

Vzápätí hráči Moraviec sa zhŕkli okolo Adama. Naši hráči vrátane Ondra pribehli k nim, aby Adama bránili. Situácia sa stala neprehľadnou a prerástla do vzájomnej strkanice, ktorú organizátori do dvadsať sekúnd ukončili.

Prvý úder dostal do tváre Ondrej Molnár, má roztrhnutú peru. Ondro úder inštinktívne opätoval, na nešťastie, neprimeranou silou, čím spôsobil zranenie protihráčovi.

Konal neúmyselne, v zápale boja a vo vybičovanej atmosfére. Svoj skutok oľutoval a úprimne sa ospravedlnil. Situácia našich chlapcov mrzí o to viac, že bojovali za školu.

Je nám ľúto, že sa sociálnymi sieťami šíria nepravdy, ktoré poškodzujú nielen našu školu ale i slovenský hokej," píše sa v danom stanovisku.

Budú reprezentovať?

Ondrej Molnár i Adam Sýkora by sa mali od pondelka pripravovať s národným tímom do 20 rokov na blížiace sa majstrovstvá sveta.

Prípad preveruje polícia, čaká sa aj na reakciu Slovenského zväzu ľadového hokeja.

Majstrovstvá sveta do 20 rokoch sa odohrajú od 26. decembra do 5. januára v kanadských mestách Halifax a Moncton.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Prípad Molnár: Bránite reprezentantov nepravdami, tvrdí škola poškodeného