Nové Zámky vyhrali už tretíkrát v rade, Košice sa v zápase trápili

Radosť hokejistov HC MIKRON Nové Zámky.
Radosť hokejistov HC MIKRON Nové Zámky. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|24. sep 2023 o 18:28

Košičania mali na konte viac ako 40 trestných minút.

Tipos extraliga - 4. kolo

Nové Zámky - Košice 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

Góly: 22. Stupka (Števuliak, T. Mikúš), 51. Roy (Stupka, Števuliak), 58. Prokeš.

Rozhodovali: Rojík, Crman - Orolin, Vyšný, vylúčení: 4:9 na 2 min, navyše: Fejes (Košice) 5+DKZ za faul kolenom, presilovky: 2:0, oslabenia: 1:0, 2463 divákov.

Nové Zámky: Kantor - Lee, Laurenčík, Roman, Mamčics, Hatala, Kozák - Loggins, Roy, Stupka - T. Mikúš, Prokeš, Michnáč - Števuliak, Ondrušek, Fafrák - Múčka, J. Mikúš, Kováč

Košice: Janus - Olsson, Breton, Ferenc, Zech, Šedivý, Deyl, Hudec - Krivošík, Pollock, Fejes - Lamper, Zigo, Bartánus - Jääskeläinen, Berger, Lunter - Havrila, Šimun, Rogoň

NOVÉ ZÁMKY. Hokejisti HC MIKRON Nové Zámky triumfovali v nedeľňajšom 4. kole Tipos extraligy doma nad Košicami 3:0. Domáci zaznamenali tretie víťazstvo po sebe a brankár Pavel Kantor si pripísal prvé čisto konto v sezóne.

Prvý gól zápasu padol až v 22. minúte, keď Števuliak prihral Stupkovi spoza bránky, a ten prekonal bezmocného brankára Janusa.

Košičanom sa nedarilo presadiť, čo im komplikoval aj fakt, že mali na konte viac ako 40 trestných minút. Oveľa viac šancí bolo na strane domácich.

V 50. minúte udreli druhýkrát, keď využili početnú prevahu. Tretí tohtosezónny zásah zaznamenal kanadský útočník Mark-Olivier Roy, ktorý dostal perfektnú prihrávku k odkrytej časti brány, a Janus už nedokázal zasiahnuť.

V závere zápasu pridali Novozámčania tretí gól v oslabení, keď Prokeš poslal z obranného pásma puk až do odkrytej bránky.

Tabuľka Tipos extraligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Nové Zámky vyhrali už tretíkrát v rade, Košice sa v zápase trápili