Lakrosovú nádheru Zegrasa neuznáva. Hokej nie je tým, čím býval, hovorí Tortorella

Sonny Milano a Trevor Zegras.
Sonny Milano a Trevor Zegras. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|16. dec 2021 o 12:25

Zegrasa Tortorellove výroky netrápia.

ANAHEIM. Keď nedávno Trevor Zegras vymyslel "lakrosovú prihrávku" na Sonnyho Milana, ohúril veľkú časť hokejového sveta.

Ich gólová akcia zdvihla zo sedadiel fanúšikov a snáď aj komentátorov. Kevin Weekes, bývalý brankár, povedal, že to bola možno najkrajšia asistencia, akú kedy videl.

Našli sa však aj kritici. Medzi nich sa zaradil konzervatívny bývalý tréner John Tortorella. Na názor sa ho opýtali v televíznom štúdiu.

"Táto akcia ukázala ich veľkú šikovnosť," myslí si. "Lenže ja sa pýtam: Je to dobré pre hokej?

Nie som si istý. Nechcem byť za blázna, len si skrátka nie som istý, či to je dobré pre náš šport. Keby ste to urobili v deväťdesiatych rokoch, odpálili by vám hlavu. Jasné, je to 'cool', ale neviem, či to prinesie aj niečo dobré."

Tortorella pridal na intenzite a zdôraznil, o čom hovoril už kedysi. Nepáči sa mu smerovanie moderného hokeja.

"Myslím si, že náš šport už zďaleka nie je tým, čím býval. Bola to tvrdá hra. Už je to skôr šou. Ale chápem, že sú potrebné aj tieto veci, potrebujete predsa niečo, čo bude predávať zápasy," dodal.

Zegrasa to netrápi

Trevor Zegras má na vec iný názor.

"V tejto veci ma príliš netrápi, čo si o tom myslí Tortorella. Je podľa mňa divné, že sa svojimi vyjadreniami snažil akoby zdiskreditovať to, ale ja si myslím, že to na hokej má pozitívny dopad," vyjadril sa.

Jeho prihrávka sa stala virálnym hitom.

"Videl som, ako to skúšajú deti. Dokonca som postrehol aj videá, kde to skúšajú starší odo mňa," vraví. "Nechcem povedať, že sa teraz majú všetci snažiť o podobné akcie. Ale nevidím na tom nič zlé."

Zegras odjakživa vymýšľal technické finesy a preniesol si ich aj do NHL. Jeho vzorom bol Patrick Kane.

Podobnú prihrávku dokonca kedysi vyslal Pavel Daciuk, avšak nenašiel pochopenie u svojich spoluhráčov.

Dvadsaťročný Zegras sa od začiatku kariéry zaradil medzi dôležitých útočníkov Anaheimu. V 29 zápasoch sezóny 2021/22 pozbieral 23 (7+16) bodov.

Užíva si spoluprácu so Sonnym Milanom, ktorý spomínanú prihrávku doklepol za chrbát brankára Buffala.

"On je asi jediný, kto by bol na podobnú prihrávku pripravený," povedal Zegras. "Myslím si, že by mal za ten gól dostať viac uznania. Podobné šialenstvá som skúšal s veľa hráčmi, preto viem, že byť na niečo také pripravený je výnimočné samo osebe."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Lakrosovú nádheru Zegrasa neuznáva. Hokej nie je tým, čím býval, hovorí Tortorella