Subban mladší sa sťahuje do Buffala, Sabres ho získali zadarmo

Pri jednej zo šancí zasahuje brankár Vegas Malcolm Subban.
Pri jednej zo šancí zasahuje brankár Vegas Malcolm Subban. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|2. dec 2021 o 20:50

Chicago a Buffalo sa dohodli na trejde brankára.

BUFFALO. Malcolm Subban je od štvrtka súčasťou Buffala Sabres. Prvotné informácie o trejde sme dostali od insidera Elliottea Friedmana už tesne pred jeho uskutočnením, napokon ho na Twitteri potvrdil i samotný klub.

Sťahuje sa z Chicaga. Blackhawks sa so Sabres dohodli na výmene za "budúce vyrovnanie". To zväčša znamená, že ho klub získal úplne zadarmo.

Dvadsaťsedemročný brankár odchytal v sezóne 2021/22 päť zápasov, všetky za Rockford IceHogs (AHL). Chytal s 89,3-percentnou úspešnosťou zásahov, vychytal dve výhry.

V NHL má za sebou už 82 zápasov a kariérne štatistiky 89,9% pochytaných striel a priemer 3,02 inkasovaných gólov na zápas. Tri razy vychytal nulu. Okrem Chicaga pôsobil aj vo Vegas.

Vedenie dúfa, že Subban trochu zacelí katastrofálnu situáciu v bránkovisku. Brankárske duo v zložení Dustin Tokarski - Aaron Dell má dokopy iba 89,4-percentnú úspešnosť zákrokov. Craig Anderson, ktorý mal pôvodne chytať s Tokarskim, je zranený.

Nejde len o núdzové riešenie pre Sabres, o motiváciu má postarané aj Malcolm Subban. Potom, čo Chicago v lete angažovalo Marca-André Fleuryho klesol v tímovej hierarchii. Bude chcieť dokázať, že patrí na post dvojky v NHL.

Dustin Tokarski bol po výmene umiestnený na covid protokol.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Subban mladší sa sťahuje do Buffala, Sabres ho získali zadarmo