Bettman sa vyjadril k sexuálnemu škandálu kanadských juniorov. Kauzu chce vyšetriť

Komisár NHL Gary Bettman počas tlačovej konferencie.
Komisár NHL Gary Bettman počas tlačovej konferencie. (Autor: SITA/AP)
SITA|8. júl 2022 o 16:07

Do sexuálneho škandálu je zapletených osem bývalých juniorských reprezentantov Kanady.

MONTREAL. Komisár zámorskej hokejovej NHL Gary Bettman sa pred začiatkom štvrtkového draftu nováčikov v kanadskom Montreale vyjadril aj k sexuálnemu škandálu v Kanadskej hokejovej federácii.

Osem juniorských reprezentantov Kanady krátko po celkovom víťazstve na svetovom šampionáte v roku 2018 údajne opilo a viackrát sexuálne napadlo ženu v hotelovej izbe v ontárijskom Londone.

Stalo sa to vraj hneď po slávnostnom ceremoniáli, na ktorom ocenili vtedajších juniorských majstrov sveta.

V súčasnosti 24-ročná žena žiadala na súde odškodné vo výške v prepočte asi 3,3 milióna eur, pričom verejne neuviedla mená údajných agresorov.

Viacerí hráči zo spomenutého majstrovského tímu momentálne pôsobia v NHL.

Organizácia Hockey Canada kvôli škandálu prišla o niekoľko sponzorov a niektorých členov federácie v tejto veci vypočúvali v kanadskom parlamente v Ottawe.

Prípadom sa začala zaoberať aj kanadská ministerka športu Pascale St-Ongeová.

"Spolupracujeme s hráčskou asociáciou na tom, aby boli dotknutí hráči k dispozícii pri vyšetrovaní. Naším cieľom je zistiť a porozumieť tomu, čo sa vtedy presne stalo a kto bol v tom zahrnutý.

Kluby musia zaistiť, aby boli hráči pre nás dostupní a povedali nám pravdu. Žiadame od nich akékoľvek informácie, ktoré nám môžu poskytnúť," vyhlásil Bettman na margo prípadu, ktorého vyšetrovanie stále prebieha.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Bettman sa vyjadril k sexuálnemu škandálu kanadských juniorov. Kauzu chce vyšetriť