Mladí Slováci sú na hrane desiatky draftu. Expert očakáva, že Honzek bude mať prednosť

Samuel Honzek v drese Vancouver Giants.
Samuel Honzek v drese Vancouver Giants. (Autor: Twitter Vancouver Giants)
SITA|18. máj 2023 o 16:01

Meno Samuela Honzeka sa podľa odborníka objaví skôr, než meno Dalibora Dvorského.

BRATISLAVA. Hokejoví útočníci Dalibor Dvorský so Samuelom Honzekom sú dlhodobo dve najväčšie slovenské nádeje pred tohtoročným draftom nováčikov do zámorskej NHL.

Vo väčšine doterajších rebríčkov je Dvorský pred Honzekom.

V najnovšej predpovedi expertov z kanadskej televízie Sportsnet sa však 18-ročný krídelník Honzek dostal o jednu pozíciu pred 17-ročného centra. Obaja sú na hrane prvej desiatky.

Honzeka zaradili redaktori Sportsnetu na 10. priečku, z ktorej by na základe výsledkov draftovej lotérie putoval do klubu St. Louis Blues.

"Herným štýlom aj osobnosťou pôsobí ako profesionál.

Jeho schopnosti mu umožnia presadiť sa v tíme, v ktorom striedajú hráčov na rôznych pozíciách aj v takom, v ktorom si zakladajú na protiútokoch," opísali experti hráča Vancouveru Giants z kanadskej juniorskej WHL.

Dvorský sa umiestnil v rebríčku hneď za Honzekom na 11. pozícii, z ktorej by ho v súčasnej situácii draftoval klub Vancouver Canucks.

"Niektoré tímy majú obavy z jeho korčuľovania, no takmer všetky sa zhodujú v tom, že je dostatočne inteligentný, vytrvalý a talentovaný na to, aby bol produktívny na vyššej úrovni," myslia si odborníci Sportsnetu o Zvolenčanovi.

Dvorský momentálne hráva za švédsky klub AIK Štokholm v druhej švédskej mužskej lige.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Draft»Mladí Slováci sú na hrane desiatky draftu. Expert očakáva, že Honzek bude mať prednosť