Finále sa im vzďaľuje. Černákova Tampa Bay prehrala aj druhý zápas

Andrej Vasilevskij.
Andrej Vasilevskij. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey, TASR|4. jún 2022 o 06:01

Séria sa presťahuje do Tampy Bay.

NHL - finále Západnej konferencie, 2. zápas

New York Rangers - Tampa Bay 3:2 (2:1, 0:0, 1:1)

Góly: 6. Miller (Vatrano, Kreider), 18. Kakko (Fox, Chytil), 42. Zibanejad (Fox, Kreider) – 3. Kučerov (Hedman, Cirelli), 58. Paul (Perry, Kučerov)

Brankári: Šesťorkin 29/31 - Vasilevskij 25/28

/Erik Černák (Tampa Bay) odohral 16 minút a 50 sekúnd, pripísal si mínusový bod, dve trestné minúty, dva hity, strelu na bránu a blok/

Stav série 2:0 pre Rangers.

NEW YORK. Hokejisti New Yorku Rangers zvládli aj druhé stretnutie na domácom ľade a po výhre 3:2 sa presťahujú do Tampy s vedením 2:0 na zápasy.

Prvý gól zápasu strelil v tretej minúte Kučerov, ale to bolo jediné vedenie Tampy Bay v dueli. V šiestej minúte sa presadil Miller, v 18. minúte Kakko.

Po bezgólovej druhej časti hry skóroval v 42. minúte Zibanejad a strelil víťazný zásah. Posledný gól dal v 58. minúte Paul, ktorý znížil na definitívnych 3:2.

"Myslím si, že sme odviedli skvelú prácu, keď sme ich ubránili, najmä v prvých dvoch tretinách. Nerobili sme príliš veľa chýb.

Keď sme potrebovali, aby nás brankár podržal, tak to aj spravil - ako obvykle. Dôležité bolo minimalizovať gólové šance súpera," povedal Adam Fox.

Erik Černák odohral 16 minút a 50 sekúnd, pripísal si mínusový bod, dve trestné minúty, dva "hity", strelu na bránu a zblokovanú strelu.

"Jazdci" vyhrali v Madison Square Garden už ôsmy duel za sebou. Dlhšia domáca séria v play off sa v NHL podarila len päťkrát v histórii.

Lightning prehrali dva po sebe idúce zápasy v play off prvýkrát od roku 2019. Prišli o sériu 17 víťazstiev v zápasoch, ktoré nasledovali po prehre v play off.

"Každá séria sa raz skončí a teraz sa skončila táto. Play off však ešte nie je na konci a nás čaká ešte veľa práce," poznamenal tréner "bleskov" Jon Cooper.

Podľa kapitána tímu Stevena Stamkosa hráči upustili od hry, ktorá im v úvodných dvoch sériách priniesla postup do finále Východnej konferencie.

"Naša hra s pukom, realizácia herných situácií a ďalšie aspekty neboli také, aké mali byť. Vieme o sile súpera a o zručných hráčoch, ktorých má v tíme. Ak im dáte šancu, tak za to zaplatíte," poznamenal Stamkos.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Finále sa im vzďaľuje. Černákova Tampa Bay prehrala aj druhý zápas