Aho, Salo a ďalší. New York Islanders podpísali až sedem nových zmlúv

Hokejisti New Yorku Islanders.
Hokejisti New Yorku Islanders. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|10. júl 2022 o 07:51

Až sedem nových kontraktov oznámili Islanders v jeden deň.

NEW YORK. Novú zmluvu si v New Yorku Islanders vyslúžili Robin Salo, Sebastian Aho, Andy Andreoff, Ken Appleby, Grant Hutton, Jeff Kubiak a Otto Koivula. Všetky boli oznámené v sobotu.

Najlepšie zo spomínaných bude zarábať švédsky bek Sebastian Aho. Prilepší si o 825 tisíc dolárov ročne, dĺžka zmluvy je dva roky. V poslednom ročníku odohral v NHL 36 duelov so ziskom 12 (2+10) bodov.

Osemsto tisíc ročne si zarobí obranca Robin Salo, ktorý dostal dvojročný kontrakt. Fínsky obranca v NHL v poslednej sezóne odohral 21 duelov, strelil gól a pridal štyri asistencie.

Na úrovni NHL si rovnako zarobí aj Otto Koivula, no jeho kontrakt je dvojcestný. Trvá dva roky, pričom v druhom sa zmení na jednocestný. Koivula odohral drvivú väčšinu sezóny 2021/22 v AHL, v prvom tíme Islanders zaznamenal dve asistencie v ôsmich dueloch.

Najdlhšiu zmluvu dostal 26-ročný zadák Grant Hutton. V NHL dostane v priemere 775 tisíc dolárov ročne, v prvom roku bude jeho kontrakt dvojcestný. V poslednej sezóne odohral za Islanders 16 stretnutí, strelil gól.

V klube pokračuje aj Andy Andreoff. Niekdajšia stálica Los Angeles Kings už je skôr hráčom na farmu. Od toho sa odvíja aj jeho dvojročná dvojcestná zmluva.

Dvojcestný kontrakt na dva roky podpísal aj brankár Ken Appleby, dvojcestný na jeden rok center Jeff Kubiak.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Aho, Salo a ďalší. New York Islanders podpísali až sedem nových zmlúv