V Nemecku bude tretím Slovákom. Trška si splnil športový cieľ

Slovenský obranca Peter Trška.
Slovenský obranca Peter Trška. (Autor: TASR)
SITA|16. nov 2021 o 17:05

Slovensko reprezentoval na MS 2017.

BRATISLAVA. Slovenský hokejový obranca Peter Trška po nedávnom odchode z českého extraligového Zlína zamieril do Nemecka. Dvadsaťdeväťročný bek bude pôsobiť v DEL v Bremerhavene.

"Prestup do DEL bol pre mňa vždy jedným zo športových cieľov. Bremerhaven má v hokejovom svete veľmi dobré meno a je známy tým, že sa tu hráči tu východnej Európy môžu cítiť ako doma.

Som šťastný, že tu mám šancu ukázať svoj schopnosti. Ďakujem za dôveru, ktorú do mňa klub vložil," povedal Trška podľa webu nemeckého klubu.

Zaujímavosťou je, že Peter Trška v Zlíne ukončil spoluprácu s vážnych rodinných dôvodov. Slovenský bek prišiel do Zlína pred aktuálnou sezónou v 21 dueloch za tento klub mal bilanciu 4 góly a 8 asistencií.

Účastník majstrovstiev sveta 2017 pôsobil v Česku už od leta 2014, okrem Zlína hral už aj za Mladú Boleslav, Brno a Vítkovice.

Nemecký účastník DEL ho označil za "korčuliarsky veľmi silného, ktorý má dobrú strelu a dokáže s veľkou presnosťou a prehľadom prihrať z prvej".

Za Bremerhaven by mal nastúpiť už v piatok v súboji proti Ingolstadtu. V DEL bude tretím Slovákom. Andrej Bíreš pôsobí v Kolíne a Tomáš Záborský doposiaľ šesťkrát nastúpil v drese Schwenningeru.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»V Nemecku bude tretím Slovákom. Trška si splnil športový cieľ