MacKinnon o McDavidovi: Je najlepší. Zastaví ho jedine celý tím

Connor McDavid.
Connor McDavid. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|31. máj 2022 o 06:20

Vo finále západnej konferencie sa stretnú veľké hviezdy NHL.

DENVER, EDMONTON. O finále Západnej konferencie v play off 2022 sa často hovorí ako o súboji veľkých hviezd. Na jednej strane za Colorado nastúpia Nathan MacKinnon a Cale Makar. Čeliť budú Connorovi McDavidovi a Leonovi Draisaitlovi z Edmontonu.

Ešte nebezpečnejšie pre "lavíny" bude, že sa nemecký forvard postupne zotavuje zo zranenia členka. V sérii proti Calgary, v ktorej nazbieral 17 bodov v piatich zápasoch, totiž netrénoval, iba hral v zápasoch. Pred finále konferencie sa pripojil k tímu aj na tréningoch.

Podľa MacKinnona však séria nebude len o nich. Tvrdí, že chápe marketingovú hodnotu, no nepridŕža sa myšlienky, že to bude séria v štýle "MacKinnon vs. McDavid".

"Myslím si, že už je nejaký ten čas najlepší, a preto musí zabrať celý tím, aby sme ho zastavili," povedal o McDavidovi.

"Avšak on nie je ich jediná hrozba. Nedostávajú dostatok kreditu. Neboli by tu, keby nezabralo celé ich mužstvo. Preto na súboj s McDavidom veľmi nemyslím. Jasné, vidím to, a snáď to prinesie úžitok, ale inak nad tým nijak špeciálne nerozmýšľam."

McDavid a Draisaitl majú v prebiehajúcich vyraďovacích bojoch v dvanástich stretnutiach navlas rovnakú bilanciu - 7 gólov, 19 asistencií a celkovo 26 bodov.

V drese Edmontonu hrá i najlepší strelec play off, dvanásťgólový Evander Kane.

Čo sa týka MacKinnona a Makara, tí odohrali desať zápasov a obaja majú na konte trinásť bodov. MacKinnonovi sa darí strelecky, presadil sa už osem ráz.

Prvý duel série medzi Coloradom a Edmontonom sa bude hrať v noci z utorka na stredu o 2.00 hod.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»MacKinnon o McDavidovi: Je najlepší. Zastaví ho jedine celý tím