Vlci Žilina predstavili nového trénera, klub v extralige povedie bývalý reprezentant

Milan Bartovič.
Milan Bartovič. (Autor: Osobný archív Milan Bartovič)
SITA|12. jún 2024 o 14:50

Na pozícii asistenta trénera ostáva Babka.

ŽILINA. Staronový účastník slovenskej hokejovej extraligy zo Žiliny už má jasno v otázke hlavného trénera.

Po návrate do najvyššej domácej súťaže tím spod Dubňa povedie Milan Bartovič, ktorý na uvedenom poste nahradí Ernesta Bokroša po jeho odchode do Dukly Trenčín.

Na pozícii asistenta trénera bude naďalej pôsobiť Daniel Babka. Informácie priniesol oficiálny web Žilinčanov.

Zaujímavosťou je, že 43-ročný niekdajší reprezentant Bartovič prichádza do Žiliny práve po pôsobení na lavičke "vojakov" z Trenčína.

"Stretli sme sa s Ferom Skladaným a Rastislavom Chovancom. Mali sme výbornú debatu a ich vízia ma veľmi oslovila. Po dlhých rozhovoroch sme sa dohodli, čomu sa teším. Presvedčila ma vízia.

Je tu veľa chalanov, ktorí tu pôsobia už dlhšie, niektorých z nich poznám z čias, kedy som ešte hrával. Chodil som sa pozrieť aj na zápasy play-off, na ktorých bola výborná atmosféra. Všetko sa to nejako dalo dokopy. Preto sme si povedali, že poďme do toho,“ uviedol strieborný medailista z MS 2012 o svojom "prestupe".

Bartovič ukončil hráčsku kariéru po sezóne 2019/2020. V trenčianskej Dukle potom pôsobil ako asistent trénera v ročníku 2022/2023 aj časti sezóny 2023/2024, od 11. novembra 2023 bol hlavným koučom.

"Milanov trénersky progres sledujeme už dlhšiu dobu. Svojim prístupom, nastavením k práci vyžaduje na hráčskej a tímovej úrovni dennodenný progres. Poznám ho aj ako hráča, vlastnosti systémovej tvrdej práce a tímovosť si preniesol aj do trénerskej kariéry. Tento prístup od Milana očakávame aj my,“ uviedol výkonný riaditeľ žilinského klubu František Skladaný, v minulosti tiež útočník slovenskej reprezentácie.

Na margo zotrvanie Daniela Babku na poste asistenta trénera dodal: "Dano je veľmi skúsený, pracovitý tréner, ktorý počas minulej sezóny u nás presvedčil o svojich trénerských a osobnostných kvalitách. Sme radi že spoločne s Milanom vytvorí trénerskú dvojicu."

Žilinčania sa do extraligy vrátili po piatich sezónach v nižšej súťaži. Vo finále play-off Slovenskej hokejovej ligy (SHL) zdolali Prešovčanov hladko 4:0 na zápasy.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Vlci Žilina predstavili nového trénera, klub v extralige povedie bývalý reprezentant