Kluby z východu sa posilnili, do tímu angažovali ďalších legionárov

Matic Podlipnik (vpravo) ešte v drese Slovana Bratislava.
Matic Podlipnik (vpravo) ešte v drese Slovana Bratislava. (Autor: TASR)
TASR|12. jan 2023 o 20:15

Poprad predstavil už tretiu posilu v tomto týždni.

BRATISLAVA. Novou posilou hokejového klubu HK Dukla Ingema Michalovce sa stal 23-ročný kanadský útočník Joseph Garreffa.

Ten začal sezónu v ICE Hockey League v slovinskom tíme Olimpija Ľubľana, kde v 27 zápasoch zaznamenal 13 bodov za 6 gólov a 7 asistencií. Premiéru v michalovskom drese by mal absolvovať v piatok proti Prešovu.

"V momentálnej obmedzenej situácii na trhu s hráčmi nám Joseph prišiel ako zaujímavý typ hokejistu. Ide o mladého rýchlonohého kanadského útočníka, ktorý by nám mal pomôcť svojou kreativitou v presilovkách a zároveň medzi zahraničnými hráčmi v tíme zvýšime konkurenciu," informoval klub.

Posilu do zostávajúcej časti sezóny hlási aj ďalší tím z východu.

Do kádra HK Poprad pribudol počas tohto týždňa už tretí legionár. Po Čechovi Petrovi Kolouchovi a Američanovi Nickovi Jermainovi zamieril ku "kamzíkom" aj slovinský obranca Matic Podlipnik.

Ten v polovici októbra skončil v Spišskej Novej Vsi, odvtedy bol bez angažmánu. V 5 zápasoch mal bilanciu 2 asistencie, 4 plusové body a 4 trestné minúty. V slovenskej extralige už hral aj za Slovan Bratislava.

"Rýchlo a korektne sme sa dohodli na podmienkach. Popradu chcem pomôcť, aby sme do konca základnej časti získali čo najviac výhier, čo najlepšie postavenie v tabuľke a v play off sa pokúsili o čo najdlhšiu sezónu.

Z kabíny sa poznám s Oldrichom Kotvanom, väčšinu ostatných si pamätám ako súperov," poznamenal Podlipnik. Po jeho príchode je v popradskom kádri sedem legionárov, pričom presne toľko ich môže zasiahnuť do jedného zápasu.

Tabuľka Tipos extraligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Kluby z východu sa posilnili, do tímu angažovali ďalších legionárov