Pôjde v otcových šľapajach. Za Toronto si zahrá ďalší Domi

Max Domi.
Max Domi. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|3. júl 2023 o 07:37

Jeho otec je najtrestanejším hráčom v dejinách klubu.

TORONTO. Nový generálny manažér Toronta Maple Leafs Brad Treliving sa zaradil medzi najaktívnejších v podpisovaní voľných hráčov, ktoré sa rozbehlo 1. júla. Priviedol už niekoľko posíl.

Jednou z nich je aj útočník Max Domi. Ten sa v minulom ročníku ako hráč Dallasu dostal do finále konferencie. V Texase sa na nedohodol na predĺžení spolupráce.

"Javorové listy" ho zlanárili na ročný kontrakt vo výške troch miliónov dolárov. Zmluva je teda dĺžkou aj zárobkom totožná s jeho predošlou.

Dvadsaťosemročný forvard odohral v minulom ročníku v základnej časti 80 duelov so ziskom 56 (20+36) bodov. Vo vyraďovacích bojoch pridal 13 (3+10) bodov v 19 stretnutiach. Pred uzávierkou prestupov bol vymenený z Chicaga.

Hokejový cestovateľ vystriedal v posledných dvoch sezónach štyri kluby. V kariére už si zahral za Arizonu, Montreal, Columbus, Carolinu, Chicago a Dallas.

Za Toronto kedysi hrával jeho otec Tie. Je najtrestanejším hokejistom v klubových dejinách, v 777 dueloch si odsedel až 2265 trestných minút.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Pôjde v otcových šľapajach. Za Toronto si zahrá ďalší Domi