Hral proti Slovensku na olympiáde. Dvojka draftu podpísala prvý kontrakt v NHL

Matthew Beniers a Libor Hudáček.
Matthew Beniers a Libor Hudáček. (Autor: TASR)
Oh my Hockey|11. apr 2022 o 07:11

Matthew Beniers sa čoskoro pripojí k Seattlu Kraken.

SEATTLE. Klub Seattle Kraken a ich historicky prvý výber v drafte Matthew Beniers sa dohodli na podmienkach nováčikovskej zmluvy. Tá začne platiť okamžite.

Kontrakt je trojročný, potrvá do konca sezóny 2023/24. Beniers si s prirátaním podpisových a výkonnostných bonusov môže podľa oficiálnych informácií zarobiť 5 550 000 dolárov, priemerne 1,85 mil. dolárov ročne.

Americký útočník bol vybratý na druhej pozícii v drafte 2021. Pred ním absolvoval prvý veľký seniorský turnaj - majstrovstvá sveta v lotyšskej Rige, z ktorých si odniesol bronzovú medailu.

Vo februári reprezentoval Spojené štáty americké na olympijských hrách v Pekingu. V štyroch stretnutiach si pripísal gól a asistenciu. USA vypadli vo štvrťfinále po nájazdovej dráme so Slovenskom.

Posledný rok strávil Beniers na univerzite v Michigane, kde hral spolu s jednotkou draftu Owenom Powerom, štvorkou draftu Lukom Hughesom a päťkou draftu Kentom Johnsonom v NCAA. S 43 (20+23) bodmi v 37 stretnutiach bol najproduktívnejším hráčom mužstva.

"Sme nadšení, že môžeme Mattyho oficiálne privítať v našej organizácii. Svoju produktívnu kariéru v Michigane zavŕšil účasťou na turnaji Frozen Four a v posledných rokoch nás zaujal svojimi líderskými schopnosťami a silnou obojsmernou hrou. Tešíme sa na spoluprácu s ním pri ďalšej kapitole jeho kariéry," vyhlásil generálny manažér Seattlu Ron Francis.

Beniers by sa mal v pondelok pripojiť k tímu na prvom tréningu a na konci prebiehajúcej základnej časti debutovať v NHL. S tímom pocestuje na trip do Calgary a Winnipegu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hral proti Slovensku na olympiáde. Dvojka draftu podpísala prvý kontrakt v NHL