Pánik bude opäť meniť klub, Islanders s ním nepočítajú. Pospíšil je zranený

Slovenský útočník Richard Pánik v drese New Yorku Islanders.
Slovenský útočník Richard Pánik v drese New Yorku Islanders. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|11. okt 2022 o 11:01

Okolo dvoch Slovákov je pred štartom NHL otáznik.

NEW YORK. Situácia v NHL sa krátko pred štartom novej sezóny mení pre dvoch slovenských hokejistov.

Martina Pospíšila zapísal klub Calgary Flames na listinu zranených hráčov. V príprave Slovák neodohral ani jeden zápas. Klub ešte koncom septembra informoval, že Pospíšil sa zranil v prípravnom kempe v dolnej časti tela.

Zotavovať sa bude v záložnom tíme v AHL Calgary Wranglers. Pospíšil zatiaľ v NHL neodohral ani jeden zápas. Predtým strávil tri sezóny v tíme Stockton Heat v AHL.

Druhým Slovákom, okolo ktorého je stále otáznik, je Richard Pánik. Skúsený útočník sa v tíme New York Islanders nezapojil ani do prípravného kempu. Klub s ním už viac nepočíta.

"Pánik pôjde do inej lokality," vyhlásil na jeho adresu generálny manažér Lou Lamoriello. Jeho slová citoval fanúšikovský portál eyesonisles.com.

Kam nakoniec zamieri, by malo byť jasné v najbližších dňoch. Pánik má štvorročnú zmluvu s priemerným ročným platom 2,75 milióna amerických dolárov, podpísal ju ako hráč Washingtonu. Momentálne je v jej poslednom roku. Potom sa stane neobmedzeným voľným hráčom.

Pánik si za New York Islanders zahral v minulej sezóne len v štyroch zápasoch. Väčšinu sezóny hral v AHL, najskôr v Bridgeporte Islanders, potom šiel na hosťovanie do Chicaga Wolves, tam získal Calderov pohár. Celkovo odohral v NHL 10 sezón.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Pánik bude opäť meniť klub, Islanders s ním nepočítajú. Pospíšil je zranený