Pospíšil je hrdý na Honzeka: Je to úplne iný človek

Martin Pospíšil v drese Calgary Flames.
Martin Pospíšil v drese Calgary Flames. (Autor: X / Calgary Flames)
Oh my Hockey|9. okt 2024 o 07:55

Je rád, že má v kabíne Slováka.

CALGARY. Klub Calgary Flames vstúpi do sezóny 2024/25 s dvojicou slovenských útočníkov. V prvom zápase proti Vancouveru vykorčuľujú na ľad Martin Pospíšil i Samuel Honzek.

Druhý menovaný je prekvapením prípravy. Dostal sa do tímu už pred prvou sezónou medzi zámorskými profesionálmi vďaka vynikajúcim výkonom v kempe.

Často spomína na to, ako mu pomohla letná príprava s Martinom Pospíšilom. Keď sa na to spýtali staršieho z dvojice, porozprával o tom, ako sa Honzek za toto obdobie zlepšil.

"Som hrdý. Náš silový kouč, s ktorým sme trénovali na Slovensku, si za to zaslúži kredit. Keď si spomeniem, ako vyzeral v prvých a v posledných týždňoch letnej prípravy, bol to úplne iný človek," vyjadril sa pre Flames TV.

"Naozaj makal. Prvých pár týždňov som ho tlačil ja a potom sa to obrátilo. Som zaňho naozaj šťastný, je to skvelý hráč. Musí len pokračovať v tom, ako hral v príprave."

Honzek trénuje na krídle prvej formácie, Pospíšil ako center tretej. Spolu síce veľmi nenastupujú, ale ich spolupráca už priniesla ovocie v príprave, keď Honzek skóroval po Pospíšilovej prihrávke.

VIDEO: Gól Honzeka po prihrávke Pospíšila

Ako krajania sa podporujú.

"Stále sa motivujeme navzájom. Je skvelé vidieť iného Slováka v kabíne. Som rád, že je s nami," uzavrel Pospíšil.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Pospíšil je hrdý na Honzeka: Je to úplne iný človek