Fehérváryho teší prvý bod aj forma tímu. Neustále sa zlepšujeme, vraví

Brankár Darcy Kuemper na snímke so spoluhráčom Martinom Fehérvárym.
Brankár Darcy Kuemper na snímke so spoluhráčom Martinom Fehérvárym. (Autor: TASR/AP)
TASR|9. nov 2023 o 11:40

Washington je blízko pozícii zaručujúcich play-off.

WASHINGTON. Slovenského hokejistu Martina Fehérváryho teší zlepšená forma Washingtonu v zámorskej NHL.

Capitals síce naposledy prehrali s Floridou 3:4 po predĺžení, ale získali cenný bod a z uplynulých šiestich stretnutí vybojovali osem z možných 12 bodov.

Po zlom štarte do sezóny sa herne pozdvihli a už iba dva body ich delia od postupových priečok vo Východnej konferencii.

Fehérváry sa v 11. zápase sezóny dočkal svojho prvého bodu, keď si pripísal proti Floride asistenciu. V druhej tretine vybojoval v obrannom pásme puk a rozbehol akciu, ktorá vyvrcholila gólom Connora McMichaela v oslabení.

Slovenský obranca si počas 20 minút a 12 sekúnd na ľade pripísal aj dva strelecké pokusy, tri bodyčeky a jeden plusový bod.

"Myslím si, že sme počas celého zápasu odvádzali skutočne dobrú prácu. Súper sa snažil často strieľať, posielal všetko na našu bránku.

My sme sa usilovali ho vytláčať z predbránkového priestoru a získavať puky. Myslím si, že sa nám to darilo. Jeden zlý odraz nás však stál lepší výsledok," hodnotil zápas bratislavský rodák.

Panthers sa vyznačujú fyzickým štýlom hry. Hrajú jednoducho a priamočiaro, snažia sa o častú streľbu, dobré clonenie pred súperovým brankárom, kde hľadajú prípadné dorážky.

Obrancovia si musia pritom dávať pozor, aby pokryli hviezdy Aleksandra Barkova, Matta Tkachuka či Sama Reinharta, ktorý v noci rozhodol o víťazstve minulosezónneho finalistu po rýchlom výpade v predĺžení.

VIDEO: Zostrih zápasu Washington - Florida

"Je to s nimi fyzicky veľmi náročné. Florida má množstvo šikovných hráčov, ktorí sa vedia presadiť pred bránkou. Majú hokejistov, ktorí patria medzi ligovú elitu, vedia z ničoho urobiť gólovú akciu.

Keď toľko strieľajú na bránku, môže sa to kamkoľvek odraziť. To sa stalo aj pri ich góle na 3:3," povedal Fehérváry vo videu The Hockey News.

Dvadsaťštyriročného obrancu teší, že tím z hlavného mesta postupne nachádza svoju hernú tvár a posúva sa v tabuľke vyššie:

"Nemali sme vydarený štart, ale dostali sme sa cez to a snažili sme sa sústrediť na detaily. Myslím si, že sa každým zápasom zlepšujeme."

Tabuľka NHL

Východná konferencia:

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Fehérváryho teší prvý bod aj forma tímu. Neustále sa zlepšujeme, vraví