Libor Hudáček sa rozstrieľal a Třinec začal víťaziť. Prelomili sme smolu, vraví

Libor Hudáček (vľavo) v drese HC Oceláři Třinec.
Libor Hudáček (vľavo) v drese HC Oceláři Třinec. (Autor: Twitter Champions Hockey League)
SITA|17. okt 2022 o 16:48

Hudáček sa presadil v troch z ostatných štyroch zápasov.

BRATISLAVA. Slovenský hokejový reprezentant Libor Hudáček v ostatných týždňoch našiel svoju streleckú formu a dariť sa začalo aj jeho tímu HC Oceláři Třinec.

Tridsaťdvaročný útočník strelil svoj prvý gól v drese úradujúceho českého majstra v nedeľu 9. októbra v ligovom zápase proti Litvínovu, odvtedy skóroval ešte dvakrát a "oceliari" ani raz neprehrali.

Momentálne ťahajú sériu štyroch triumfov, v extralige sú na ôsmom mieste so 17 bodmi z 10 duelov.

Hudáček: Som rád, že môžem pomôcť tímu

"Niekedy to človeku padne, inokedy nie. Som rád, že môžem pomôcť tímu gólmi. Dúfam, že to tak pôde ďalej," povedal Hudáček vo videu na klubovom webe po nedeľnom víťazstve Třinca 4:2 nad Spartou Praha v repríze ostatného finále play-off.

Bronzový medailista zo ZOH 2022 v Pekingu v ňom zaznamenal svoj druhý gól a štvrtý bod v aktuálnom ligovom ročníku.

Strelecky sa presadil aj v utorkovom záverečnom dueli skupinovej časti hokejovej Ligy majstrov proti švajčiarskemu Davosu (4:3).

Třinec prelomil smolu

"Každý z nás chce víťaziť a teraz sa nám to darí. V kabíne aj na našich hokejkách je pohoda. Robíme všetko pre to, aby sme v zápasoch uspeli. Prelomili sme smolu zo začiatku sezóny, musíme sa toho držať a ťahať za jeden povraz najdlhšie ako to pôjde," uviedol mladší brat bývalého brankára slovenskej reprezentácie Júliusa Hudáčka.

Třinec začal ligovú sezónu štyrmi prehrami za sebou, potom zvíťazil v piatich zo šiestich stretnutí. Najproduktívnejší hráč a najlepší strelec tímu je slovenský útočník Marko Daňo (8+4).

Libor Hudáček získal v ročníku 2018/2019 striebornú medailu za druhé miesto v českej extralige s Libercom. Na konte má aj titul majstra Slovenska so Slovanom Bratislava (2011/2012) a striebro zo svetového šampionátu v roku 2012.

Rodák z Levoče pôsobil v bohatej kariére aj vo švédskych kluboch Färjestad BK a Örebro HK z SHL, švajčiarskych tímoch HC Lugano a HC Lausanne z NLA aj v mužstvách Neftechimik Nižnekamsk a Dinamo Minsk z nadnárodnej KHL.

Tabuľka českej Tipsport extraligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Česko»Česká hokejová extraliga»Libor Hudáček sa rozstrieľal a Třinec začal víťaziť. Prelomili sme smolu, vraví