Zvolen posilnil Kanaďan so skúsenosťami z AHL, Spišiaci si udržali jedného z lídrov

Dalibor Bortňák (vpravo) v drese HK Spišská Nová Ves.
Dalibor Bortňák (vpravo) v drese HK Spišská Nová Ves. (Autor: TASR)
TASR|22. máj 2024 o 20:03

Zvolenčania sa dohodli už s tretím legionárom.

ZVOLEN. Kanadský hokejista Kyle Olson sa stal novou posilou HKM Zvolen. Dvadsaťpäťročný útočník je tretí legionár, ktorý bude pôsobiť v novej sezóne v mužstve.

Ryba: Olson je veľmi dynamický pravák

"Je to veľmi dynamický pravák, ktorý je zároveň kreatívny, nebojí sa chodiť pred bránu a dokáže sa tam aj presadiť. Kyle má 25 rokov a na farme Pittsburghu sa dokázal presadiť hneď v prvej sezóne.

Je to ďalší hráč, ktorý má tímový charakter a je veľmi poctivý v obrannej tretine. Na svoj vek sa jedná o skúseného centra a veľa si od neho sľubujeme," uviedol skaut Patrik Ryba pre oficiálnu webstránku klubu.

Olson je po českom brankárovi Pavlovi Kantorovi a kanadskom obrancovi Carterovi Robertsonovi tretí leginár v tíme. V roku 2017 ho draftoval v 4. kole (122. miesto) Anaheim Ducks.

Uplynulú sezónu odohral vo švajčiarskom klube HC La Chaux-de-Fonds (druhá najvyššia švajčiarska súťaž), s ktorým dokázal vybojovať titul.

Jeho prvú európsku skúsenosť poznačilo zranenie, pre ktoré vynechal polovicu sezóny a v základnej časti si pripísal 15 bodov v 20 zápasoch.

V jeho životopise zaujmú predovšetkým tri sezóny v AHL, počas ktorých si vybojoval stabilné miesto v zostave.

Rapáč: Bortňák patrí medzi najlepších v oslabení

Slovenský hokejista Dalibor Bortňák sa dohodol na novej ročnej zmluve s klubom HK Spišská Nová Ves. Úradujúci extraligový vicemajster o tom informoval na sociálnych sieťach.

"Som veľmi rád, že sme sa dohodli s Daliborom na pokračovaní spolupráce. Dva roky v našom drese môžeme hodnotiť maximálne pozitívne, keďže sme vybojovali bronz a striebro.

Je jedným z chalanov, ktorí majú hlavné slovo v kabíne a počas celého svojho pôsobenia patrí k hráčom, na ktorých sa môže trénersky štáb spoľahnúť v kľúčových častiach sezóny.

Patrí medzi výborných defenzívnych centrov našej extraligy a plní do bodky všetky pokyny, ktoré sa od neho vyžadujú. Pre mňa osobne patrí medzi najlepších hráčov v oslabení v lige," uviedol generálny manažér klubu Richard Rapáč.

Tridsaťtriročný odchovanec prešovského hokeja odohral v uplynulej sezóne 57 zápasov. V nich mal bilanciu štyri góly a štyri asistencie.

V minulosti si obliekal dresy Zvolena, Košíc, Nitry, Popradu, Slovana Bratislava či Banskej Bystrice, s ktorou má dva majstrovské tituly.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Zvolen posilnil Kanaďan so skúsenosťami z AHL, Spišiaci si udržali jedného z lídrov