Je to oficiálne. Kuznecov opúšťa NHL, podpísal na štyri roky v KHL

Jevgenij Kuznecov.
Jevgenij Kuznecov. (Autor: SITA/AP)
TASR|1. aug 2024 o 07:55

Zarobí si omnoho menej než v Amerike.

PETROHRAD. Ruský hokejista Jevgenij Kuznecov po jedenástich rokoch opúšťa zámorskú NHL a vracia sa do rodnej krajiny. Po rozviazaní zmluvy s Carolinou Hurricanes sa dohodol na štvorročnom kontrakte s klubom KHL SKA Petrohrad. Informovala o tom agentúra AP.

Tridsaťdvaročný útočník mal s Carolinou ešte rok platnú zmluvu. Rozhodol sa však vzdať zostávajúcich 6 miliónov dolárov a zamieril do KHL. Polovicu platu mu vyplácal Washington.

Detaily kontraktu s SKA neboli oficiálne zverejnené. Portál Match TV však informuje, že ročne zinkasuje 92 miliónov rubľov, teda symbolickú sumu, ktorá má ilustrovať číslo, ktoré nosí na drese. V prepočte je to asi 1,1 mil. dolárov na sezónu.

Carolina získala Kuznecova 8. marca z Washingtonu výmenou za výber v 3. kole draftu. V jej drese odohral 20 zápasov a zaznamenal sedem bodov (2+5), v desiatich dueloch play-off pridal štyri góly a dve asistencie. Počas sezóny mal osobné problémy a absolvoval asistenčný program NHL a NHLPA.

Ruský center patril medzi dlhoročné stálice Washingtonu, významne sa podieľal aj na zisku Stanleyho pohára v roku 2018. V uplynulých dvoch sezónach však jeho produktivita klesala, v minulom ročníku získal v drese Capitals iba 17 bodov (6+11) v 43 zápasoch.

V septembri 2019 dostal od vedenia NHL trojzápasový dištanc "za nevhodné správanie sa". Trest dostal iba mesiac po tom, čo mal pozitívny test na kokaín a na medzinárodnej scéne mu zakázali štyri roky reprezentovať jeho krajinu.

Kuznecov odohral v základnej časti NHL dokopy 743 zápasov, v ktorých získal 575 bodov (173+402). V play-off pridal 73 bodov (33+40) v 97 dueloch.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Je to oficiálne. Kuznecov opúšťa NHL, podpísal na štyri roky v KHL